Memo

Memo,5 / 5 ( 1votes )

Selesai rawatan small surgery, aku cuba baca memo yang ditulis oleh doc tu dalam satu paper yang diletak pada meja untuk diberikan kepada pembantu perubatan. Oleh kerana aku ingin tahu apa yang doc tu tulis, aku jenguk dengan bersemangat.

Aku terkumit-kumit mengeja setiap huruf perkataan dalam kertas tu. Seperti seorang bomoh membaca jampi serapah. Namun, hampes belaka. Aku tak paham ape yang doc tu tulis sebab tulisan dia amatlah teruk. Aku hanya nampak macam contengan budak tadika KEMAS yang mula-mula belajar menulis.

Mungkin sebab keselamatan kot mereka bertulisan seperti itu atau dia tidak mahu orang lain membaca tulisan itu. Manalah aku tau, lupa plak nama doc tu sape. Tapi yang pasti doc tu doc perempuan.

Oleh itu, aku mencadangkan bahawa doc diberi kursus penulisan mengenal huruf atau back to basic. Maka, kenyataan “Tulisan ko ni teruk macam tulisan doktor” boleh diterima pakai HEHEHE~

Opss sori doc, aku sangat menghargai budi mu merawat sakit ku ini. 🙂

Carian Berkaitan

tulisan buat memo cube

Artikel Berkaitan

Tags: #baca #doktor #memo #tulisan

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    [ Eclipse ]8 years ago

    napa dia teruk ey. padahal belajar punya lah lama XD heh sakit apakah itu

    x dpt fikir lagi *)

    Reply
  2. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o : welcome back.. huhuhuh.. sgt stuju.. memang tulisan doc amat la tidak boleh dibaca.. masa tuh bwk mak g pakar.. dier bg prescription la.. siap pusing 360 darjah nak tau apa dier tulis.. last-last g pharmachy.. ghupanya nama susu.. cet.. sabo jek.. huhuhu

    Reply
  3. author

    annaheim8 years ago

    hahaha…shino,tulisan dieorg teruk sbb time blajar dulu smua mende pon kena rush,mane ade time nak buat tulisan cantek2…so,mende tuh smpi ke kerja pon terbawak2…x percaya,cube la tgk tulisan lab report budak2 medic…smua pon standard burok gile,cantek tulisan adek sy yang darjah 3 tu lagi.haha…

    Reply
  4. author

    Princess Liyana8 years ago

    huhuhu..alaahai..tp mereka menyelamatkan org..tkpela..ahaha..;)

    bro,ok kah?hmm..surgery apa?mm

    Reply
  5. author

    myadlan8 years ago

    doktor nak kena cepat. yang penting tulisan dia tu dia paham, nurse pun paham, tukang nak bagi ubat pun paham..

    senang kata itu la font rasmi utk klinik dan hospital.. hehe

    Reply
  6. author

    A t i Q a h8 years ago

    Sebab keselamatan? Alasan tak bleh blah. Haha.

    Reply
  7. author

    azie8 years ago

    oooo,,sakit….patutlah emo je,ahaha

    erm, doctor buat gitu utk nampak sofistikated kut

    ahahaha

    Reply
  8. author

    .fatin nabila.8 years ago

    moral of da story, doc xbrape rajin.
    sure time skola dlu, karangan xbrape nk lpas doc nehs, hehe`.

    Reply
  9. author

    AyAres8 years ago

    sakit gapo towwww

    Reply
  10. author

    hey...ini aku8 years ago

    msa study dlu dorang ni kna byak tlis nota. tu psal kna tulis laju2. tlis nak kena sma laju dgn mlut lecturer berckap. betul kanssss doc?? rsanya setiap patah perktaan kuar dr mlut lecturer medic ni adlah point yg sgt penting. aku agak jer, bkan tau sgt pun. hehehe..

    Reply
  11. author

    [ a L i y a ]8 years ago

    doc kena cepatlah,nak tulis mcm nak isi borang,kesian lak pesakit,janji pembantu die leh baca n bagi kite ubat yg betul,hehe,sakit gigi lg ke ni??

    Reply
  12. author

    Honey Bee8 years ago

    hope u dh ok lah yerk…

    Reply
  13. author

    en_me8 years ago

    sebab tu ko takleh jadi doktor.. ehehe

    Reply
  14. author

    NieZearm8 years ago

    aku pernah borak farmasis yang complain pasal list ubat yg doktor tulis dia tak dapat baca.. 🙂

    Reply
  15. author

    diya8 years ago

    agaknya dokter2 tu saje ngada2 tulis dgn gaya comot. takmo bg org terpikat ngan die. heh [takde motif,ahaha]

    Reply

Leave a reply "Memo"