Segarkan Nafas Di Bulan Mulia

DSC_1140smm

Pada bulan mulia ini, di waktu kita sedang berperang dengan nafsu, ia memberi banyak kebaikan kepada mereka selaku perokok tegar. Walaupun kita semua tahu, merokok membahayakan kesihatan namun perkara ini sukar untuk dielakkan apabila rasa ketagih itu tiba.

Apa yang pelik dan ajaibnya, mereka sebagi perokok tegar dengan baik boleh meninggalkan tabiat merokok tersebut dengan jayanya.Tempoh masa berpuasa yang sehari suntuk boleh mengurangkan dan menghilangkan rasa ketagih itu. Hebat tak ibadah puasa ni?
Walaupun seseorang itu menghisap rokok setiap 30 minit sebatang, mereka dapat hilangkan terus rasa ketagih tu bila tiba bulan Ramadhan ini. Sebagai kesimpulannya, saya dapat lihat bahawa ketagihan merokok sebenarnya dicipta oleh mereka sendiri. Ini membuktikan bahawa perokok tegar berjaya keluar daripada taraf tersebut dengan senang setelah menjalani ibadah puasa. Kalaulah tabiat ini dihentikan terus pada bulan mulia ini, nescaya tiada lagi perokok dalam dunia ni.
Alhamdulillah, dalam menempuh hari-hari dibulan yang mulia ini, dapatlah kita menyedut udara segar tanpa bau tembakau. Tahniah kepada perokok tegar kerana anda dapat mengawal nafsu.

Artikel Berkaitan

Tags: #rokok #segar #tabiat #tegar #udara

Kelebihan, Kekurangan Dalam Konsep Hibah ASB
Kelebihannya hibah ASB Jadi adakah patut anda membuat hibah amanah ini? Selagi anda
Konsep Hibah ASB Dan Cara Mengira Caj Pentadbiran
Apakah konsep Hibah ASB? Seperti sedia maklum, ramai antara kita ada simpanan di
Soal Jawab Hibah Amanah Saham Bumiputera
Soal jawab mengenaiĀ Hibah ASB 1. Pemegang akaun ASB muflis selepas menandatangani perjanjian Hibah
Prosedur Menuntut Harta Pelaburan Melalui Konsep Hibah ASB
Prosedur menuntut harta pelaburan si mati melalui konsep Hibah ASB adalah seperti berikut

Leave a reply "Segarkan Nafas Di Bulan Mulia"