Tips Untuk Kekal Slim Dan Cantik Semulajadi


  • Petua 1 – Air Putih

Kerap meminum air putih pada sekurang-kurangnya 2 liter setiap hari. Air masak tidak mempunyai kandungan kalori, ia melancarkan darah dan membuang bahan toksid dalam bahan melalui perkumuhan dan berpeluh.

  • Petua 2 – Teh Hijau

Meminum minuman berkalori yang mempunyai tenaga seperti teh hijau. teh hijau dapat menurunkan berat badan serta menurunkan risiko untuk mendapat penyakit jantung, menurunkan kandungan kolestrol dalam darah, sebagai anti kanser juga membakar lemak.

  • Petua 3 – Diet

Kurangkan pengambilan makanan secara kuantiti yang banyak pada satu-satu masa. Pengambilan makanan rendah karbohidrat membantu bahan memproses lemak terkumpul menjadi tenaga. Amalkan pengambilan protien sebagai sumber tenaga.

  • Petua 4 – Berhenti makan selepas rasa kenyang

Jangan paksa diri untuk habiskan makanan kerana nak elak pembaziran.

  • Petua 5 – Guna Pinggan yang kecil

Makan menggunakan pinggan yang kecil membataskan nafsu makan anda untuk menghabiskan makanan. Jika masih rasa lapar, jangan tambah dulu tetapi tunggu selepas 20 minit untuk memberikan ruang makanan tersebut memberikan rasa kenyang. Teknik “Suku Suku Separuh” juga berkesan!

  • Petua 6 – Elakkan Makan Sambil Menonton

Jangan makan sambil menonton TV.  Fokus pada makanan dan kawal jumlah yang masuk ke dalam perut. Selain itu, kunyah pelan-pelan untuk meyakinkan diri bahwa perut sudah kenyang ketika makanan habis.

  • Petua 7 – Elakkan Stress

Elakkan diri daripada stress kerana stress merangsang hormon dan meningkatkan selera makan. Makanan yang berlebihan akan meningkatkan berat badan.

Loading...

Tags: #amalan mahu kuruskan badan #amalan untuk jadi kurus #cara kurus dengan cepat #cara nak nampak kurus #diet dalam sebulan #hilangkan lemak di perut #kurus dengan cepat #kurus food #macam mana nak kurangkan berat badan #macam mana nak kurus? #petua kurus yang berkesan #petua terbaik nak kurus #teknik pemakanan untuk kekal slim dan cantik #teknik rahsia cepat kurus #Tips Kesihatan Untuk Kekal Slim Dan Cantik Semulajadi #tips nak kurus dengan cepat #Tips Untuk kurus Dan Cantik Semulajadi

Panduan Lengkap Menanam Pokok Pisang. Ini Rahsianya!
Pisang adalah tanaman yang termasuk dalam keluarga musaceae, berdaun lebar serta semua bahagian dari tanaman
Petua Hilangkan Parut Jerawat
Jerawat merupakan musuh utama kepada semua orang termasuk lelaki dan wanita. Jerawat akan
12 Petua Terbaik Mencerahkan Kulit Muka Tanpa Kesan Sampingan!
Kebanyakan orang mengaitkan kulit yang cerah dengan kecantikan. Malah, wajah yang cerah juga
Cara Memagar Rumah Dalam Islam Beserta Doa
Berpindah ke rumah baru sama ada rumah sendiri yang dibeli ataupun rumah sewa

Leave a reply "Tips Untuk Kekal Slim Dan Cantik Semulajadi"