Teknik Pikat Perempuan


Mula – mula anda kena lihat situasi target person tu..Tengok pakaian, tengok air muka dan tengok respon…Secara basic nya, usha – usha dulu.. kalau ada respon, baru senyum…Kalau ada peluang pulak terus tegur..dan cuba cari topic yang ringan dan semua orang tau.. contoh macam..

– Panas jugak hari ni…semalam pun tak hujan

– Ada urusan apa kat sini? Nanti biarla dia cite then lepas tu korang goreng la..

– Awak biasa makan kat sini ke..? Saya pun selalu jugak makan sini tapi jarang pulak nampak…

– Dan yang lain-lain

Berikut merupakan Eksperimen yang boleh dicuba:

Ujian pertama:

Usha lama-lama biar dapat titik target untuk die perasan yang kita sedang aim dia..If ada respon, dia akan pandang tempat lain or dia akan balas pandangan..Cuba ulang –ulang teknik tadi sehingga dia memberi respon agak positif.. Harap korang boleh bezakan yang mana ada respon dan yang mana xde respon melalui perlakuan target person tadi..

Ujian kedua:

Cuba cari peluang untuk dekati, if target person menunjukkan respon positif.. cuba senyum.. Kalau dia pun senyum jawabnya 50% ada dalam tangan..

Ada dua (2) cara :

Pakai perantaraan or cara gentlemen

Cara Perantaraan

Perantara adalah spt : Pelayan kedai (If kt kedai makan) atau kawan anda.
Caranya : Bagi no handphone or bagi bisness card.

Cara Gentlemen

Terus cari peluang, cuba himpit dan cuba buat ramah :

Ayat Pertama:

“Bolehkah saya berkenalan dengan awk?”
70% dia akan ckp : “Ape hal lak ni??”
Cuba xplain lagi..guna bahasa seperti “ikhlas” dan sebagainya…Mungkin dapat membantu ..
30% Dia buat tak dengar..
5% Dia akan marah dan maki..

Ayat Kedua:

“Saya rasa macam pernah jumpa awak tapi saya lupa dimana..”

Ayat biasa la tu..dah jadi turun temurun.. sejak zaman pak kadok lagi..

Ulasan : Hubungan itu memerlukan interaksi antara dua individu.


Artikel Berkaitan

Tags: #memikat #pikat #terpikat

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    Anonymous8 years ago

    Ayat Kedua:
    “Saya rasa macam pernah jumpa awak tapi saya lupa dimana..” <-- aku rasa ayat ni kurang sket chance utk dia tak layan atau marah dan maki walaupon dah dipakai turun temurun :p

    Reply
  2. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    Tul tu anonymous,ayat keramat tu..aku rsa,ayat ni paling meriah dan memang evergreen hahaha 😛

    Reply
  3. author

    Anonymous8 years ago

    tapi paling best skali cam kat iklan mcd, iklan kaki bola tu? igt lagi tak? pada aku, kalu dpt situasi camtu 99% berjaya :p

    Reply
  4. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    Anonymous,
    Aku paling suke respon tu…
    “I’m not going anywhere”
    perghh.. 99.9% berjaya..up sket!

    Reply
  5. author

    mieza adam8 years ago

    huhuhu…
    shino..shino…
    u da try guna ke cara” ni???
    kihkihkih

    Reply
  6. author

    Anonymous8 years ago

    Learning yang bagus untuk “beginner” huhuhu

    Reply
  7. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    mieza adam,
    Teknik-teknik ni mcm dah lapuk so pe salahnya klu dipublishkan hahaha~

    anonymous,
    Baguslah kepada pengamal yang mempunyai niat yang baik..kihkihkih

    Reply
  8. author

    Honeybee8 years ago

    shino san,
    biasa mmg mempraktikkan cara2 tu ker??

    Reply

Leave a reply "Teknik Pikat Perempuan"