Kenapa Perempuan Tidak Suka Lelaki Merokok?

Rokok

Kenapa perempuan tak suka lelaki merokok? Adakah kerana perokok itu sendiri, ataupun lelaki itu bukan pilihan mereka? Dua soalan yang senang sangat aku putar belitkan. Namun, maksudnya adalah sama.

Pada pandangan aku, merokok adalah satu habit dan bukanlah satu kecacatan yang kekal. So, no wonder lah, semua itu boleh diubah. Kita yang buat, maka kita sendirilah yang boleh ubahnya. Kesimpulannya perokok bukan “Cacat”? Apa sahaja haluan yang anda pilih. It’s all in your hand!

Kadang-kadang, perokok yang pasif amat berisiko berbanding perokok aktif. Sebagai contoh, jikalau berada pada situasi kawan-kawan semua adalah perokok maka jikalau anda tidak merokok maka kesannya adalah dua kali ganda daripada mereka. So, sedup sikit boleh mengurangkan kesan. Betul tak doktor? Doktor yang cakap ok.

Kalau perokok itu berhenti merokok secara mengejut, sebenarnya perbuatan tersebut amat berbahaya. Ada doktor cakap boleh kena withdrawal syndrome. Apakah istilah aku pun tak dapat nak explain detail. Jadi, kalau nak stop smoking kena reduce sehari demi sehari. Macam bawak kereta laju, kena tekan brake pelan-pelan. Kalau tekan mengejut, anda akan terbabas ke dalam parit. Oleh itu, sila gunakan jarak yang selamat. Tak gitu?

Carian Berkaitan

fakta perempuan tidak suka lelaki merokok, perempuan tak suka lelaki merokok?, sebab perempuan tak suka lelaki merokok
Loading...

Tags: #boyfriend perokok tegar #elak cari boyfriend perokok #gadis tak suka lelaki perokok #kenapa perempuan tak suka lelaki merokok #lelaki perokok bukan pilihan gadis #perempuan cakap rokok busuk

Panduan Mudah Menanam Bayam Dalam Pasu
Bayam atau dalam bahasa Inggerisnya dikenali sebagai ‘Spinach’ adalah spesies Amaranthus gangeticus yang
Tips Menanam Sayur Di Ruangan Sempit
Berkebun dengan menggunakan bekas seperti botol plastik, polibeg atau pasu boleh menjadi satu perkara yang menyeronokkan. Hal ini amat sesuai
10 Syarikat Penerbangan Tambang Termurah Di Dunia. Jangan Terkejut Kalau Baca!
Tambang murah tidak selalu bererti kualiti yang rendah. Jika anda ingin terbang dari
Ini Ciri-Ciri Perempuan Yang Dibenci Lelaki
Kaum lelaki memang sempoi dan adakalanya agak selekeh, tetapi percayakah anda bahawa mereka

Leave a reply "Kenapa Perempuan Tidak Suka Lelaki Merokok?"