Pilihan Engine Halfcut Untuk Pemilik Kereta Proton

Wira Standard

Kereta cadangan : Proton Wira sedan, Proton Wira Aeroback, Proton Satria

Mitsubishi Lancer EVO I, II, III (4G63) 2,000cc / Turbo

Harga semasa RM7000-RM8000..dlu boleh endorse masuk kt wira..mase tu price engine ni mmg boleh tahan mahalnya.. 1 halfcut evolution 3 mencecah RM11,000- RM15,000.. skrg price dah turun disebabkan engine xleh nak endorse..klu pakai kat jalan memang salah.. klu nak masuk kt wira mmg xleh endorse.. Engine mmg power..Fulltime 4wd.. antara engine generasi evolution yg paling power boleh masuk kt wira ialah versi evolution 3…engine ni mmg terkenal sbg jentera paling berkuasa dizamannya dengan memberi banyak kejayaan dlm kejuaraan Rally dunia.

VR4 RS or VR4 (4G63) 2000cc / Turbo

Harga semasa bg engine ni ialah dalam anggaran RM3000-Rm4500.. standard engine bleh cecah 220bhp. Keluaran tahun 80-an. Engine bleh dikatakan tahan lasak..biasanya peminat modifikasi menggunakan blok dari engine ini untuk dimasukkan pada engine evolution oleh kerana ketahanannya.. Engine ini ada dua model..RS means racing spec…sure lg berkuasa daripada model VR4 biasa kerana sistem turbo adalah jenis twimblade dan tahan tekanan tinggi.. Masalahnya..engine ini tidak boleh di endorse.

GSR RS 1834cc (4G93T) / Turbo

Harga semasa engine ini mencecah RM8000-RM8500 bergantung kepada condition dan keadaan engine. Pada awal tahun 1995..harga engine ini hanya RM3500..namun harga meningkat ekoran jumlah permintaan peminat modifikasi terhadap engine jenis kerana pemasangannya pada kenderaan proton wira tidak menjadi kesalahan dan boleh diendorse disebabkan C.C engine ini adalah 1834cc sahaja.

Namun harus diingat..kekuatan tork engine ini mencecah 195bhp dalam keadaan standard. Sistem asal Fulltime 4wd. Pada masa sekarang, kebanyakkan peminat engine turbo akan memilih engine ini untuk dipasangkan pada kereta mereka.. Kebaikan engine ini ialah tahan lasak, low maintanan.

 MIVEC (4G92) / NA Natural Aspire

Engine ini bukan jenis turbo.. tapi DOHC twimcam ( NA –Natural Aspired) bleh RAM rpm tggi..engine mcm vtec..kos maintanan ok.. Harga semasa RM 8000-RM8500 kosong..xde bodypart… ada dua model..Black top dan Silver top. Sesaran engine 1.8cc dan 1.6c.c.. Bleh endorse..engine ni rekemen utk peminat modifikasi yang tak minat engine turbo..so engine ni paling bagus utk pilihan.

Mitsubitshi DOHC 1.6cc V6 / NA Natural Aspire

Engine 6 silinder…bersesaran 1.6c.c…harga semasa RM3500-RM4000. Bleh masuk kt wira.. Bunyi mcm perdana V6..mmgla sbb engine sama..bgus tuk long distance driving..Keburukan, sparepart mahal…. xramai pakai engine ni.

Kenapa pilih engine GSR dan MIVEC ?

