Kenapa Perempuan Tidak Suka Lelaki Merokok?

Rokok

Kenapa perempuan tak suka lelaki merokok? Adakah kerana perokok itu sendiri, ataupun lelaki itu bukan pilihan mereka? Dua soalan yang senang sangat aku putar belitkan. Namun, maksudnya adalah sama.

Pada pandangan aku, merokok adalah satu habit dan bukanlah satu kecacatan yang kekal. So, no wonder lah, semua itu boleh diubah. Kita yang buat, maka kita sendirilah yang boleh ubahnya. Kesimpulannya perokok bukan “Cacat”? Apa sahaja haluan yang anda pilih. It’s all in your hand!

Kadang-kadang, perokok yang pasif amat berisiko berbanding perokok aktif. Sebagai contoh, jikalau berada pada situasi kawan-kawan semua adalah perokok maka jikalau anda tidak merokok maka kesannya adalah dua kali ganda daripada mereka. So, sedup sikit boleh mengurangkan kesan. Betul tak doktor? Doktor yang cakap ok.

Kalau perokok itu berhenti merokok secara mengejut, sebenarnya perbuatan tersebut amat berbahaya. Ada doktor cakap boleh kena withdrawal syndrome. Apakah istilah aku pun tak dapat nak explain detail. Jadi, kalau nak stop smoking kena reduce sehari demi sehari. Macam bawak kereta laju, kena tekan brake pelan-pelan. Kalau tekan mengejut, anda akan terbabas ke dalam parit. Oleh itu, sila gunakan jarak yang selamat. Tak gitu?

Carian Berkaitan

perempuan tak suka lelaki merokok
Loading...

Tags: #boyfriend perokok tegar #elak cari boyfriend perokok #gadis tak suka lelaki perokok #kenapa perempuan tak suka lelaki merokok #lelaki perokok bukan pilihan gadis #perempuan cakap rokok busuk

Cara Menggunakan Aplikasi Grab Malaysia. Perjalanan Anda Lebih Mudah & Lancar!
Ingin ke mana-mana tanpa kenderaan sendiri atau pengangkutan awam? Kini, semuanya mudah dan
Cara Membuat Aduan Jika Ditipu Peniaga. Sebagai Pengguna, Anda Perlu Tahu!
Apa yang berlaku jika anda mendapati barang yang anda beli mengalami kerosakan dan
Cara Guna Perkhidmatan oBike. Sewa Basikal Jalanan Di Malaysia!
Sekiranya anda ke beberapa negara berhampiran, termasuk Singapura, China dan sebagainya, perkhidmatan perkongsian
Mahu Jimatkan Bil Elektrik Anda? Cuba Amalkan Tips Mudah Ini
Langkah berjimat dan bijak dalam menggunakan peralatan elektrik dapat mengurangkan bil elektrik bulanan

Leave a reply "Kenapa Perempuan Tidak Suka Lelaki Merokok?"