Pandu Macam Ular

sdss

Aku tak puas hati dengan pemandu petang tadi. Dah la dia bawak slow. Lepas tu masuk simpang tak bagi signal. Giloo apo! Nasib baik aku sempat ngelak..
pic by flickr
Cara dia pandu pun slow amat. Hanya 30 KMH je. Kalau nak bawa slow pun, kurang-kurang 60KMH boleh la diterima. Akibat beliau, habis berderet kereta duk ikut belakang ni.  Hish rasa nak langgar je! Bukan aku tak nak potong kereta tu, tapi cara dia bawak  tu tengah-tengah jalan sangat. Pastu pandu macam ular. Lepas tu brake mengejut plak tetiba.. ..Bahaya wei kalau ikut rapat-rapat ni.
Haih langgar kan..salah plak! Isk tak paham betul aku. Kalau jalan kampung bolehlah bawak slow-slow makan angin, tapi ni jalan sibuk. Orang ramai guna laluan ni gi kerja, gi hantar anak sekolah dan gi bandar. Yang kejar masa pun ada jugak ni. Kalau bawak kereta tu jangan ingat jalan tu kau sorang je yang punya! Kongsi-kongsila dengan orang lain. Roadtax semua bayar kan? Jalan kerajaan buat untuk rakyat kan? Jadi berhemah lah sikit. Jangan menyusahkan orang lain oke.
Sorry la cakap, aku kadang-kadang naik angin juga dengan kereta kecik macam Kancil dengan Viva ni, pemandu biasanya remaja lah. Tapi eksen! Bawak macam lah kereta diorang laju sangat! Pantang kalau kereta besar sikit potong, mula la nak cucuk bontot! Gile seks betol! Kononnya nak tunjuk hebat la ye?! Haisss.. Tak paham aku. GO!
Shino said : pandu la keta tu baik-baik!

Artikel Berkaitan

Tags: #aku #jalan #kereta #panduan

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.

Leave a reply "Pandu Macam Ular"