Biodata Dayana Roza, Heroin Drama Asam Pedas Untuk Dia

Biodata Lengkap Dayana Roza

Sinopsis Drama TV3 Lakonan Diana Roza Asam Pedas Untuk Dia

Novel “Asam Pedas Untuk Dia” merupakan antara novel cinta yang terlaris di pasaran. Lantaran daripada itu, segala penceritaan dalam novel ini telah diadaptasikan di dalam sebuah drama.

Drama ini mengisahkan Ainin Sofiya (Dayana Roza) yang merupakan seorang pembantu rumah separuh masa di rumah majikannya, merangkap suaminya sendiri. Tugas Ainin Sofiya bukan setakat mengemas rumah tetapi segala urusan dapur juga diserahkan kepadanya. Buat pertama kalinya, asam pedasnya mendapat pujian majikannya.

Dalam diam, Ainin Sofiya diintai oleh salah seorang anak majikannya, iaitu Ahmad Ziyad (Shukri Yahaya). Rupa-rupanya, asam pedas Ainin Sofiya menjadi kegemaran Ziyad. Namun tidak disangka, Ziyad ingin melamarnya, hanya kerana ingin membantunya dari segi kewangan. Tetapi Ainin Sofiya bukanlah seorang yang mata duitan. Dia hanya bekerja di rumah tersebut dengan hasil usahanya sendiri.

Setelah sekian lama berfikir berkenaan hal tersebut, Ainin Sofiya akhirnya menerima lamaran Ziyad, tetapi dia meletakkan syarat iaitu perkahwinan ini harus dirahsiakan daripada pengetahuan keluarga dan teman wanitanya. Ainin Sofiya juga tidak dibenarkan untuk hamil.

Sampai bilakah Ainin Sofiya harus berlakon dan menyembunyikan perkahwinannya? Jiwa Ainin Sofiya terseksa menjadi isteri rahsia Ziyad walaupun halal disisi agama. Ziyad seolah-olah tidak memahami perasaannya. Hidup Ainin Sofiya terseksa dengan permainannya sehingga takdir menentukan Ainin Sofiya telah hamil.

Tayangan drama 28 episod ini dilakonkan oleh pelakon utama iaitu Shukri Yahaya dan Dayana Roza. Lakonan antara dua watak ini memberikan satu sentuhan luar biasa kepada penonton, sehinggalah pelakon wanita yang lahir daripada program realiti Anak Wayang tahun 2009 yang dikenali sebagai Diyana Roza mula mendapat perhatian.

Judul Lagu tema / OST drama : Dengarlah Rindu

 Penyanyi : Farhan Azizan

Lagu/Lirik : Nurzaidi Abd Rahman

Drama / Telefilem : Asam Pedas Untuk Dia, Sayang Nur, Syurga Nur, Satu Cinta Filem: Hello, Zombi Kilang Biskut, Apokalips X, Zombi Kampung Pisang, Kabus Hati Laila

Pencapaian : Dicalonkan dalam kategori Aktress Pilihan bagi drama Asam Pedas Untuk Dia untuk Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur ke-3 (2016)

Biodata Dayana Roza

Nama Penuh : Nur Dayana Kamsun Baharin
Nama Popular : Dayana Roza
Tarikh Lahir : 1 Mei 1991
Asal : W.P Kuala Lumpur
Agama : Islam
Bangsa : Melayu
Warganegara : Malaysia
Adik beradik : Anak tunggal dalam keluarga
Kerjaya : Pelakon
Hobi : Aktiviti sukan lasak
Populariti : Heroin dalam drama “Asam Pedas Untuk Dia”

Laman Sosial Dayana Roza

Gambar Menarik Dayana Roza

Pelakon Dayana Roza Berhijab>Gambar Dayana Roza Cantik BertudunGambar Dayana Roza Pakai Tudun
Gambar Mata Dayana Roza
Dayana Roza Dan Muslim Ahmad Pemain Harimau MalaysiaGambar Dayana Roza SenyumGambar Dayana Roza Pakai Tudung BawalAsam Pedas Untuk Dia Dayana Roza Berpisah Dengan Teman Lelakinya Pemain Bola SepakBabak Dayana Roza Dan Shukri Yahya Dalam Drama Asam Pedas Untuk DiaGambar Dayana Roza Rambut PanjaGambar Wajah Dayana Roza Rambut Paras BahuGambar Gedik Dayana RozaMuka Dayana Roza Hidung MancunGambar Wajah Dayana Roza Dikatakan Menjalani Pembedahan PlastikPelakon Drama Dayana RozaGambar Wajah Dekat Dayana Roza PelakonGambar Selfie Dayana RozaGambar Gaya Dayana Roza Ikat RambutGambar Tubuh Dayana Roza

Carian Berkaitan: asam pedas untuk dia pelakon, bodata dayana roza, diyana anak wayang
Loading...

Tags: #artis dayana roza #asam pedas untuk dia #biodata dayana roza #cerita dayana roza #dayana roza #drama dayana roza #gambar asam pedas untuk dia #gambar dayana roza bertudung #kisah dayana roza #koleksi gambar dayana roza #lagu ost asam pedas untuk dia #latarbelakang dayana roza #pelakon asam pedas untuk dia #pelakon dayana roza #profil dayana roza #sinopsis drama asam pedas untuk dia #wajah dayana roza

Biodata Aman Aziz, Penyanyi Lagu Sulit
Aman Aziz merupakan seorang penyanyi remaja yang menyanyikan lagu-lagu bergenrekan pop dan mula menceburi
Biodata Sarah Suhairi, Penyanyi Lagu Pedih
Sarah Suhairi mula memperkenalkan bakatnya di media sosial menerusi nyanyian lagu cover song tempatan dan
Biodata Ariff Bahran, Penyanyi Lagu Kata Akhirmu
Ariff Bahran merupakan penyanyi yang mula meningkat naik di Malaysia. Ariff Bahran mula dikenali setelah dalam
Biodata Sheryl Shazwanie, Penyanyi Lagu Perasaan
Adakah anda kenal Sheryl Shazwanie? Beliau merupakan seorang penyanyi muda yang kian naik

Leave a reply "Biodata Dayana Roza, Heroin Drama Asam Pedas Untuk Dia"