Biodata Dayana Roza, Heroin Drama Asam Pedas Untuk Dia

Biodata Lengkap Dayana Roza

Sinopsis Drama TV3 Lakonan Diana Roza Asam Pedas Untuk Dia

Novel “Asam Pedas Untuk Dia” merupakan antara novel cinta yang terlaris di pasaran. Lantaran daripada itu, segala penceritaan dalam novel ini telah diadaptasikan di dalam sebuah drama.

Drama ini mengisahkan Ainin Sofiya (Dayana Roza) yang merupakan seorang pembantu rumah separuh masa di rumah majikannya, merangkap suaminya sendiri. Tugas Ainin Sofiya bukan setakat mengemas rumah tetapi segala urusan dapur juga diserahkan kepadanya. Buat pertama kalinya, asam pedasnya mendapat pujian majikannya.

Dalam diam, Ainin Sofiya diintai oleh salah seorang anak majikannya, iaitu Ahmad Ziyad (Shukri Yahaya). Rupa-rupanya, asam pedas Ainin Sofiya menjadi kegemaran Ziyad. Namun tidak disangka, Ziyad ingin melamarnya, hanya kerana ingin membantunya dari segi kewangan. Tetapi Ainin Sofiya bukanlah seorang yang mata duitan. Dia hanya bekerja di rumah tersebut dengan hasil usahanya sendiri.

Setelah sekian lama berfikir berkenaan hal tersebut, Ainin Sofiya akhirnya menerima lamaran Ziyad, tetapi dia meletakkan syarat iaitu perkahwinan ini harus dirahsiakan daripada pengetahuan keluarga dan teman wanitanya. Ainin Sofiya juga tidak dibenarkan untuk hamil.

Sampai bilakah Ainin Sofiya harus berlakon dan menyembunyikan perkahwinannya? Jiwa Ainin Sofiya terseksa menjadi isteri rahsia Ziyad walaupun halal disisi agama. Ziyad seolah-olah tidak memahami perasaannya. Hidup Ainin Sofiya terseksa dengan permainannya sehingga takdir menentukan Ainin Sofiya telah hamil.

Tayangan drama 28 episod ini dilakonkan oleh pelakon utama iaitu Shukri Yahaya dan Dayana Roza. Lakonan antara dua watak ini memberikan satu sentuhan luar biasa kepada penonton, sehinggalah pelakon wanita yang lahir daripada program realiti Anak Wayang tahun 2009 yang dikenali sebagai Diyana Roza mula mendapat perhatian.

Judul Lagu tema / OST drama : Dengarlah Rindu

 Penyanyi : Farhan Azizan

Lagu/Lirik : Nurzaidi Abd Rahman

Biodata Dayana Roza

Nama Penuh : Nur Dayana Kamsun Baharin

Nama Popular : Dayana Roza

Tarikh Lahir : 1 Mei 1991

Asal : W.P Kuala Lumpur

Agama : Islam

Bangsa : Melayu

Warganegara : Malaysia

Adik beradik : Anak tunggal dalam keluarga

Kerjaya : Pelakon

Hobi : Aktiviti sukan lasak

Populariti : Heroin dalam drama “Asam Pedas Untuk Dia”

Drama / Telefilem : Asam Pedas Untuk Dia, Sayang Nur, Syurga Nur, Satu Cinta Filem: Hello, Zombi Kilang Biskut, Apokalips X, Zombi Kampung Pisang, Kabus Hati Laila

Pencapaian : Dicalonkan dalam kategori Aktress Pilihan bagi drama Asam Pedas Untuk Dia untuk Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur ke-3 (2016)

Laman Sosial :

Gambar Menarik Dayana Roza

Pelakon Dayana Roza Berhijab

Gambar Dayana Roza Cantik BertudunGambar Dayana Roza Pakai Tudun

Gambar Mata Dayana Roza


Dayana Roza Dan Muslim Ahmad Pemain Harimau MalaysiaGambar Dayana Roza SenyumGambar Dayana Roza Pakai Tudung Bawal

Asam Pedas Untuk Dia Dayana Roza Berpisah Dengan Teman Lelakinya Pemain Bola SepakBabak Dayana Roza Dan Shukri Yahya Dalam Drama Asam Pedas Untuk DiaGambar Dayana Roza Rambut Panja Gambar Wajah Dayana Roza Rambut Paras BahuGambar Gedik Dayana RozaMuka Dayana Roza Hidung MancunGambar Wajah Dayana Roza Dikatakan Menjalani Pembedahan PlastikPelakon Drama Dayana Roza     Gambar Wajah Dekat Dayana Roza PelakonGambar Selfie Dayana RozaGambar Gaya Dayana Roza Ikat RambutGambar Tubuh Dayana Roza

Carian Berkaitan

Gambar Dayana Roza, pelakon asam pedas untuk dia, asam pedas untuk dia para pelakon, nama artis asam pedas untuk dia
Loading...

Tags: #artis dayana roza #asam pedas untuk dia #biodata dayana roza #cerita dayana roza #dayana roza #drama dayana roza #gambar asam pedas untuk dia #gambar dayana roza bertudung #kisah dayana roza #koleksi gambar dayana roza #lagu ost asam pedas untuk dia #latarbelakang dayana roza #pelakon asam pedas untuk dia #pelakon dayana roza #profil dayana roza #sinopsis drama asam pedas untuk dia #wajah dayana roza

Biodata Mustaqim Bahadon, Pelakon Kacak Persis Azrel Ismail
Pemilik nama Mustaqim Baharon atau lebih dikenali sebagai Mustaqim merupakan seorang pelakon dan
8 Selebriti K-Pop Ini Berasal Dari Thailand Dan Jepun! Siapa Saja Mereka?
Sebut sahaja tentang Korea Selatan, pastinya yang terlintas di fikiran adalah fenomena muzik
Biodata Kevin Liliana, Juara Miss Internasional 2017
Sekalung tahniah diucapkan buat Kevin Liliana yang telah dinobatkan sebagai juara Miss Internasional
Kenali Baby Shima, Bintang D’Academy Asia 3
Biarpun sudah lebih 5 tahun bergelar seorang penyanyi, wanita bernama Baby Shima kurang

Comments are closed.