  • Status alat ganti adalah sama dengan proton wira 1.8,putra,GTI…Seperti (oil filter,radiator,timing belt,plug dan etc..)
  • Mouting sama dengan Proton Wira..(Engine EVO 1,2,3, GSR,MIVEC sama mouting kecuali VR4)
  • Engine boleh di endorse oleh JPJ dan Puspakom.. upah runner RM300++
  • Pergi sendiri RM40 je..tp kena sabar la..biasa makan masa..rekemen pakai runner.. Klu kereta anda bersesaran 1.3 sahaja..xboleh endorse jugak..Sbb paling kurang nak masuk engine C.C 1.8..kereta anda mestilah paling kurang bersesaran 1.5cc.. Klu kereta C.C asal 1.3c.c terus je ke MIVEC sbb nak masuk GSR mmg xlepas nak endorse.. Apa-apa pun sume kena ada kaki
  • Engine tahan lasak dan kos maintainan o.k
  • Sbb engine EVO dan VR4 tak boleh nak endorse..klu tak GSR atau MIVEC tolak tepi

Dokumen yang perlu untuk Endorse :

  • Custom form (surat AP engine – ambik kt kedai halfcut masa beli halfcut)
  • Geran Asal. (Kalau kereta ada hutang lagi,buat surat pada bank mintak geran asal)
  • Surat pelepasan bank (surat sokongan bank tuka engine,ni utk kes keta belum habis bayar)
  • Borang Endorse download kt website JPJ.

Cara maintanan engine turbo :

  • Minyak engine 4000km sekali tuka..penting kena jaga.
  • Minyak engine tidak digalakkan pakai yang fully sintetik.. pakai yang biasa sahaja.. (SAE 15-50w) sesuai untuk cuaca kat Malaysia.
  • Timing belt 100,000km sekali tukar.
  • Plug tuka mcm biasa.
  • Minyak Gear 100,000km sekali tukar.
  • Jangan pakai engine flush..or treatment engine lain..nnt engine xtahan.
  • Cek air radiator setiap 2 minggu..tgok meter temp selalu.
  • Jangan boosting (tarik sampai sensor turbo blinking) time bukak aircond..sbb nt kompressor cepat rosak.
  • Kena cek minyak engine selalo..takut kurang ke..2 minggu sekali.
  • Klu ada leaking sumwhere cepat-cepat gi kedai pomen. Biase oil-seal je bocor..klu x nanti melarat.
  • Clutch biase tuka bila dh slip..biasa engine dri halfcut ..clutch bleh tahan sampai 6 bulan..lepas tu br tuka clutch baru.
Article ini ditulis pada tahun 2007
Loading...

Tags: #cadangan enjin untuk proton satria #cadangan enjin untuk proton wira #cadangan enjin untuk proton wira aeroback #engine #enjin evo #enjin mivec #enjin turbo #enjin vr4 #mitsubishi #turbo

Jenis Kenderaan SUV 4×4 Mampu Milik, Jimat Belanja!
Kenderaan pacuan empat roda (4WD atau 4×4) asalnya sangat popular pada lewat 1990-an
Tips Jimatkan Minyak Kenderaan Semasa Memandu
Penggunaan minyak bukanlah bergantung kepada jenis dan model kereta sahaja, tetapi juga bergantung
Tips Membeli Kereta Terpakai, Kalau Tak Ada Pengalaman Baik Baca Artikel Ini!
Bercadang untuk membeli kenderaan terpakai? Bukan semua orang mampu beli kenderaan baru mahupun
Portal Semak Saman Online Kenderaan Anda!
Seringkali kita terlepas pandang untuk menyemak status kenderaan. Kenderaan yang mempunyai saman tertunggak
  1. author
    Author

    Encik Shino9 years ago

    hehe klu part engine je tbarai xpe,ni siap kena pasang smua. Hehe sbjik mcm kilang automobil. Kne mintak concern kejuruteraan ni. Tp kwn kte tu,die specialist electronic je .. Masalah2 hehe

  2. author

    lavender9 years ago

    isk..susahnyer…tu aa..keta tu jenis lama sangat..hahhaa..meh saya pasangkan..haha

  3. author
    Author

    Encik Shino9 years ago

    Cume stu je xpaham Keta Toyota TRUENO AE86 yg kwn kte kasi tu jek xreti nak pasang…toing2..skrg pn tgh pk nih..

  4. author

    lavender9 years ago

    pening2..complex…hehe

  5. author

    AyAres9 years ago

    bulih jadi tokey bengkel pasang barang half cut nih…