Teman Lelaki Sekat Kebebasan Teman Wanita?

Stress

Girl pula tak suke di control. So how? 1st kena tanya..apa sebab dikongkong.. Not kongkong actually, tapi dipantau or monitor by her Boyfriend. Mungkin ada sebabnya. Sebab Lelaki yang berfikiran rasional tak akan menyusahkan his Girlfriend dan dia bukanlah suka sangat nak monitor benda-benda macam ni.

Adakah perempuan akan rasa dikongkong jika:

Dikongkong sebab keluar berdua dengan another guy, salah Boyfriend tu ke?
Boyfriend : Bila keluar berdua, sekali sekala it’s ok lah. Rasanya Boyfriend takkan nak marah kan. Sebab he always percaya yang his GF pandai jaga diri dan tau limit dia takat mana. Dia dah besar dan dah boleh fikir sendiri. So, dia takkan cakap apa-apa. But please inform first. Then, let he know siapa lelaki tu. Yang jadi masalah sebab selalu berdua tak kira masa dan tempat.

Dikongkong atas sebab takleh keluar malam BERDUA dengan kawan lelaki lain. Salah Boyfriend itu juga?

Boyfriend : Bila keluar berdua, malam plak tu. Bila malam-malam ni macam-macam boleh berlaku. Lagilah bila keluar berdua then balik lewat sampai pukul 2 am or lebih. Dia risau sebab Girl tu kan GF dia. Then, takut apa-apa terjadi. Kalau orang lain, lantaklah. Nak berembun sampai pagi besok pun dia tak kisah. Kalau keluar dengan kawan perempuan maybe it’s ok.

Kalau selalu SMS dan Call sampai lewat malam dengan kawan lelaki lain, salah Boyfriend itu jugak ke?
Boyfriend : Kalau special kes lainla. Pasal kerja or apa-apa yang penting. Yang jadi masalah sebab kalau dah selalu sangat. Nampak lain. Boyfriend mestilah jelous.

Kalau selalu tak angkat phone bila keluar malam, then bila dia call ..she just ignored sampai masuk voice mail…lastly off handphone.. salah Boyfriend tu ke?

Boyfriend : Kalau busy sekali pun, jangan sampai tak angkat phone. Maybe ada benda urgent yang Boyfriend nak cakap or he just worried about his GF. Salah ke Boyfriend tu? Dia worried sebab dia sayang sangat. Adakah dengan sebab tu dia layak dipanggil sebagai seorang yang suka “mengongkong hidup GF itu”?

Apakah erti sebenar perkataan ini? You are the expert..

Carian Berkaitan

apakh erti dikongkong, dikonkong oleh bf, perempun yang tak paham lelaki kongkong

Artikel Berkaitan

Tags: #BF #control #GF #hubungan #kongkong

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    .fatin nabila.8 years ago

    alalala..`
    selalu, lelaki yang tanya soalan mcm ni..
    kena ada give n take kot..
    dlm relationship, xde apa yang salah selagi dua² nak hbgn tu b’panjangan..
    tp, itula..
    if partner dh mmg ske berjalan, nk buat cmne..
    asl si partner tau batas, ok dh.. 😉

    er, patot perlu saling faham memahami..

    you are the expert, entah, no comment.. mcm marah je ayat tu? ke sy silap phm, ntah..

  2. author

    farah aminuddin8 years ago

    farah pun xbpe suke ngan pompuan cmni.. dh tau ade bf aka org tersayang, limit2kan la masa keluar ngan kawan lelaki yg lain, wp he’s just a friend. zmn skrg ape2 leh berlaku..rasanya kalau si lelaki tu kuar ngan kawan pompuan sampai lewat mlm, mesti pompuan tu xsuke jugk.. ;p

  3. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o : kalau seperti yg dinyatakan tuh.. memang patut aa BF tu rasa tergugat… kalau dah suka sgt kuar ngan boy lain.. baik bercinta ngan boy tu ajer.. bukan gtu???… tp ntah la yerk.. terpulang pada individu memasing.. sendiri mau ingat aa.. huhuhu

  4. author

    [ a L i y a ]8 years ago

    susah nak ckp,mmg tak patut la,ite kena pk if we in his side,ape lak yang kite rasa,er,pape pun,manusia ni selagi die tak rase,die xkan tau,pmpuan tu tak patut la,depands n what we do la,npe BF kite nak kongkong,ade baiknya…discuss each other,communication is the most important..ok…xtau sgt

    p/s : shino,cmne plak if pmpuan tuh terlalu simple in her relation?smpikan lelaki tu kate that gurl xsyg die???

