Teman Lelaki Sekat Kebebasan Teman Wanita?

Stress

Girl pula tidak suka dikontrol. So how? 1st kena tanya..apa sebab dikongkong. Not kongkong actually, tapi dipantau or monitor by her Boyfriend. Mungkin ada sebabnya. Sebab Lelaki yang berfikiran rasional tak akan menyusahkan his Girlfriend dan dia bukanlah suka sangat nak monitor benda-benda macam ni.

Adakah perempuan akan rasa dikongkong jika:

Dikongkong sebab keluar berdua dengan another guy, salah Boyfriend tu ke?
Boyfriend : Bila keluar berdua, sekali sekala it’s ok lah. Rasanya Boyfriend takkan nak marah kan. Sebab he always percaya yang his GF pandai jaga diri dan tau limit dia takat mana. Dia dah besar dan dah boleh fikir sendiri. So, dia takkan cakap apa-apa. But please inform first. Then, let he know siapa lelaki tu. Yang jadi masalah sebab selalu berdua tak kira masa dan tempat.

Dikongkong atas sebab tak boleh keluar malam BERDUA dengan kawan lelaki lain. Salah Boyfriend itu juga?

Boyfriend : Bila keluar berdua, malam plak tu. Bila malam-malam ni macam-macam boleh berlaku. Lagilah bila keluar berdua then balik lewat sampai pukul 2 am or lebih. Dia risau sebab Girl tu kan GF dia. Then, takut apa-apa terjadi. Kalau orang lain, lantaklah. Nak berembun sampai pagi besok pun dia tak kisah. Kalau keluar dengan kawan perempuan maybe it’s ok.

Kalau selalu SMS dan Call sampai lewat malam dengan kawan lelaki lain, salah Boyfriend itu jugak ke?
Boyfriend : Kalau special kes lainla. Pasal kerja or apa-apa yang penting. Yang jadi masalah sebab kalau dah selalu sangat. Nampak lain. Boyfriend mestilah jelous.

Kalau selalu tak angkat phone bila keluar malam, then bila dia call ..she just ignored sampai masuk voice mail…lastly off handphone.. salah Boyfriend tu ke?

Boyfriend : Kalau busy sekali pun, jangan sampai tak angkat phone. Maybe ada benda urgent yang Boyfriend nak cakap or he just worried about his GF. Salah ke Boyfriend tu? Dia worried sebab dia sayang sangat. Adakah dengan sebab tu dia layak dipanggil sebagai seorang yang suka “mengongkong hidup GF itu”?

Apakah erti sebenar perkataan ini? You are the expert..

Loading...

Tags: #BF #boyfriend #control #GF #girlfiend #hati dan perasaan pasangan #hubungan #kekasih #kongkong #kongkong boyfriend #kongkong girlfriend #lelaki bercinta #perasaan kekasih #perempuan bercinta

5 Alasan Lelaki Masa Kini Tidak Terburu-Buru Untuk Berkahwin!
Apabila berbicara tentang perkahwinan, ianya merupakan impian setiap manusia di muka bumi ini.
Lelaki Suka Hadiah Apa? Ini Idea yang Sesuai Untuk Pasangan Anda!
Setiap kali tibanya hari lahir, ulang tahun perkahwinan atau apa sahaja detik istimewa
Kisah Kekalahan Tentera Muslimin Dalam Peperangan Uhud
Sejarah Perang Uhud merupakan kisah peperangan yang dilalui baginda Rasulullah SAW namun berakhir
Inilah Punca Sebenar Kenapa Rezeki Susah Masuk? Jangan Terkejut Kalau Baca!
Di manakah silapnya apabila Allah SWT melebihkan rezeki kepada seseorang dan mengurangkan rezeki

Comments are closed.