Nasihat Noah Hujan Kepada Yang Bakal Berkahwin

Noh Dan Miss Nina

Kata-kata Noah Hujan yang penuh bermakna :

“Saya tak berpeluang belajar di IPTA.. tamat spm, saya memilih untuk cebur bidang nyanyian.. rezeki ikut musim..ada permintaan, ada duit.. ada hari, hanya makan nasik lemak pagi.. tengahari dan malam ” berpuasa”.

.. pernah pinangan ditolak.. sebab takda duit.. kemudian niat dalam hati. “Ya Allah aku tak kutip harta yang haram, aku nyanyi sekadar untuk cari rezeki halal, aku tidak buat benda-benda haram, mudahkanlah urusan aku”

..kemudian Allah bukak pintu rezeki.. masih merangkak.. kemudian saya berjumpa Mizz Nina, saya pinang dia.. Alhamdulillah dia tak tolak padahal dia orang hebat, anak orang hebat.. dalam poket saya hanya ada 8 ribu genap.. saya ulang, 8 ribu genap sahaja dalam akaun untuk menikah.. saya katakan pada Nina..

“Girl, if U want to marry me, I’m a nothing .. I have nothing .. I could not promise wealth, but If you looking for someone to take care of you, be the real husband, guide you to Allah, inshaAllah I’m able to do it” .. dan Nina terima..

Sekarang Alhamdulillah, dari niat yang baik, dan niat Nina yang baik, menikah dengan saya hanya untuk kenal Allah, Nina berubah.. berhijab, sudah tidak make-up, bajunya semua besar-besar, dia reject semua konsert, tinggalkan dunia nyanyian..

Semuanya, LILLAHITA’ALAA.. so ladies, if you found a man who can increase you level of iman and taqwa and through him, he guides you to practise islam, do not let him go, marry him!”

Noah Dan Isteri Mizz NinaNOH HUJAN / MYBALLOON ADVENTURE

Mizz Nina BerhijabNoah Hujan Dan Mizz Nina

 

Loading...

Tags: #inspirasi noah hujan mizz nina #nasihat kepada pasangan #pasangan bahagia noah mizz nina

Panduan Mudah Menanam Bayam Dalam Pasu
Bayam atau dalam bahasa Inggerisnya dikenali sebagai ‘Spinach’ adalah spesies Amaranthus gangeticus yang
Tips Menanam Sayur Di Ruangan Sempit
Berkebun dengan menggunakan bekas seperti botol plastik, polibeg atau pasu boleh menjadi satu perkara yang menyeronokkan. Hal ini amat sesuai
10 Syarikat Penerbangan Tambang Termurah Di Dunia. Jangan Terkejut Kalau Baca!
Tambang murah tidak selalu bererti kualiti yang rendah. Jika anda ingin terbang dari
Ini Ciri-Ciri Perempuan Yang Dibenci Lelaki
Kaum lelaki memang sempoi dan adakalanya agak selekeh, tetapi percayakah anda bahawa mereka

Leave a reply "Nasihat Noah Hujan Kepada Yang Bakal Berkahwin"