Tanda-tanda Lelaki Serius Dalam Hubungan Cinta

Tanda Lelaki Serius Dengan Pasangan

Untuk mengenali lelaki dan memahami lelaki tidaklah sukar. Dalam bab percintaan, mungkin kamu pernah menemui seseorang lelaki yang tidak serius dalam percintaan. Tidak dinafikan, terdapat lelaki yang hanya mengenali dan menjalinkan hubungan dengan wanita tanpa ada niat yang serius untuk menjadikan anda sebagai isteri.

Ada sesetengahnya yang menjadikan wanita sebagai tempat menghilangkan bosan, ada juga yang hanya menganggap wanita yang keluar dengannya sebagai skandal, dan lebih teruk lagi jika kamu bertemu dengan buaya darat, kaki kikis dan kaki perempuan.

Pos kali ini menyenaraikan tanda-tanda untuk mengetahui sama ada seseorang lelaki itu serius dalam percintaan sebagai panduan dan tips kepada kaum wanita dalam bercinta dan memilih lelaki yang sesuai sebagai teman hidup.

 • Kecantikan kamu diketepikan. Keikhlasan kamu diutamakan. Lelaki yang serius mencintai kamu akan melihat kamu sebagai wanita paling cantik di matanya.
 • Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
 • Si dia akan sentiasa menghantar mesej. Walaupun tidak dibalas. Ini tanda si dia sentiasa memikirkan kamu.
 • Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.
 • Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah. Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.
 • Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.
 • Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilangannya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja
 • Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebih-lebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.
 • Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.
 • Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.
 • Sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “You masih sayang I?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.
 • Tidak suka kamu memakai seksi kerana tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain walaupun berlengan pendek.
 • Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
 • Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
 • Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
 • Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
 • Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
 • Dia tidak suka kamu keluar malam, tanda ingin menjaga pandangan orang terhadap kamu.
 • Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
 • Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.
Loading...

Tags: #ciri ciri lelaki baik #ciri ciri lelaki matang #ciri ciri lelaki setia dan penyayang #ciri pria setia dilihat dari bentuk wajah #Lelaki Serius Dalam Hubungan Cinta #mengenali lelaki #nak kenal lelaki serius bercinta #tanda lelaki sayangkan kekasih #tanda lelaki serius #tanda-tanda lelaki serius dalam percintaan

10 Ciri-ciri Lelaki Yang Tidak Boleh Dijadikan Suami. Ini Fakta Perlu Wanita Ketahui!
Dalam konteks memilih pasangan yang akan membimbing dan bakal menjadi ketua keluarga, wanita
GST Dan SST, Apa Bezanya? Ini Fakta Patut Anda Tahu!
Selepas kerajaan Pakatan Harapan berjaya mengalahkan Barisan Nasional pada Pilihan Raya Umum (PRU)
Panduan Lengkap Menanam Pokok Pisang. Ini Rahsianya!
Pisang adalah tanaman yang termasuk dalam keluarga musaceae, berdaun lebar serta semua bahagian dari tanaman
Petua Hilangkan Parut Jerawat
Jerawat merupakan musuh utama kepada semua orang termasuk lelaki dan wanita. Jerawat akan

Comments are closed.