Pelaburan Cepat Kaya

sasasd

Lagi cerita pasal high profit investment. Nasib baik aku pun tak masuk. Tu dah sipi2 dah nak letak RM 10K kat situ. Bermula dengan kes Pak Man Telo dan sebagainya. Dalam internet plak pelbagai investment program seperti HYIP (High yield Investment Program). Aku pun pernah terjebak dengan program-program macam ni. Kekadang tu pernah gak hilang RM 3K dalam satu masa. Sedih tapi redha je la dan ambil sebagai pengalaman.
Tapi aku tak juga serik, bila diajak kawan-kawan, lama-lama aku terjerumus gak. Sekarang ni banyak sangat program investment ni. Bukan sahaja di internet malah sebaran tentang keuntungan melalui mulut ke mulut sering menjadi alat penyampaian berita pelaburan ini.

Pengalaman aku dalam bidang ni bukanlah banyak sangat tapi cukup untuk memberi pengalaman kepada aku. Dulu aku pernah main FOREX, start dengan nilai RM 5K. Orang main FOREX kena belajar baca market. Aku plak main dengan emosi. Mana tak rugi. Bukan aku sahaja, housemate aku dulu amat aktif dalam program live trading FOREX ini. Nasib plak masing-masing berbeza. Yang pandai sket, lambat sket nak burn duit. Tapi hakikatnya, duit bukan senang nak cari. Even pernah untung, namun kerugian mengatasi segalanya jika dikira balik.

Bila dah ada modal, aku try banyak benda. Dulu try masuk FIX deposit, profit tak banyak. Jual balik sijil. Last skali masuk ASB. Senang cite, duit tak burn, secure dan profit ada. Even tak banyak iaitu lebih kurang 8%-9% setahun tapi dari segi jaminan wang yang kita invest tu takkan hilang.

Tetapi manusia ni tamak, nak kaya cepat. Nak-nak bila kawan-kawan plak galakkan. HUH masa tu mulalah berfikir menggunakan kepala lutut. Otak dah taruk tepi. Simpan.


Artikel Berkaitan

Tags: #investment #kaya #profit #program

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    nadia-ady8 years ago

    hmm…sy tak pernah caya buat duit dgn cara yg sgt sng ni unless yg betul2 secure cm asb tu. Ramai kawan2 yg ajk tp banyak jugak alasan yg sy kasi.entah,susah nak caya benda cenggini. mayb sy susah nak percaya kat orang kot :p

    Reply
  2. author

    AyAres8 years ago

    nyampah toi..baru nak invest dah kena serbu..tak sempat merasa.

    Reply
  3. author

    filanastasia8 years ago

    shino : huhuhu… nak wat camner.. selagi bergelar manusia.. keinginan tu pasti ada.. kena kuat la tahan… dan jadikan apa yg terjadi tu sebagai pengalaman.. kan kan kan…

    pst.. saya tetap tak bleh follow kamu.. erghhh

    Reply
  4. author

    kikiEy8 years ago

    kwn2 aku pn rmi yg msuk,
    pujuk aku lagi.
    sib bek xtergoda.
    huh!

    Reply
  5. author

    [ Eclipse ]8 years ago

    yeah duit raya X) nak duit raya.
    haha

    x pernh percaya kat benda2 nie. kalau nak berjaya kene usaha bukan jalan mudah. o

    Reply
  6. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ pernah jugak org ajak join Forex bagai nih. tapi, fikirkan tak sanggup nak amik risiko. biarlah org kata apa pun. yang penting, duit i tak terbang melayang camtuh jer.

    so,skang just menyimpan ala2 cam KWSP. umur 53 nanti baru leh withdraw all the money. ~

    Reply
  7. author

    Riezal8 years ago

    agreed..ASB is the best invesment..secure,stable,low risk and higher return.. aku rasa.. kita cuba maximise kan secepat yang boleh2 utk fullkan USB.. eh ASB :).Ada caranya nak rempit ASB tapi pakai OD.but still aku tak study abis lagi..

    Reply
  8. author

    NieZearm8 years ago

    masuk unit trust pun ok jgk. tp agen kena mantap.
    klau mlm ni mmg aku malas nk layan. hi-o pun same je.. tadi pun ade lg org sms ajak join..

    Reply
  9. author

    13may8 years ago

    hehhe hehhe hhehe…

    gua pun ada pengalaman camni…
    tapi tak serik serik…

    hahha hahha hahha 😀

    Reply
  10. author

    azie8 years ago

    uuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiihhhhhhh

    10K tuhhhhhhhh

    bro, baik bawak pegi kawen dari gi invest gitu.ilang,sia2 je taw.

    btw,sgt sorry sebab gelak pasal ur job tu,ahaha..ingatkan u gurau je..sorry ek,hi hi hi

    Reply
  11. author

    myadlan8 years ago

    aku masuk ASB pn da cukup la. tp da stat keje br igt nk join public mutual dgn tabung haji plak..

    Reply
  12. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    nadia-ady,
    hurmm bukan susah nak percaya
    tp, blum kena yang betol lg..
    hehe

    ayares,
    tu lah..at least buleh
    merasa sikit pun ok.. 🙂

    filanastasia,
    hurmm kekadang tu kan
    manusia ni tamak..dan
    lupe sume tu..

    kikiey,
    nasib baik kan!

    cik Nad,
    duit raya xde sebb dak keja kan?

    ermm mne la tau kan.
    Kbanyakkan yg masuk pun
    ramai yang perlu kena tipu
    dlu. So, x serik.

    mizzamy,
    hurmm saving biasa jelah.
    xpon ASB..selamat dan ade utg.

    riezal,
    hurmm bgus gak..
    leh la syer bro..
    aku minat nih..

    niezearm,
    hehe kt putrajaya
    ramai geng HQ aku masuk
    hi-O tu.. hehe

    13may,
    isk mne serik bro..
    duit punya pasal kan.
    hahaahaa

    azie,
    kahwen pun invest gak..
    silap kwen merana jiwa.. hehe

    hehe soccay ..awk kan mmg
    gtu.. pgajaran:jgn mudah gelakkan
    org.. 1 hutang dengan saya..

    myadlan,
    bgus la ko..
    pasni senang la idup kan..

    Reply
  13. author

    syam8 years ago

    Jangan percaya dengan skim cepat kaya… membazir duit ja…
    yang lagi tak best member2 yang join dah mula renggang ngan kita..

    kalu join diri sendiri ok tak dak hal kot… aku dah kena, member baik punya duit tu.. nasib baik sempat recover

    Reply

Leave a reply "Pelaburan Cepat Kaya"