Nasihat Noah Hujan Kepada Yang Bakal Berkahwin

Noh Dan Miss Nina

Kata-kata Noah Hujan yang penuh bermakna :

“Saya tak berpeluang belajar di IPTA.. tamat spm, saya memilih untuk cebur bidang nyanyian.. rezeki ikut musim..ada permintaan, ada duit.. ada hari, hanya makan nasik lemak pagi.. tengahari dan malam ” berpuasa”.

.. pernah pinangan ditolak.. sebab takda duit.. kemudian niat dalam hati. “Ya Allah aku tak kutip harta yang haram, aku nyanyi sekadar untuk cari rezeki halal, aku tidak buat benda-benda haram, mudahkanlah urusan aku”

..kemudian Allah bukak pintu rezeki.. masih merangkak.. kemudian saya berjumpa Mizz Nina, saya pinang dia.. Alhamdulillah dia tak tolak padahal dia orang hebat, anak orang hebat.. dalam poket saya hanya ada 8 ribu genap.. saya ulang, 8 ribu genap sahaja dalam akaun untuk menikah.. saya katakan pada Nina..

“Girl, if U want to marry me, I’m a nothing .. I have nothing .. I could not promise wealth, but If you looking for someone to take care of you, be the real husband, guide you to Allah, inshaAllah I’m able to do it” .. dan Nina terima..

Sekarang Alhamdulillah, dari niat yang baik, dan niat Nina yang baik, menikah dengan saya hanya untuk kenal Allah, Nina berubah.. berhijab, sudah tidak make-up, bajunya semua besar-besar, dia reject semua konsert, tinggalkan dunia nyanyian..

Semuanya, LILLAHITA’ALAA.. so ladies, if you found a man who can increase you level of iman and taqwa and through him, he guides you to practise islam, do not let him go, marry him!”

Noah Dan Isteri Mizz NinaNOH HUJAN / MYBALLOON ADVENTUREMizz Nina BerhijabNoah Hujan Dan Mizz Nina

 

   

Encik Shino

Seorang yang sangat berpengetahuan dalam bidang berkaitan perikanan dan pengurusan organisasi. Mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang penulisan blog dan artikel.

More Posts - Website


Artikel Berkaitan

Tags: #inspirasi noah hujan mizz nina #nasihat kepada pasangan #pasangan bahagia noah mizz nina

Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia, Anda Mampu Mengubahnya!
Di waktu harga petrol naik RM0.20, pelbagai kaedah boleh digunakan untuk menjimatkan penggunaan
Kadar Harga Tiket MRT Malaysia Dari Sungai Buloh Ke Kajang 2017
Kadar Tambang MRT Sungai Buloh – Kajang tahun 2017 Perkhidmatan ini menawarkan diskaun
Mengenal Jam Tangan Casio G-Shock Yang Original, Model Dan Keluarannya
Pada masa kini, trending memakai `jam getah’ jenama terkenal Casio telah menjadi kegilaan
Cara Menyelesaikan Masalah Sinki Dan Paip Tersumbat Paling Berkesan
Kebiasaannya keadaan sambungan paip dibawah sinki adalah berbentuk U atau pun T. Kawasan

Comments are closed.