Berkenalan Dengan Ezzaty Abdullah, Pelakon Drama Abang Sado Boleh Beres

Ezzaty Abdullah

Pengenalan

Ezzaty Abdullah mula dikenali selepas melakonkan watak utama dalam drama Delina yang ditayangkan di TV9. Walaupun telah lama dalam bidang lakonan ini, namanya kurang popular berbanding pelakon-pelakon lain. Selain drama Delina, Ezzaty juga turut ditawarkan berlakon dalam drama Epilog Cinta Khirana, Di Hatiku, Cinta Agra, Babyana, Stella, Hello Mr Perfect, Uda Dan Dara, dan drama terbaru iaitu berjudul Abang Sado Boleh Beres pada tahun 2016 ini.

Pelakon yang berusia 26 tahun ini baru sahaja melangsungkan perkahwinan  dengan pasangannya pada 16 Julai 2016 iaitu Azwan Kombos. Majlis perkahwinan pasangan ini diadakan di kediaman pengantin perempuan yang terletak di Bentong, Pahang. Penglibatan Ezzaty Abdullah pada peringkat awal dalam bidang lakonan adalah sebagai pelakon tambahan sahaja, sewaktu Ezzaty Abdullah masih menuntut di UITM, Puncak Alam. Selain menjadi pelakon, Ezzaty Abdullah juga bercita-cita untuk membuka business dalam bidang pelancongan memandangkan dia mempunyai kelulusan tourism management.

Watak dalam drama Abang Sado Boleh Beres (2016)

Drama Abang Sado Boleh Beres

 • Drama : Abang Sado Boleh Beres
 • Pengarah : Khalid Nadzri
 • Terbitan :
  A.Aida Production Sdn Bhd dan
 • Lagu tema : Berlari – Aerif Azmin ft Aizat
 • Tarikh siaran : 13 September 2016
 • Siaran : Slot Iris TV3

Sinopsis drama :  Rayyan kata apartment kat atas gim memang sesuai untuk dijadikan pusat jagaan budak. Faris kata habis dia nak duduk mana? Rahul kata mereka boleh sewa apartment sebelah untuk dijadikan nurseri. Tak semestinya di rumah Fariz.

Barulah Fariz lega. Ada pelanggan perempuan yang datang bawa anak berusia 3 tahun. Ingatkan idah siap. Juga meminta mereka menyediakan nurseri. Kalau tidak lenguh juga nak dukung anak sambil buat aktiviti gim katanya. Nina datang untuk tengok ‘set up’ nurseri dan memberi nasihat apa yang perlu ada di nurseri itu.

Tengok pada pelanggan. Tak perlu masuk semua barang dulu katanya. Yang penting mesti ada buaian bayi, tempat tidur kanak-kanak dan alat-alat permainan yang tidak tajam dan merbahaya. Mereka setuju. Kosnya pula dengan harga 20 ringgit satu jam.

Drama ini dibintangi oleh pelakon seperti Sabhi Saddi, Acap Jamaludin, Julia Ziegler, Reen Rahim, Zee Zainal, Ezzaty Abdullah, Harith Haziq Kholdon, Ery Putra, Aini Ariffin DFKL, Lan Siro DFKL, Dafi AF, Adiba Yunus.

Dibintangi oleh pelakon :

 • Sabhi Saddi sebagai Rahul
 • Ezzaty Abdullah sebagai Linda
 • Acap Jamaludin sebagai Rayyan
 • Zee Zainal sebagai Fariz
 • Julia Ziegler sebagai Rozita

Biodata Ezzaty Abdullah

Nama Penuh : Ezzaty binti Abdullah

Nama Popular : Ezzaty Abdullah

Asal : Bentong, Pahang

Tarikh Lahir : 7 April 1990

Bintang : Aries

Umur : 26 Tahun (2016)

Ketinggian :

161 cm

Berat : 47 kg

Jenis Darah : B

Warna Mata : Hitam

Warna Rambut : Dark Brown

Keturunan : Melayu

Agama : Islam

Warganegara : Malaysia

Status : Berkahwin (16 Julai 2016)

Nama Suami : Azwan Kombos

Pendidikan : Jurusan Tourism Management, UITM, Puncak Alam

Drama : Epilog Cinta Khirana, Autumn Di Hatiku, Cinta Agra, Delina, Babyana, Stella, Hello Mr Perfect, Uda Dan Dara, Drama Abang Sado Boleh Beres (2016)

Telemovie : Maafkan Kami

Laman Sosial

Gambar menarik Ezzaty Abdullah

Ezzaty Abdullah Drama Delina

Ezzaty Abdullah Pakai Telekung Dan Suami Pasangan Suami Isteri Ezzaty Abdullah Dan Azwan KombosGambar Perkahwinan Ezzaty Abdullah Dan Suami Azwan KombosWajah Ezzaty Abdullah Pelakon StellaGambar Selepas Ijabkabul Ezzaty Abdullah Dan Azwan KombosPelakon Ezzaty Abdullah Body Slim
Pasangan Bahagia Ezzaty Abdullah Dan Azwan Kombos  Gambar Ezzaty Abdullah Pelakon Mummy Ezzaty Abdullah Dengan Rayyan Ezzaty Abdullah Model Ultra Racin Pelakon Abang Sado Boleh Beres Ezzaty Abdullah 2016 Pelakon Ezzaty Abdullah

Loading...

Tags: #biodata Ezzaty Abdullah #Ezzaty Abdullah dan azwan kombos #Ezzaty Abdullah dan rayyan #gambar kahwin Ezzaty Abdullah #gambar pasangan Ezzaty Abdullah #kisah Ezzaty Abdullah #laman sosial Ezzaty Abdullah #pelakon abang sado boleh beres #pelakon drama Ezzaty Abdullah #profil Ezzaty Abdullah #sinopsis drama abang sado boleh beres

Biodata Shiha Zikir, Penyanyi Lagu Jagakan Dia
Biodata Shiha Zikir Nama penuh : Nurshiha Binti Mohd Zikir Nama panggilan : Shiha
Biodata Syed Saddiq, Menteri Belia Dan Sukan
Syed Saddiq merupakan Menteri Belia dan Sukan Malaysia, Ahli Parlimen Muar dan Ketua Armada bagi Parti Pribumi
Biodata Ben Ladin, Hikayat Benladin
Siapakah dia Ben Ladin penyanyi lagu Hikayat Benladin? Lagu Hikayat Benladin kini sedang
Biodata Niezam Zaidi, Pelakon Melayu Berbakat
Siapakah sebenarnya pelakon kacak ini iaitu Niezam Zaidi? Niezam Zaidi mula mendapat perhatian

Leave a reply "Berkenalan Dengan Ezzaty Abdullah, Pelakon Drama Abang Sado Boleh Beres"