Pengemis

Pengemis,5 / 5 ( 1votes )

Jam 11.30mlm. Aku tiba di airport Sultan Ismail Petra.
Keluar dari kapal terbang aku meluru turun ke arrival hall.
Sebab dah janji dengan kawan nak datang ambik.
Aku duduk menunggu. Tiba-tiba datang seorang perempuan.
Seingatnya umur dalam lingkungan 30-an.
Dia menghampiri aku.

Wanita : Bang nak pinjam seringgit boleh tak?
Aku : Nak buat ape? (wanita ni nak paw aku ke?)
Wanita : Tadi datang sini, lupa nak isi minyak motor,minyak dah abis jadi duit takde nak isi.
Aku : Oh..yeke? ermm ambiklah RM10.00 buat belanja.

Aku membuka wallet dan terus memberikan wang RM10 pada wanita tersebut. Bukan apa aku tengok macam kasihan je. Wanita itu berterima kasih dan menghilangkan diri.


Artikel Berkaitan

Tags: #airport #pengemis #wanita

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    filanastasia8 years ago

    shino : semoga jariah yg dibuat dihargai n diberkati.. aminn

    Reply
  2. author

    mieza adam8 years ago

    hurm…pemurah nye awk ni shino..

    Reply
  3. author

    Princess Liyana8 years ago

    Pemurahnya kamu:)
    Semoga hidupmu bahagia selalu!

    Reply
  4. author

    annaheim8 years ago

    helo.:)
    bagusnye..sgt pemurah..hehe..:D

    Reply
  5. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    filanastasia,
    amin… 😛

    mieza adam,princess liyana dan annaheim,
    Thanks..insyallah saya dimurahkan
    lagi rezeki 🙂
    (pandangan positif)

    Wah ..terasa seperti diperli..huhu
    (pandangan negatif)

    Reply
  6. author

    filanastasia8 years ago

    shino : huhuhu.. siap ader 2 pndgn sei.. selalu-selalukan ambil yg positif..

    Reply
  7. author

    syzn8 years ago

    dia kata nak “pinjam rm1″…
    yang anda beri “duet belanja sampai rm10” knp??
    baek sggh 🙂
    penah kene dulu, tp dia janji nak ganti balik, selang beberapa minit dia dtg blk n ganti my rm1 🙂

    Reply
  8. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    filanastasia,
    🙂 yang positif dulu…hehe

    syzn,
    Buat baik pun salah,tak buat baik lagi salah..susah2 hehe lagipun time tu memang takde duit pecah ade paling kecik RM10. Kira sedekahlah yer..mudah-mudahan berkat.. 🙂

    Reply

Leave a reply "Pengemis"