Kenapa Persediaan Diri Perlu Sebelum Perkahwinan?

Permalink to Kenapa Persediaan Diri Perlu Sebelum Perkahwinan?
Semasa kecil sehingga kita dewasa ibubapa banyak memainkan peranan dalam mendidik kita dan secara tak langsung juga kita belajar daripada pengalaman semasa menjalani kehidupan seharian. Inilah sebenarnya proses pembelajaran yang berlaku secara tak langsung. Apa yang pasti pada peringkat ini tiada apa yang perlu difikirkan sangat kerana kebanyakkan hal diuruskan oleh ibubapa. Bila sudah ada

   

Kenali Pasangan Anda, Perempuan Wajib Baca!

Permalink to Kenali Pasangan Anda, Perempuan Wajib Baca!
Kehidupan lelaki kebanyakan sibuk. Sibuk dengan kerja dan kawan-kawan. Jadi dalam soal mencari masa untuk bersama sepatutnya perlulah difikirkan oleh pihak perempuan. Samada nak ajak keluar atau makan, dating or jalan-jalan. Itu yang terbaik. Lagipun, kebanyakan lelaki tidak suka mengatur sesuatu program bersama. Mereka sering kekurangan idea dalam bab ini. Selalunya program ini disusun oleh

Kenapa Lelaki Suka Perempuan Pandai Bergaya?

Permalink to Kenapa Lelaki Suka Perempuan Pandai Bergaya?
Kebanyakan lelaki akan memilih perempuan yang berpenampilan menarik. Ini adalah kerana ia sedikit sebanyak memberikan kepuasan dan keinginan terhadap perempuan yang berpenampilan sebegitu. Maksudnya di sini adalah penampilan yang disukai oleh mereka. Walaupun percubaan atau kemahuan itu dinampak seperti mementingkan diri sendiri dan perkataan “That’s me” dan “Terima seadanya” akan memerangkap segala percubaan itu. Penampilan

Mengenal Pasangan Suami Isteri Dan Kekasih

Permalink to Mengenal Pasangan Suami Isteri Dan Kekasih
“Salam perkenalan”; Titik mula pertemuan antara dua insan yang akan memulakan perhubungan samada secara lisan, bertulis atau reaksi.┬áPerkenalan antara dua (2) individu sebenarnya akan memakan masa untuk memahami antara satu sama lain. Namun begitu, memperolehi cara yang singkat untuk merapatkan hubungan merupakan salah satu skill dan merupakan satu cabang ilmu yang hanya diperolehi melalui pengalaman

Pemuzik Cacat Penglihatan Al-Baladi Dalam Kenangan

Permalink to Pemuzik Cacat Penglihatan Al-Baladi Dalam Kenangan
Terkenal dengan nama Al-Baladi. Nama sebenar beliau ialah Abdul Rahman Al-Baladi. Seorang seniman OKU (Orang Kurang Upaya) yang terkenal dengan muzik dan lagu irama Arab walaupun hakikatnya beliau adalah seorang yang cacat penglihatan. Apa yang menjadikan beliau sangat dikagumi ialah kerana keunikan alat muzik yang direka khas oleh beliau sendiri. Alat muzik kecapi buluh milik

Perkara Baik Tentang Tubuh Badan Kita Patut Tahu

Permalink to Perkara Baik Tentang Tubuh Badan Kita Patut Tahu
Tahukah bahawa perkara berikut akan memberikan kesan yang baik kepada tubuh badan kita? Tidur secara mengiring ke kiri dapat memberikan pengaliran pernafasan sangat baik semasa tidur. Bagaimana menguji tahap kestabilan jantung? Cuba berdiri tegak sambil mengangkat sebelah kaki dan memeluk lutut. Kalau tak stabil tu maknanya faham-faham je lah. Mungkin ada suatu yang tidak kena

Tips Penjagaan Kenderaan Anda

Permalink to Tips Penjagaan Kenderaan Anda
Jangan gunakannya Kurangkan masa memandu kereta anda dengan menaiki public transport, basikal, motosikal atau berjalan kaki. Ia bagus untuk alam sekitar dan baik juga untuk kesihatan serta duit poket anda. Lagi kurang anda memandu, lagi tahan lama kereta anda. Kenyataan ini benar! Minyak pelincir Kadangkala kita terlupa atau tak sempat untuk running kan engine terlebih

3 Tips Cara Mengurat Awek Yang Biasa Diamalkan Oleh Lelaki

Permalink to 3 Tips Cara Mengurat Awek Yang Biasa Diamalkan Oleh Lelaki
Orang cakap carilah seorang perempuan buat isteri. Bukan ramai pun. Nak seorang je! Masalahnya manualnya takde. Macam mana nak cari? Jadi kenalah tengok kaedah dan teknik yang biasa orang lain guna. Kalau nak pandai, kena belajar dengan “kaki perempuan”. Tapi ambil part yang baik-baik sajalah. Ending jangan tiru! Teknik Oldskool Budak Nakal, Muka Tembok Teknik