Tips Shopping Online Di Shopee Malaysia

Tips Shopping Online Di Shopee Malaysia

Shopee merupakan laman dan aplikasi beli belah online yang semakin meningkat naik di Malaysia. Shopee dibina untuk memastikan anda dapat melakukan jual beli dengan ringkas, cepat, dan selamat. Seperti pesaingnya yang lain, Shopee menawarkan pelbagai jenis produk dari bermacam kategori. Cuma taip sahaja apa yang anda inginkan, produk akan muncul berserta dengan harga murah.

Tips shopping di Shopee

  1. Selain di laman web, anda boleh memuat turut aplikasi Shopee untuk Android dan iOS untuk melakukan pembelian dari Shopee.

Tips Shopping Di Shopee 1

  1. Terdapat banyak produk yang sama kerana dijual oleh seller yang berlainan. Jadi anda perlu pilih harga terbaik dan menetapka harga postage
  2. Bandingkan harga dengan portal beli belah lain dan kedai fizikal. Pastikan anda membuat pembelian yang benar-benar berbaloi.
  3. Perlu sentiasa alert dengan promosi yang sedang berlangsung. Mana tahu barang yang anda idamkan selama ini ada diskaun 80%?

Tips Shopping Di Shopee 2

  1. Chat dengan seller untuk bertanya tentang barang yang ingin dibeli. Salah satu kelebihan Shopee ialah kemudahan chat Sembang dahulu dengan penjual dan tanya apa-apa soalan berkaitan barangan. Contohnya, item ready stock atau tidak, warranty Malaysia atau imported set, harga belian secara wholeshale dan sebagainya.

Tips Shopping Di Shopee 3

  1. Menerusi Shopee, mereka menjamin barangan dan peranti yang dijual mereka dan peniaga berdaftar adalah asli. Peranti seperti contoh Xiaomi, Samsung, Lenovo, dan juga Asus bukan sahaja asli, malah turut ditawarkan dengan diskaun.
  2. Sebelum beli barang elektronik terutamanya, lihat dulu terma Warranty Period dan Warranty TypeSupplier Warrantybermaksud warranty daripada penjual dan Manufacturer Warranty bermaksud warranty yang anda boleh ditebus di service center rasmi seperti Samsung, Xiaomi, Huawei dan sebagainya.
  3. Penghantaran percuma hanya boleh digunakan 1 kali sehari. Jika anda hendak jimat kos penghantaran, kenalah tunggu hari seterusnya pula untuk membuat pembelian lain.
  4. Shopee coins merupakan credit yang anda akan dapat selepas setiap kali pembelian selesai. Contohnya, pembelian bernilai RM100 anda akan dapat 100 coins. Nilai bagi 1000 coins pula ialah RM1 dan anda boleh tebus coins-coins ini sebagai diskaun tambahan untuk pembelian seterusnya.
Loading...

Tags: #beli online shopee #Shopee Malaysia #shopee online #tips membeli-belah di Shopee Malaysia #tips shopping di Shopee #Tips shopping online di shopee malaysia

Panduan Mudah Menanam Bayam Dalam Pasu
Bayam atau dalam bahasa Inggerisnya dikenali sebagai ‘Spinach’ adalah spesies Amaranthus gangeticus yang
Tips Menanam Sayur Di Ruangan Sempit
Berkebun dengan menggunakan bekas seperti botol plastik, polibeg atau pasu boleh menjadi satu perkara yang menyeronokkan. Hal ini amat sesuai
10 Syarikat Penerbangan Tambang Termurah Di Dunia. Jangan Terkejut Kalau Baca!
Tambang murah tidak selalu bererti kualiti yang rendah. Jika anda ingin terbang dari
Ini Ciri-Ciri Perempuan Yang Dibenci Lelaki
Kaum lelaki memang sempoi dan adakalanya agak selekeh, tetapi percayakah anda bahawa mereka

Leave a reply "Tips Shopping Online Di Shopee Malaysia"