Ketahui Pekerjaan Yang Menawarkan Gaji Paling Lumayan Di Malaysia

Gambar Pakar bedah

  • Pakar Bedah / Pakar Perubatan
Gambar Pakar bedah

Bidang : Kesihatan dan perubatan Kelayakan minima : Ijazah Kedoktoran (M.D) Pendapatan Bulanan : RM70,000

Pembedahan boleh dilakukan ke atas manusia mahupun haiwan. Orang yang melakukan pembedahan dipanggil pakar bedah. Mereka yang bergelar pakar bedah rata-rata adalah pakar perubatan, bahkan juga terdiri daripada ahli-ahli podiatri, pergigian dan veterinar. Pembedahan merupakan kepakaran perubatan kuno yang menggunakan kaedah-kaedah insani dan peralatan operatif ke atas pesakit untuk menyiasat dan atau merawat penyakit, kecederaan atau sebagainya, ataupun mempertingkat fungsi atau rupa tubuh badan.

  • Ketua Pegawai Kewangan
finance

Bidang : Kewangan Kelayakan Minima : Ijazah Sarjana Muda Perakaunan, Kewangan dan Perniagaan Pendapatan Bulanan : RM70,000

Ketua pegawai eksekutif (KPE) atau ketua eksekutif ialah salah satu pegawai syarikat yang berpangkat tertinggi di dalam sebuah perbadanan, syarikat, pertubuhan bukan untung, atau agensi. Dia bertanggungjawab kepada seluruh pengurusan serta juga kepada lembaga pengarahnya untuk prestasi.

  • Pengarah Pemasaran
marketing officer

Bidang : Pemasaran Kelayakan Minima : Ijazah Sarjana dalam Pemasaran atau Pentadbiran Perniagaan Pendapatan Bulanan : RM55,000

Pengarah Pemasaran adalah bertanggungjawab sepenuhnya ke atas Syarikat pengiklanan, perhubungan awam, dan pemasaran. Bergantung kepada saiz Syarikat, mereka akan mempunyai sekumpulan orang-orang yang melaksanakan idea-idea mereka.

  • Pembantu Penyelidikan Klinikal

Bidang : Farmasi dan Bioteknologi

Kelayakan Minima : Ijazah Kejururawatan, Sains Kehidupan dan Sains Perubatan

Pendapatan Bulanan : RM52,917

  • Broker Hartanah

Bidang : Jualan

Kelayakan Minima : Diploma di mana-mana bidang

Pendapatan Bulanan : RM50,000

  • Pengarah Pengurusan Risiko

Bidang : Insuran

Kelayakan Minima : Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan, Kewangan dan Akaun

Pendapatan Bulanan : RM40,111

  • Pengarah Strategi

Bidang : Pemasaran

Kelayakan Minima : Ijazah Sarjana dalam Pemasaran atau Pentadbiran Perniagaan

Pendapatan Bulanan : RM30,000

  • Juruterbang
Pilot in an airplane cabin

Bidang : Penerbangan Kelayakan Minima : Ijazah Sarjana Penerbangan atau Aeronautic Pendapatan Bulanan : RM29,375

  • Pengarah Perkhidmatan Perundangan
lawyer photo

Bidang : Perundangan Kelayakan Minima : Ijazah Sarjana dalam Undang-undang Pendapatan Bulanan : RM29,083

  • Pengurus Operasi Elektrik dan Gas
gambar engineer

Bidang : Minyak dan gas Kelayakan Minima : Ijazah Sarjana Kejuruteraan Mekanikal dan Elektrikal Pendapatan Bulanan : RM27,000

 

Sumber http://www.astroawani.com/gaya-hidup/10-pekerjaan-dengan-gaji-paling-lumayan-di-malaysia-109684

Carian Berkaitan

gaji bioteknologi di malaysia, gaji pengurusan penerbangan, gaji dan pekerjaan untuk sarjana dalam kewangan di malaysia, gaji pilot di malaysia, ijazah sarjana muda pemasaran pekerjaan, pendapatan pekerjaan bioteknologi di malaysia, gaji ketua pegawai kewangan di malaysia

Artikel Berkaitan

Tags: #gaji di malaysia 2016 #gaji paling lumayan #gaji tertinggi #pekerjaan paling lumayan

Kelebihan, Kekurangan Dalam Konsep Hibah ASB
Kelebihannya hibah ASB Jadi adakah patut anda membuat hibah amanah ini? Selagi anda
Konsep Hibah ASB Dan Cara Mengira Caj Pentadbiran
Apakah konsep Hibah ASB? Seperti sedia maklum, ramai antara kita ada simpanan di
Soal Jawab Hibah Amanah Saham Bumiputera
Soal jawab mengenai Hibah ASB 1. Pemegang akaun ASB muflis selepas menandatangani perjanjian Hibah
Prosedur Menuntut Harta Pelaburan Melalui Konsep Hibah ASB
Prosedur menuntut harta pelaburan si mati melalui konsep Hibah ASB adalah seperti berikut
  1. author

    Mat Saadon4 months ago

    mana la depa buat study ni…mcm bnyk yg salah je…aku petik 2 3 jela…yg pilot tu mana pakai degree dik non oi? minimum kelayakan kena ada CPL atau senang cite lesen bawak kapal terbang la…degree takde pon xpe…aku dlm bidang oil n gas sebenarnya bukan ijazah mekanikal dan elektrikal je…sebarang bentuk degree engineering pon boleh..nampak kesalahan mcm kecik tapi pada mereka yg x tahu depa akan telan bulat2 terus info yg salah ni..lepas tu nak habak sikit, gaji ni fleksibel dan mengikut pada syarikat tertentu..dia tak fixed dan standard tak sama semua tempat la

    Reply

Leave a reply "Ketahui Pekerjaan Yang Menawarkan Gaji Paling Lumayan Di Malaysia"