Romantis kah?

cumel_small

Ada orang cakap kalau suka kucing. Orang tu adalah jenis romantik. Sebab kucing kan manja. Jadi, perlakuan begitu sering dikaitan dengan sifat romatik. Belum ada kajian pasal perangai kucing dengan manusia.

Yang jelas, if sukakan binatang dan tumbuh-tumbuhan, mereka ini mempunyai sifat penyayang. Betul ke?

Sebenarnya aku sendiri amat kurang memahami perilaku romantik ni. Bagus ke romantik ni?

Tapi apakah sebenarnya maksud romantik? Perilaku yang macam mana? Adakah perbuatan berikut dianggap romantik?

A – Bagi bunga, coklat, kad dan lain-lain.

B – Menyediakan benda untuk pasangan seperti bukakan
pintu kereta atau sebagainya.

C – Menulis ayat-ayat cinta dan jiwang.

D – Berkata dengan romantis.

Rasanya romantik ni macam buat benda yang perempuan suka. Begitu kah? Aku kurang pasti? Kau pasti tak? Bagitau aku.

Shino Said : Lagu Spring : Romantis

Carian Berkaitan

Ayat jiwang dan romantis 2009

Artikel Berkaitan

Tags: #aku #erti #romantik #tahukah

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    a L i y a7 years ago

    orang tua mesti romantik,cara bercakap,the way he treat his wife..bg2 hadiah tu selingan…yg penting jgn gaduh2…romantik ni sgt abstrak…

    tapi kalau terlalu cinta plak..bleh jadi rimas..hehhe..jgn keterlaluan sudah

    Reply
  2. author

    wawa7 years ago

    kalo suka budak2 kategori apa lak shino hehe

    Reply
  3. author

    a L i y a7 years ago

    wawa,kalu suka budak2 baru dikira penyayang..keibuan…ape la shino ni

    Reply
  4. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    aliya,
    hehehe sape yg bagitau ni?
    or pengalaman u.. 😛

    wawa,
    ade org ckp ada ciri2 keibuan..
    hehe

    aliya,
    kategori yg sy x paham ialah kategori yang di istilah sebagai seorang yg romantik. Lari tajuk ni..xde plak sy gtau pasal budak2 dlm story di atas.. hurmm

    Reply
  5. author

    aVissaWella867 years ago

    i rasa kan, romantik = caring
    = penyayang

    Reply
  6. author

    a L i y a7 years ago

    kan awak ckp if dia suka kucing mcm romantik gituhh…huhu..rasa kajian tu pn sy tak tahu…

    kalau keibuan tuh baru penyayang…

    romantik ni sy pn xreti nk describe..tp bkn ssh pn nk jadi romantik…biase2 sudah..asal awk pndi jaga hati dia..ok la..hanya dua insan yg sdg bercinta je tau apa psgn dia lakukan itu adlh romantik…

    kdg2 cara tu romantik dah tapi bg psgn tu xromantik..ssh gak kan..so kena tgk dulu partner kita tu orgnya mcm mana..ok shino??

    Reply
  7. author

    LadybugYNA7 years ago

    A…suka
    B…xsuka
    C…xsuka
    D…kadang2 suka kadang2 over sgt jd menyampah.

    E…full of surprises.cakap xkesah.buat mcm xpeduli.tapi sebenarnya sgt kesah.sgt peduli.and suddenly buat bnda yg unexpected.so sweeeeeeeeeeeeeeeeetttt!

    Reply
  8. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    aVissaWella86,
    ooOOOoo.. yeke..? 🙂

    aliya,
    ermm pandangan yang agak membina.
    If pasangan kita rasa :
    kentut itu satu move yang sangat romantik,
    maka romantik la iye..
    gtu? haha

    ladybug yna,
    Girl memang suke hadiah.. 😛

    Reply
  9. author

    a L i y a7 years ago

    shino,
    bg cth yg senonoh skit blh tak..ape la..kentut plak..

    so,kenali lah pasangan anda dulu ye sblm membuat ape2 move

    Reply
  10. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    aliya,
    hahahah 😀
    baik pakar Romantis.

    Reply

Leave a reply "Romantis kah?"