Kenapa Perempuan Tidak Suka Lelaki Merokok?

Rokok

Kenapa perempuan tak suka lelaki merokok? Adakah kerana perokok itu sendiri, ataupun lelaki itu bukan pilihan mereka? Dua soalan yang senang sangat aku putar belitkan. Namun, maksudnya adalah sama.

Pada pandangan aku, merokok adalah satu habit dan bukanlah satu kecacatan yang kekal. So, no wonder lah, semua itu boleh diubah. Kita yang buat, maka kita sendirilah yang boleh ubahnya. Kesimpulannya perokok bukan “Cacat”? Apa sahaja haluan yang anda pilih. It’s all in your hand!

Kadang-kadang, perokok yang pasif amat berisiko berbanding perokok aktif. Sebagai contoh, jikalau berada pada situasi kawan-kawan semua adalah perokok maka jikalau anda tidak merokok maka kesannya adalah dua kali ganda daripada mereka. So, sedup sikit boleh mengurangkan kesan. Betul tak doktor? Doktor yang cakap ok.

Kalau perokok itu berhenti merokok secara mengejut, sebenarnya perbuatan tersebut amat berbahaya. Ada doktor cakap boleh kena withdrawal syndrome. Apakah istilah aku pun tak dapat nak explain detail. Jadi, kalau nak stop smoking kena reduce sehari demi sehari. Macam bawak kereta laju, kena tekan brake pelan-pelan. Kalau tekan mengejut, anda akan terbabas ke dalam parit. Oleh itu, sila gunakan jarak yang selamat. Tak gitu?

Carian Berkaitan

jenis perempuan yang tak suka lelaki merokok, perempuan tak suka lelaki merokok
Loading...

Tags: #boyfriend perokok tegar #elak cari boyfriend perokok #gadis tak suka lelaki perokok #kenapa perempuan tak suka lelaki merokok #lelaki perokok bukan pilihan gadis #perempuan cakap rokok busuk

Cara Membina Kolam Hiasan Di Laman Rumah, Simple & Cantik!
Membina sebuah kolam hiasan sebenarnya mencipta pelbagai manfaat tanpa melibatkan kos yang tinggi.
Cara Membuat Media Tanaman Ringkas Untuk Tanaman
Media tanaman adalah salah satu komponen penting dalam bidang pertanian. Media tanaman digunakan
Cara Membuat Baja NPK Larut Untuk Tanaman Organik Di Rumah!
Apakah baja NPK? Sistem pemberian huruf dan nombor ini telah diperkenalkan oleh Justus
25 Jenis Hantu Paling Seram Dalam Masyarakat Melayu Malaysia
Hantu merupakan nama panggilan bagi makhluk jin atau syaitan yang menjelma atau merupa

Comments are closed.