Menu Maggie Udang Segera


Sudah lama tak update blog ni. Tahu-tahu dah masuk 2013. Tarikh harini 2.1.2013. Selamat tinggal 2012. Sekejap je masa berlalu. Sebelum tu sempat lagi nak wish Selamat Tahun Baru 2013 pada semua. Terima kasih kepada yang masih setia bersama saya.

Sekarang plak musim tengkujuh, biasa kalau bulan 10, nelayan dah tak turun ke laut sebab laut bergelora maklumlah biasanya tengkujuh tiba  dalam jangkaan masa tu. Tapi semenjak 2 tahun kebelakangan ni, musim dah berubah. akhir bulan 12 baru stat nak banjir. Sekarang pun still hujan tak behenti. Tapi alhamdullilah sebab saya kekal sihat tanpa ada terkena demam dan sebagainya.

Sebenarnya, pada musim sekarang adalah masa sesuai untuk dapatkan udang kerana pada musim ini nelayan pantai timur banyak memukat udang dipesisiran pantai. Jadi, kesempatan ini saya sempat dapatkan udang ini dengan harga RM40/Kg. Murah dari harga biasa iaitu RM60/Kg. Ini kerana saya terus membeli terus dari ladang. Memang terbaik.

Pada saya, dengan saiz sebesar ini, saya lebih suka dimasak bersama mee segera. Yang pasti kena gunakan perencah curry. Tapi kali ini saya cuba pula dengan perencah Tom Yam. Secara kesimpulannya, pada saya kalau nak masak udang dengan mee segera, baik gunakan perencah curry kerana rasanya yang lebih marvelous. Cubalah.

 


Tak perlulah saya tunjukkan cara-cara sebab majoriti orang dah tahu macam mana nak masak mee segera. 

Artikel Berkaitan

Tags: #makan maggie udang #masak maggie udang #menu maggie udang

Kelebihan, Kekurangan Dalam Konsep Hibah ASB
Kelebihannya hibah ASB Jadi adakah patut anda membuat hibah amanah ini? Selagi anda
Konsep Hibah ASB Dan Cara Mengira Caj Pentadbiran
Apakah konsep Hibah ASB? Seperti sedia maklum, ramai antara kita ada simpanan di
Soal Jawab Hibah Amanah Saham Bumiputera
Soal jawab mengenai Hibah ASB 1. Pemegang akaun ASB muflis selepas menandatangani perjanjian Hibah
Prosedur Menuntut Harta Pelaburan Melalui Konsep Hibah ASB
Prosedur menuntut harta pelaburan si mati melalui konsep Hibah ASB adalah seperti berikut
  1. author

    AzRy AzyAn4 years ago

    hye! lama rasa nya x dtg sini..

    neway mcm menarik je maggi kari ngn udang..tp klu sbb x brapa suke kari.. pakai asam laksa cam care gak.. hee~

  2. author
    Author

    Encik Shino4 years ago

    AzRy AzyAn: Saya pun lama tak update. Thanks sebab sudi jengah blog x seberapa ni.. 🙂