Sudah Jadi Sebati Dalam Tubuh

cxcxcx

Susahnya nak kurus kan badan. Kalau bersenam dua kali seminggu belum tentu dapat kuruskan badan dan bakar semua lemak yang telah berpuluh-puluh tahun bersarang dalam tubuh. Bak kata orang, kalau setakat beli track suit baru, kasut sport baru dan jersey untuk aktiviti berjongging sehangat-hangat tahi ayam baik tak payah kot! Jenis yang bersukan ikut musim ni lah selalu tak menjadi. 
Aku rasa, aku mempunyai jadual futsal setiap dua (2) kali seminggu. Itu sukan wajib dan tak pernah aku miss. Sekarang sudah masuk setahun. Tetapi berat badan still maintain. Nak kata turun 3 kilo pun payah. Haih. Betul lah orang cakap, nak hilangkan lemak bukan senang. Tapi nak tambah berat mudah amat! Barangkali lemak tu, sudah jadi sebati dalam tubuh. Liat sungguh nak dicairkan..
Diet nak tambah berat badan paling berkesan ialah makan nasi gulai kari mamak setiap hari pada waktu malam pukul 1.00 pagi. Dalam seminggu kompem naik!! Aku jamin tuuu.. 
Sebab tu lah sekarang banyak penyakit rakyat Malaysia datang daripada makan berlebihan bukan kekurangan makanan. Renung-renungkan lah… Oklah itu sahaja buat kali ini. GO! 
Shino said : kontrol nafsu makannn..grrrr!

Artikel Berkaitan

Tags: #lemak #makan #nafsu #sukan

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    Cujie6 years ago

    hehe..masuk gim..konpem kurus =)

    Reply
  2. author
    Author

    Encik Shino6 years ago

    cujie,
    dah lebih dari tu dah..
    😛

    Reply
  3. author

    cinda6 years ago

    gegar dr blog abg ben…men jengah n folow me back…

    Reply
  4. author
    Author

    Encik Shino6 years ago

    cinda,
    hehe gegar!

    Reply

Leave a reply "Sudah Jadi Sebati Dalam Tubuh"