  5. author

    nadia-ady8 years ago

    tak suka jugak kat perempuan yang terlalu easygoing,suka keluar dengan lelaki lain selain bf. Act my sister pun macam tu jugak tapi dia keluar ramai2 campur laki pompuan. Sbb i know her very well so sy tahu dia takkan suka dgn laki selain bf dia.Kalau orang lain tak tahu la..Pastu kan,boleh pulak setiap kali keluar bf dia akan call.Kalau tak angkat konfom gaduh besar diorang. Pastu bila tyme ada kat rumah,bf dia takcaya. Siap minta nak cakap dgn kitorang lagi(bukti dia ada kat rumah)..hahahaha

  6. author

    [ Eclipse ]8 years ago

    perempuan pon kena pikir, JANGAN KELUAR BERDUA2an. pe kes kuar 2 2 lah yo~ itu salah perempuan tu gak. hayo~ x paham maksud control kot

  7. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ iskh ni cam dah kes lain jer. if that girl dah ade bf. sepatutnya, dia kena limitkan la cara bersosial tuh. i mean, nak kuar dengan kawan lelaki pun berpada-pada. jangan la sampai berdua till 2am.

    or maybe, that girl tuh dah suka ngan kawan laki dia kot. so, si bf tuh sendiri yg kena tahu situasi hubungan mereka. ~

  8. author

    azie8 years ago

    fikir rasional lah.

    perempuan

    atau lelaki

    sama je bendanya.

    RASIONAL

    bukan EMOSIONAL semata

  9. author

    amoi chantek8 years ago

    kalau bab kuar berdua dengan member lelaki yang dia kenal lebih lama dari bf dia tuh, tuh xwajar jugak sebenarnya.. bawaklah member girl yang laen sbg peneman.. xwajar sebenarnya berdua2an dengan lelaki laen.. ng bf takpew.. hek3..

  10. author

    Princess Liyana8 years ago

    hm..kalau gitu situasinya,lelaki itu haruslah mengongkong..hihi..kalau dia btol2 syg..

    tpkan,cuba tanya pd wanita itu..awak ni btol2 syg saya tak?tak syg ckp;p..tak gitu?

  11. author

    amoi chantek8 years ago

    mengongkong untuk kebaikan.. mengongkong kerana sayang.. tapi berpatutan la.. kalau yang tidak rasional dipandang orang, itu memang tak wajar!

    p/s: meluat glew nga bdk rumah yg dikongkong oleh bf dy.. werkk!!

  12. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    fatin nabila,
    setuju dgn give and take tu..

    farah aminuddin,
    mm kn bgus if masing2 tau limit
    masing2.. 🙂

    filanastasia,
    a ahh..kan senang.
    break up trus..
    abis citer..

    aliya,
    emm klu saling percaya
    dan faham memahami rse nye
    xde masalah 🙂

    nadia-ady,
    kena bina kepercayaan
    dlm hubungan tu..

    cik Nad,
    bila kua bdua,
    mcm2 leh jadi..

    mizzamy,
    hurmm kua berdua sering
    timbul syak wasangka..
    baik elak..

    azie,
    umm tol tu..
    biasa yg jd sbb
    emosional lah..

    amoi chantek,
    kalau bertiga lain la.
    kalau single pun ok.
    Tp bila dh berpunya..
    sendri mau ingat..

    princess liyana,
    abis cite..
    xnak ckp..
    cinta bukan paksaan.

    amoi chantek,
    budak umah awk tu
    sosial sgt kot. Sbb tu
    BF die slalo monitor..
    hehe

  13. author

    Honey Bee8 years ago

    apa jua keadaan di atas..
    rasanya pompuan tu perlulah di kongkong..huhuh…

  14. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    honey bee,
    😛 anda yg judge kan.. ngehehe~

  15. author

    yonna bebot =)8 years ago

    mcm ni je lah.
    kawen cpat.
    ha,
    jangan sape pun keluar rumah! hahaha..

    ape2 pun,
    kepercayaan paling penting,.
    masalah2 kat atas ni mmg menghantui semua org berkapel 🙂

    jadinya,
    sebenarnya takde penyelesaian.
    last2 gado,break,sambung balik.
    mcm tu je la 😀

  16. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    yonna,
    hurmmm betol tu..
    dua2 keras kepala..

    p/s: n3 ni kan ramai yang terkena
    hidung sendiri.. 😛
    hehe