Pakaian Menarik, Hati Tertarik

8829_CTA2009981752127

Imej ni sangat penting. Walaupun kita fikir:

“Biarlah saya low profile je, biar apa orang nak cakap pun”

Salah sebenarnya, imej memang penting. Kalau buleh nak la jugak ikut trend. Bukan hanya bersahaja.Maknanya biarlah “up to date” sikit dalam pemakaian. Kadang-kadang perempuan mudah salah anggap. Bila dah kahwin dan ada anak mula tak jaga body. Mengelebeh sana-sini, keluar pergi kedai pun pakai kain batik, seluar lusuh dan baju T besar. Tapi bagi orang lelaki, bila tengok isteri dia selekeh gitu rasa sangat kecewa lah. Maka, mula rasa nak mengatal sebab geram.Bukan salah lelaki juga, sebab orang lelaki ni memang nak tengok orang perempuan milik dia berimej yang disukai oleh dia.

Bukan nak suruh pakai seksi, NO..!! tapi dressing tu biarlah menarik. Satu lagi orang lelaki ni akan bangga apabila dia berjalan dengan orang perempuan yang berpenampilan menarik. Dengan sendiri dia akan jadi sayang dan suka. Satu lagi, kalau orang lelaki membeli sesuatu pakaian atau perhiasan kepada perempuan, memang dia akan berharap mereka akan pakai. Pantang sekali kalau perempuan tu tak suka sebab kalau berlaku gitu, dia tak akan beli lagi benda tu. Sebab dia akan frust! Sebenarnya, nak dressing menarik ni senang sahaja, yang pertama kena berani dan pilih imej mana yang sesuai dengan kita. Dalam kepala kena ada satu sumber inspirasi untuk jadi guide kita.

FAKTA
Walaupun wajah kita ini tak mempunyai rupa yang agak menarik, penampilan yang akan menaikkan value wajah seseorang perempuan itu. Percaya lah!

Carian Berkaitan

dressing model lelaki aiman tino

Artikel Berkaitan

Tags: #cantik tidak semestinya seksi #jaga penampilan kelihatan menarik #penampilan buat lelaki cair #penampilan menarik naik value diri #seksi tidak semestinya menarik

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    Honey Bee7 years ago

    klu isteri selekeh sang suami sibuk mengatal kat luar tp klu isteri tu bercantik2 an ala2 model tu tp sang suami still mengatal kat luar cm ner tu?

    Reply
  2. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    honey bee,
    kalau dah cun lain la pulak..
    sekarang sebab tak cun laa
    hahaha

    Reply
  3. author

    Faizal@poyan7 years ago

    salam shino..

    sepenan dgn awal muharam dan tahun hijrah yg baru ni..marilah sama-sama kita berhijrah huhuhu..dr yg tak cun kepada cun semuanya terpulang pada kita semua..

    cun bukan hanya pada luaran sahaja tetapi dlman juga..

    Reply
  4. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    faizal@poyan,
    yee..betol.. kalau dah cun dalam..nak juga cun luar.. aminnn 😛

    Reply
  5. author

    aVissaWella867 years ago

    betul, perempuan kena jaga penampilan. tapi lelaki pun jangan lupa.. kena sama2 menjaga gak. slalu lepas kawin lelaki pun nmpak perubahannya =D

    Reply
  6. author

    Honey Bee7 years ago

    En Shino,
    sy bkn bercakap org yg cantik mcm kebanyakan model kat luar…
    sy ckp utk pompuan2 kebiasaan yg bdn xde lah mcm model tp mempunyai paras muka mcm ala2 perempuan melayu terakhir…
    itu apa cerr??

    Reply
  7. author

    cirrhilabrus7 years ago

    sama2 jaga la baru fair. kalau sy boleh jaga elok2 supaya sentiasa nampak menarik utk kamu [merujuk kpd lelaki], sy juga nk kamu buat bnda yg sama. sy xmengharapkan lelaki yg metrosexual ala2 awal ashaari tu. selekeh pun xpe asal "tegap dan sehat" ala2 tom welling hehehe =P

    jgn ckp sy demand sbb lelaki pun demand yg sama. sekurang2nya nak si dia dressing menarik ala2 Lisa Surihani pun dah cukup kan kan kan.

