Alami Percutian Agrotourism Bersama Keluarga di UK Farm Resort Kluang, Johor

Uk Farm Johor

UK Farming Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 2003 bermula di Parit Yaani, Johor dengan keluasan ladang hanya sejumlah 2 ekar. Pada masa itu, ladang ini hanya menternak satu spesis sahaja kambing iaitu spesis Jamnapari. Ternakan kambing ini adalah bertujuan untuk penghasilan susu, daging dan produk berasaskan susu kambing. Baka kambing Jamnapari ini diimport sepenuhnya daripada Indonesia.

Kemudian, pada tahun 2006 sehingga 2007, ladang ini telahpun berkembang dengan maju dan pemberian 100 ekar tanah melalui Projek Pertanian Moden Kluang menjadikan ladang ini mampu menternak kambing biri-biri sehingga 4,000 ekor.

Kini, ladang ternakan ini telah menternak pelbagai spesis kambing biri-biri. Di antaranya ialah spesis Domba Garut, Damara, Barbados, Santa Ines, Malin dan Dorper.

Susulan daripada kejayaan projek ternakan haiwan tersebut, ladang ini telah pula memberi fokus kepada pembangunan dan penyelidikan pokok buah-buahan terutama dalam menghasilkan produk berasaskan buah seperti jus, jem dan kordial minuman.

Pada bulan Jun 2010, UK Agro Resort telah ditubuhkan dan berperanan menjadikan kawasan ladang sebagai kawasan pelancongan pertanian.

Pada masa kini, ladang ternakan kambing biri-biri ini adalah yang terbesar di Malaysia. Terdapat pelbagai kemudahan disediakan di UK Farm Resort ini. Di antaranya ialah restoran, kedai runcit, bilik persidangan, chalet, bilik perkongsian dorm, kawasan barbeku, pentas terbuka, tapak perkemahan dan kemudahan karaoke untuk kemudahan pengunjung.

Jarak perjalanan dari Singapura ke UK Farm Resort mengambil masa sekitar 1 jam. Jika anda ingin mencari kelainan dan ingin meninggalkan kesibukan ibukota, destinasi ini adalah pilihan terbaik untuk anda.

UK AGRO RESORT
Plot 8, Project Pertanian Moden Kluang, KM13 Jalan Batu Pahat,
86000 Kluang, Johor, Malaysia.
Tel : +607-759 7555
Fax : +607-759 7991
H/P : 013-778 7235 / 013 – 722 2299
Website: www.ukfarm.com.my
Email: info@ukfarm.com.my

Peta lokasi di UK Farm Agro Resort, Kluang

Uk Farm Resort Maps

Gambar pemandangan sekitar UK Farm Agro Resort, Kluang

Uk Farm Signboard

Sekumpulan Kambing Di Uk Farm Resort Kluang JohorBeri Makan Burung Unta Di Uk Farm Resort Kluang JohorAktiviti Di Uk Farm Agro ResortKambing Antara Haiwan Diternak Di Uk Farm Resort Kluang Johor Kandang Kambing Di Uk Farm Resort Kluang Johor

Kawasan Santai Rehat Di Uk Farm Resort Kluang Johor   Ladang Buah Buahan Di Uk Farm Resort Kluang Johor Padang Ragut Uk Farm Resort Kluang Johor Pandangan Sekitar Padang Ragut Di Uk Farm Resort Kluang Johor Pemandangan Di Uk Farm Resort Kluang Johor Pengunjung Menaiki Bas Menjelajah Sekitar Uk Farm Resort Kluang Johor Resort Untuk Penginapan Di Uk Farm Resort Kluang JohorKemudahan Bilik Di Uk Farm Resort Kluang Johor
Suasana Senja Di Uk Farm Resort Kluang Johor

 

Carian Berkaitan

kluang, percutian ladang kambing
Loading...

Tags: #bercuti di agro resort kluang #resort agro pelancong di malaysia #resort di kluang #tempat bercuti di johor #tempat menarik di johor #tempat percutian menarik johor #ternakan kambing UK kluang #uk agro resort #UK agro tourism

5 Rumah TERBALIK Popular Di Malaysia Jadi Tarikan Pelancong!
Malaysia kaya dengan pelbagai budaya serta destinasi pelancongan yang menarik dan popular. Selain
Ketahui 10 Air Terjun Tertinggi Di Dunia!
Pernahkah anda mengetahui apakah air terjun yang tertinggi di dunia dan di manakah
4 Destinasi Air Terjun Popular Di Hulu Langat, Selangor
Daerah Hulu Langat merupakan salah satu daripada sembilan daerah yang terdapat di negeri Selangor, Malaysia.
7 Destinasi Pelancongan Tepi Pantai Yang Menarik Di Negeri Melaka
Negeri Melaka terkenal dengan warisan sejarah dan merupakan destinasi pelancongan yang terkenal di

Comments are closed.