Kenapa Perempuan Tidak Suka Lelaki Merokok?

Rokok

Kenapa perempuan tak suka lelaki merokok? Adakah kerana perokok itu sendiri, ataupun lelaki itu bukan pilihan mereka? Dua soalan yang senang sangat aku putar belitkan. Namun, maksudnya adalah sama.

Pada pandangan aku, merokok adalah satu habit dan bukanlah satu kecacatan yang kekal. So, no wonder lah, semua itu boleh diubah. Kita yang buat, maka kita sendirilah yang boleh ubahnya. Kesimpulannya perokok bukan “Cacat”? Apa sahaja haluan yang anda pilih. It’s all in your hand!

Kadang-kadang, perokok yang pasif amat berisiko berbanding perokok aktif. Sebagai contoh, jikalau berada pada situasi kawan-kawan semua adalah perokok maka jikalau anda tidak merokok maka kesannya adalah dua kali ganda daripada mereka. So, sedup sikit boleh mengurangkan kesan. Betul tak doktor? Doktor yang cakap ok.

Kalau perokok itu berhenti merokok secara mengejut, sebenarnya perbuatan tersebut amat berbahaya. Ada doktor cakap boleh kena withdrawal syndrome. Apakah istilah aku pun tak dapat nak explain detail. Jadi, kalau nak stop smoking kena reduce sehari demi sehari. Macam bawak kereta laju, kena tekan brake pelan-pelan. Kalau tekan mengejut, anda akan terbabas ke dalam parit. Oleh itu, sila gunakan jarak yang selamat. Tak gitu?

Carian Berkaitan

fakta perempuan tidak suka lelaki merokok, perempuan tak suka lelaki merokok?, sebab perempuan tak suka lelaki merokok
Loading...

Tags: #boyfriend perokok tegar #elak cari boyfriend perokok #gadis tak suka lelaki perokok #kenapa perempuan tak suka lelaki merokok #lelaki perokok bukan pilihan gadis #perempuan cakap rokok busuk

Amalan Isteri Derhaka Kepada Suami Walaupun Tanpa Disedari
Wanita solehah adalah sebaik-baik perhiasan dunia sebagaimana sabda Nabi SAW yang bermaksud :
Punca Rezeki Suami Menjadi Sempit. Ini Sebab Ramai Isteri Tidak Perasan!
Perkahwinan merupakan sunnah Nabi SAW. Selain daripada mendapat pahala dengan menyempurnakan sunnah, perkahwinan turut
Ini Punca Kenapa Rezeki Susah Masuk Walaupun Telah Berusaha Gigih!
Adakah anda sedang hadapi masalah yang banyak hingga menyebabkan rezeki itu lambat datang?
Punca Suami Berubah Hati. Para Isteri Wajib Baca!
Apabila bergelar seorang isteri, sudah pasti setiap wanita mahu untuk menjadi seorang isteri

Leave a reply "Kenapa Perempuan Tidak Suka Lelaki Merokok?"