Panduan Memandu Motor Yamaha LC135

Lc135 Color

Berikut adalah spesifikasi motosikal YAMAHA LC135 yang sempat dikongsi;

Keupayaan engine : 135 s.p (jumlah kuasa engine)
Bahan bakar : Petrol (minyak hijau unleaded)
Tahun buatan : 2009 (mestilah yang baru)
Tarikh pendaftaran : 22/1/2009 (tarikh motor ni buat geran)
Tempat duduk : 2 orang (dalam raga tak boleh duduk)
Status pemunya : persendirian (harta aku sendiri)
Transmisi : automatik klac kaki (yang pijak tu)

Bila nak rasmikan motor ni supaya selamat didunia dan akhirat, maka kena lah solat hajat kan dulu motor ni bagi menghindarkan segala malapetaka atau sewaktu dengan nya. Jadi selesai semuanya, bolehla ia digunakan untuk mencari rezeki halal. Jangan lupa kunci sebab kalau pakai insurans paling mahal pun motor korang still akan hilang kalau tak dijaga dengan baik. Oleh itu, faktor keselamatan harus dijadikan sebagai perkara no satu!

Bila tengok manual ni, seperti biasa, aku lebih suke tengok gambar dari membaca. Jadi mari aku terangkan sedikit bab-bab manual motosikal buatan YAMAHA ni mengikut cara aku sendiri.

Jangan menunjukkan skill anda di jalan raya kerana ia menganggu lalulintas. Itu kata YAMAHA, kalau korang nak race jom gi trek takpun layan sprint test.

Masa memandu, anda kenalah selalu beringat dan mengambil tindakan membreak dengan selamat. Anggar jarak membreak yang selamat supaya anda sempat tekan break tu.

Jangan memecut dengan sesuka hati, dan patuhilah had laju yang ditetapkan. Kalau takde signboard tu boleh anda memecut sesuka hati sebab kalau jatuh pun anda juga yang sakit.

Last skali ni errr.. Ok.. Bila memandu motosikal bolehlah pusing-pusing town sambil mengurat awek tepi jalan tu. Mana tau kot-kot lekat sorang ke. HAHAHA~ Tak pun korang ajak je awek tu race. Amacam? Ade bran??¬†Nampaknya, lepas ni bolehlah aku hantar “awek” aku yang sorang lagi tu pergi tacap body sket, SPA ke. Biar putih berseri macam champion white.

2016 Yamaha Lc1352016 Yamaha LC135 Malaysia

Carian Berkaitan

moto lc 135
Loading...

Tags: #buku panduan yamaha #cara pemanduan LC135 #moto LC135 #motor #panduan oleh yamaha #yamaha 135cc

Cara Paling Mudah Menilai Harga Semasa Kenderaan Sebelum Menjualnya
Jika anda bercadang untuk menjual kenderaan sendiri, namun kenderaan tersebut masih lagi mempunyai
Jenis Kenderaan SUV 4×4 Mampu Milik, Jimat Belanja!
Kenderaan pacuan empat roda (4WD atau 4×4) asalnya sangat popular pada lewat 1990-an
Tips Jimatkan Minyak Kenderaan Semasa Memandu
Penggunaan minyak bukanlah bergantung kepada jenis dan model kereta sahaja, tetapi juga bergantung
Tips Membeli Kereta Terpakai, Kalau Tak Ada Pengalaman Baik Baca Artikel Ini!
Bercadang untuk membeli kenderaan terpakai? Bukan semua orang mampu beli kenderaan baru mahupun

Comments are closed.