    **byk ala2 hahahahaha…

    Reply
  8. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    aVissaWella86,
    kena sama-sama oke.

    honeybee,
    kalu dah tau camtu,
    ape lagi? sila amalkan
    dressing yang sesuai dengan
    tubuh badan. Simple but nice.
    My fren kat Jb pandai mengayakan
    pakaian diorg even chubby.
    Nampak sangat vouge dan moden.
    Kalah mereka bertubuh model.
    🙂

    cirrhilabrus,
    Kesimpulannya, biarlah
    sepadan. Cara pemakaian tu.
    Lebih2 lagi if dah jadi special.
    🙂

    Reply
  9. author

    a L i y a7 years ago

    yup,kena la sama2 jaga baru nmpk sepadan,sy pn xsuke laki selekeh,sbb tu pmpuan kena pndi coz si isteri la yang sediakan semua utk laki dia kan,dr atas smpi bwh,dr dlm dn luar,kalu isteri pndi jaga n tak selekeh,maka smart la psgn itu,papepun semua tu blh diubah,saya sokong shino,imej mmg penting,xkira laki mahupun pmpuan..

    Reply
  10. author

    AyAres1517 years ago

    perkara ni berlaku dalam hidup kawe…kakakaakaaka…kelakar plak bila demo tulis kat blog bab nih…
    teringat pado kes kawe..

    YUP…perempuan ramai cakap…
    "BIAR LAH AKU PAKAI CAMNI..IKUT LOW PROFILE DAN IKUT CARA AKU.. KALU BF NAK YANG CUN2…YANG VOUGE2..CARIK LAIN LAAA …

    see..betapa egonya seorang perempuan bila berfikiran begitu..
    padahal lelaki tu cuba nak GF dia lawa dan nice di mata semua orang…bukan selekeh dan out of date…
    Spt Shino kata..BUKAN SEXY..NO…
    cukup sekdar up to date..
    banyak pakaian yang tutup aurat yang menarik…dan plih la yang sesuai dengan umur…

    Katakan if umur dah masuk 40an…masih byk pakaian yang up to date sesuai ngan umur…asalkan kita pandai gayakan sahaja… dan ia juga bakal membuatkan wanita tuh tampak lebih muda dari usianya…

    BTW….

    Perempuan EGO akan berpegang pada :

    "KALAU DIA (BF) NAKKAN AKU.. TERIMA LAH AKU SEADANYA.. KENAPA NAK SURUH AKU JADI SPT ORANG LAIN SEDANGKAN INILAH AKU.. ( dgn fesyen out of date nya.. ) "

    inilah kesilapan paling besar pempuan… yang mereka tidak sedari sama sekali dan apatah lagi jika mereka teruskan keegoaan mereka…sampai bila2 mereka xkan sedar akan hal ini….

    INI SALAH SATU KESILAPAN PALING BESAR DALAM RUMAH TANGGA YANG DATANG DARI PIHAK PEMPUAN…

    Reply
  11. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    aliya,
    Malanglah kalau isteri kita yang tak tau ber imej menarik. Maka, buruklah pasangan nya nanti..huhuuhuu

    Padahal sudah menjadi lumrah perempuan yang suka menghiaskan diri.Sepatutnya, isi lelaki yang suke ber imej menarik sudah tidak timbul. Patut pasanganlah (perempuan) yang mencorakkan imej dan bukan lelaki..

    ayares151,
    Penerangan demo tepat pada kes ni. Kawe pun memang fikir gtu sebab tu wujud topik ini. Terima kasih guu.. Pengalaman demo banyak membantu.. 🙂

    Reply
  12. author

    harzharun7 years ago

    i ni up to date x?…wakaka..
    btw, shino,,,,,laki pun kne la bli sumthing yg pmpn tu suka….kalo dia x suke cam ne nak pakai?..aiseh…pakai dgn sparuh hati n x selesa pun xle jugak kan…

    Reply
  13. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    harzharun,
    Lelaki berhak mencorakkan teman untuk menjadi menarik seperti yang diinginkan. Kalau bole taknak diibaratkan seperti "lembu dicucuk hidung dan monyet dipakaikan baju"

    Maka, tak guna kalau perempuan nak menipu sedangkan dia sendiri yang tidak suka. Jadi dalam soal ini, i rasa perempuan itu bukanlah serasi dengan nya..

    For me, jelas. I suke perempuan yang pandai bergaya. So, mereka yang pandai bergaya akan nampak fresh dan berkeyakinan. I rasa Ayares151 dah ulas dalam komen diatas.

    btw, u pandai bergaya sebab tu u nampak menarik.. 🙂

    Reply
  14. author

    cirrhilabrus7 years ago

    hahaha i loike ayares punya comment. kemah keming! =P

    Reply
  15. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    cirrhilabrus,
    memang kemahhhhh! hehehe

    Reply

Leave a reply "Pakaian Menarik, Hati Tertarik"