Cara Mendaftar Sebagai Pencari Kerja Di Jabatan Tenaga Kerja Malaysia

Cara Mendaftar Sebagai Pencari Kerja Di Jabatan Tenaga Kerja Malaysia

Berikut adalah panduan bagi anda yang ingin mencari kerja melalui Jabatan Tenaga Kerja Malaysia.

  1. Sistem memerlukan pengguna untuk Login terlebih dahulu ke dalam sistem JobsMalaysia dengan memilih Jenis Login dan memasukkan nombor MyKad atau No. KP Lama atau Polis atau Tentera berserta Pin (Kata Laluan). Klik link berikut untuk ke laman web JobsMalaysia : http://www.jobsmalaysia.gov.my/jcs/jobs
  2. Skrin Login boleh ditemui pada halaman utama JobsMalaysia di penjuru sebelah kanan atau pun melalui capaian Pencari Kerja > Log Masuk. Tekan butang setelah butiran log masuk diisi.

Mendaftar Sebagai Pencari Kerja 1

  1. Jika anda pencari pekerja baru, anda perlu membuat pendaftaran MyKad. Melalui capaian Pencari Kerja, pilih Pencari Kerja Baru. Isikan maklumat yang diperlukan. Tekan Hantar.

Mendaftar Sebagai Pencari Kerja 2

  1. Kemudian, skrin akan memaparkan gambar seperti di bawah. Pilih Pendaftaran Online.

Mendaftar Sebagai Pencari Kerja 3

  1. Kemudian, isi semua maklumat yang diminta bermula dari profil pemohon, jawatan yang dipohon, maklumat akademik, pengalaman dan pengakuan pemohon. Apabila sudah selesai, tekan butang hantar. Kemudian, kembali ke skrin utama untuk login dengan ID dan kata laluan yang telah anda cipta tadi.

Mendaftar Sebagai Pencari Kerja 4

  1. Setelah proses login berjaya, skrin anjung bagi pengguna tersebut akan dibuka memaparkan kata-kata aluan untuk pengguna dan fungsi-fungsi yang boleh dicapai untuk pengguna. Kemudian, anda boleh membuat carian kerja.
Loading...

Tags: #ada kerja kosong #cara mendaftar pencari kerja baru di JobsMalaysia #Cara mendaftar pencari kerja di Jabatan Tenaga Kerja Malaysia #cara mendaftar pencari kerja di JobsMalaysia #Cari Kerja dan Jawatan Kosong Malaysia #cari kerja kosong #cari kerja kosong kilang #cari kerja malaysia #cari kerja part time #daftar kerja kosong online #isi borang kerja kosong #Jawatan Kosong Cari Kerja #jawatan kosong malaysia #kerja kosong #kerja kosong 2018 #kerja kosong kerani #kerja kosong malaysia #kerja kosong selangor #laman web cari kerja #mau kerja #mohon kerja online malaysia #panduan mendaftar pencari kerja di Jabatan Tenaga Kerja Malaysia #panduan mendaftar pencari kerja di JobsMalaysia #tips mohon kerja

Teknik Urutan Jari Yang Mudah Dan Melegakan. Anda Boleh Cuba!
Percaya atau tidak, tubuh manusia penuh dengan keajaiban. Rawatan-rawatan alternatif yang telah diamalkan
10 Teknik Penanaman Sayur Di Ruang Sempit. Teknik Berkebun Ini Boleh Anda Cuba!
Selain menjadikan rumah lebih hijau, kegiatan berkebun juga dapat menjadi pelepas stres akibat
Rahsia Menulis Dengan Cepat. Ini Teknik Wartawan Biasa Guna!
Jika kerja harian anda memerlukan anda untuk menulis, mencatat nota, mengambil pesanan makanan,
Tips Mengasah Tulisan Tangan Supaya Cantik Dan Kemas!
Jika anda masih berasakan tulisan tangan anda tidak menarik, bahkan sukar dibaca oleh

Leave a reply "Cara Mendaftar Sebagai Pencari Kerja Di Jabatan Tenaga Kerja Malaysia"