Panduan Memandu Motor Yamaha LC135

Lc135 Color

Berikut adalah spesifikasi motosikal YAMAHA LC135 yang sempat dikongsi;

Keupayaan engine : 135 s.p (jumlah kuasa engine)
Bahan bakar : Petrol (minyak hijau unleaded)
Tahun buatan : 2009 (mestilah yang baru)
Tarikh pendaftaran : 22/1/2009 (tarikh motor ni buat geran)
Tempat duduk : 2 orang (dalam raga tak boleh duduk)
Status pemunya : persendirian (harta aku sendiri)
Transmisi : automatik klac kaki (yang pijak tu)

Bila nak rasmikan motor ni supaya selamat didunia dan akhirat, maka kena lah solat hajat kan dulu motor ni bagi menghindarkan segala malapetaka atau sewaktu dengan nya. Jadi selesai semuanya, bolehla ia digunakan untuk mencari rezeki halal. Jangan lupa kunci sebab kalau pakai insurans paling mahal pun motor korang still akan hilang kalau tak dijaga dengan baik. Oleh itu, faktor keselamatan harus dijadikan sebagai perkara no satu!

Bila tengok manual ni, seperti biasa, aku lebih suke tengok gambar dari membaca. Jadi mari aku terangkan sedikit bab-bab manual motosikal buatan YAMAHA ni mengikut cara aku sendiri.

Jangan menunjukkan skill anda di jalan raya kerana ia menganggu lalulintas. Itu kata YAMAHA, kalau korang nak race jom gi trek takpun layan sprint test.

Masa memandu, anda kenalah selalu beringat dan mengambil tindakan membreak dengan selamat. Anggar jarak membreak yang selamat supaya anda sempat tekan break tu.

Jangan memecut dengan sesuka hati, dan patuhilah had laju yang ditetapkan. Kalau takde signboard tu boleh anda memecut sesuka hati sebab kalau jatuh pun anda juga yang sakit.

Last skali ni errr.. Ok.. Bila memandu motosikal bolehlah pusing-pusing town sambil mengurat awek tepi jalan tu. Mana tau kot-kot lekat sorang ke. HAHAHA~ Tak pun korang ajak je awek tu race. Amacam? Ade bran??¬†Nampaknya, lepas ni bolehlah aku hantar “awek” aku yang sorang lagi tu pergi tacap body sket, SPA ke. Biar putih berseri macam champion white.

2016 Yamaha Lc1352016 Yamaha LC135 Malaysia

Carian Berkaitan

cara mengatasi masalah panduan lc135
Loading...

Tags: #buku panduan yamaha #cara pemanduan LC135 #moto LC135 #motor #panduan oleh yamaha #yamaha 135cc

Teknik Paling Jitu Isi Minyak Kenderaan. Ini Petua Ringkas Yang Ramai Tidak Tahu!
Cara mengisi minyak kenderaan bermotor dengan betul sebenarnya dapat menjimatkan dan mengelak pembaziran.
Senarai Lengkap 10 Pesawat Penumpang Terbesar Di Dunia!
Orville Wright dan Wilbur Wright atau sering disebut dengan Wright Bersaudara adalah dua
Portal Semak Saman JPJ, Blacklist & Harga Lesen Memandu Terkini
Jika anda berhasrat untuk mengambil lesen motosikal dan kereta, terdapat 4 kelas lesen
Tayar Kenderaan 4X4. Ini Panduan Jitu Memilih Tayar Sesuai Mengikut Kegunaan!
Pada masa kini kenderaan 4×4, pick-up atau SUV mula menjadi trend masyarakat, bukan

Leave a reply "Panduan Memandu Motor Yamaha LC135"