T.T KTOC (Kelantan Triton Owners Club)

223207_1953147782923_1069507105_3422967_4463762_n

Masa itu emas. Dan sekarang masa yang 24 jam ni aku rasa macam tak cukup je. Huh. Pepun, hari ni aku akan cuba update sedikit cerita. Pada 13 Mei 2011  lalu, ada perjumpaan secara tak rasmi antara anggota kelab KTOC dan akhirnya, kami dapat berkumpul dengan pemilik-pemilik Triton di Kelantan. Seterusnya mewujudkan kelab Kelantan Triton Owners Club (KTOC). Jumlah ahli pada masa sekarang hanyalah sehingga 20 orang. Namun, dijangka akan terus mendapat sambutan.

Apa yang pastinya, kelebihan adanya kelab ini ialah untuk kita dapat berkongsi pengetahuan tentang apa sahaja kepakaran dalam kenderaan 4×4 ini bermula dengan alat ganti dan juga cara penyelenggaraan. Syabas semua! Itu sahaja aktiviti yang sempat dikemaskini.


Artikel Berkaitan

Tags: #ahli KTOC #konvoi KTOC #peminat triton kota bharu #tt lepak KTOC

Cara Urus Pindah Milik, Jual Beli Kereta Sendiri
Proses pindah milik boleh dilakukan setelah kedua belah pihak (pemilik atau pembeli) masing-masing
Panduan Pengubahsuaian Motosikal
Pengubahsuaian atau pemasangan aksesori pada motosikal yang dibenarkan tanpa mendapatkan kelulusan daripada Jabatan
Panduan Lengkap Ubahsuai, Tukar Enjin Kenderaan
Terdapat pengubahsuaian atau pemasangan aksesori yang boleh dilakukan tanpa mendapatkan kelulusan daripada Jabatan
Teknik Menukar Minyak Gear Pada Enjin Sangkut
Pengenalan Am Kotak gear yang ada pada enjin sangkut dua lejang adalah mengikut
  1. author

    Wghazali Wdaud5 years ago

    elo….encikshino..mcm mn nak join kelantan triton owner club…

    Reply
  2. author
    Author

    Encik Shino5 years ago

    Wghazali Wdaud,
    sila ke FB Search KTOC 🙂

    Reply
  3. author

    Wghazali Wdaud5 years ago

    tq

    Reply
  4. author

    Wghazali Wdaud5 years ago

    sy dah search KTOC tp tak jumpe ler …

    Reply
  5. author

    Aziz5 years ago

    1. Saya berminat untuk menyertai KTOC. Bagaimana sbb saya tinggal di N9 (Ambo ore klate original)
    2. Saya berminat nak pasang canopy Aeroklas Sport Canopy. Boleh tak bagi imformation kat kelate di mana saya boleh dapat. Kalau boleh mintak alamat kedai dan no telefon skali.
    3. Trima kasih…

    Reply
  6. author
    Author

    Encik Shino5 years ago

    Aziz,
    sila ke FB Search KTOC 🙂

    Reply

Leave a reply "T.T KTOC (Kelantan Triton Owners Club)"