Lelaki Murahan?

DSC_0025-copy

Tahukah bahawa kenapa kita tidak boleh terlalu excited dengan sesuatu benda. Bila kita terlalu bersungguh-sungguh, walaupun pada dasarnya perasaan itu amat ikhlas. Ia pasti akan dipandang seperti cheap. Lelaki murahan yang tak laku.

Maaf, aku bukan lelaki sebegitu, aku ada maruah diri dan aku hanya bersikap memudahkan urusan dan aku amat positif ke arah tu. Aku juga tak pernah memaksa sesiapa untuk menyukai diri aku mahu pun perlakuan aku yang serba kekurangan.

Aku tak paham sebenarnya. Bila lelaki yang terhegeh-hegeh gilakan perempuan, pasti dianggap sebegitu. Namun, kalau bersikap dingin pula, ia akan dianggap ego dan berlagak bagus serta sering dicop sebagai sombong. Jadi, apakah sebenarnya sikap yang baik?

(gambar hiasan : credit untuk Duan )


Artikel Berkaitan

Tags: #lelaki #lelong #murah #sikap #tak laku

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    β™₯miss zazaβ™₯8 years ago

    lelaki murahan?
    kalau yg terhegeh2 nak dekat perempuan tu di klasifikasi kan sbg lelaki murahan, maknaya perempuan murahan adalah yg terhegeh2 nak dekat lelaki?

    oh oh!
    macam tak berapa betol aja ;P

    btw
    salam singgah πŸ˜‰

    Reply
  2. author

    annaheim8 years ago

    aa.jadi cool cam besa jer.kot?hehe.

    Reply
  3. author

    Ladybug Yna8 years ago

    ohh ouhhh ouchhhh!!! sy xpenah terfikir pulak lelaki yg kamu ckp “terhegeh2 gilakan pmpn” itu murahan. pd sy ia lebih kepada bersungguh2. not terhegeh2. bukankah normal lelaki mencari pmpn?

    lelaki dingin dianggap ego n sombong tu, no comment. depends.

    pada sy lelaki dingin mgkin sbb dia mmg dah xsuka. so xpyh terhegeh2 kalau lelaki bersikap dingin. anggp saja dia xmau. noktah.

    Reply
  4. author

    Benrauf8 years ago

    kalau menjadi bersungguh2 orang panggil murahan. kalau berlagak orang panggil jual mahal. jadi yang terbaik ialah menjadi lelaki takde harga diri. romen sana romen sini. sudah puas lari? adakah? haha. peace!
    :p

    Reply
  5. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o : just be yerself.. fila just finish watching ‘miss no good’.. moral of the story : as long as u’ll accept who you’re.. n don’t take too much what people think.. u’ll be happy.. and that’s what important…

    Reply
  6. author

    Faizal@poyan8 years ago

    salam shino..
    emm apa yg boleh aku kata, tanya hati sendiri klu nak bersungguh-sungguh jgn fikir apa org nak kata, tapi bila dah tau si dia tak sudi berhentilah berharap dan terhengeh2, tp bila dia hanya anggap kita sebagai kawan ja, kita pun anggap dia sebagai kawan msj la sebulan sekali tanya khabar, tak rugi pun..

    jadilah diri sendiri, jika kita ikhlas pedulikan apa yang org nak kata…

    jika ada perempuan yang beranggapan mcm tu reject terus, biarkan saja itu tanda dia tak bersyukur ada orgh yang nak berkenalan dgn dia..

    Reply
  7. author

    Hananeechan8 years ago

    erm.. macam xpenah dgr lak org sebut istilah lelaki murahan.

    xde la.kalau da suka tu normal la wat camtu. xpenah lak saya ckp laki tu murahan. hehe

    Reply
  8. author

    pHu YinG8 years ago

    Alahai.. ni penat berjalan ni. Emosi kurang stabil. Siapa ambik kat airport semalam? Herm, bawak-bawak berehat yach..

    Reply
  9. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ tak pernah dengar pulak lelaki murahan. perempuan murahan adalah…

    saya suka lelaki yg sombong. nampak sgt dia tuh bukannya suka nak tergedik2 dengan perempuan. baru ada ke’macho’an di situ. πŸ˜‰ ~

    Reply
  10. author

    yOnnA8 years ago

    mungkin patut tak layan ja pompuan tu hehe
    unless kalau dah couple la :p
    lain org,lain pandangan πŸ™‚
    yg penting jgn hipokrit

    Reply
  11. author

    wawa8 years ago

    just be urself…dont bother what other people think bout u..this about u n urself..nobody know accept u n Allah

    Reply
  12. author

    NieZearm8 years ago

    it’s hard to please everybody..

    Reply
  13. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    miss zaza,
    mane satu betol,
    mana satu xbetol?
    πŸ™‚

    annaheim,
    haah ye kot..
    lg baik kan..

    ladybug yna,
    salah tafsiran atau
    kurang pemahaman atau
    menjaga ego.. mne satu?

    benrauf,
    pmpuan nak
    yang mcm tu kah? haha πŸ˜›

    filanastasia,
    πŸ™‚ yeahh right..

    faizal@poyan,
    idea bro sangat bernas..
    πŸ™‚

    hananeechan,
    bagaimana pula lelaki
    yang terasa diri mereka
    sgt murahh πŸ˜› hehe

    phuying,
    emosi lelaki
    xde istilah stabil atau tidak.
    Dia dah mmg cmtu je..

    mizzamy,
    yeke..?? waghhh..
    lelaki yg sombong
    amat berharga??
    huihh..

    yonna,
    πŸ™‚ yup..

    wawa,
    klu buruk, buruk lah
    ye… πŸ™‚

    niezearm,
    πŸ™‚ betul bro…

    Reply
  14. author

    Wawa_Nadwa8 years ago

    tak penah lagi anggap laki sebegitu.
    Perempuan murahan salu dgr.
    Kebykan lelaki klu nak sesuatu tu dia akan usahakan sampai dpt.
    Tu yg sy nmpk la.
    =P

    Reply
  15. author

    [ a l i y a ]8 years ago

    bagus ape ‘lelaki murahan’….sebenarnya bkn murahan,die bersungguh2,tuh baru btul,tp if pmpuan tu dah tak suke,better u stop la,jgn main tarik tali lagi,u kena ade maruah u juga,org dah tolak byk kali,buat ape lg kan….bunga bkn sekuntum..

    be strong….insyaallah akan jmpe org yg hargai kesungguhan kamu tuh,jgn risau,semua ni dah ditakdirkan,cuma belum smpi seru aje…lelaki yang baik untuk perempuan yg baik….go go shino~~~

    Reply
  16. author

    nadia-ady8 years ago

    err..jalan terbaik, bersederhanalah πŸ™‚

    oh ye, bersungguh-sunguh tu banyak tafsiran. Biasanya, lelaki murahan yang awak maksudkan tu ialah lelaki yang girl dah bagi signal ‘no layan’ tapi dia still nak try.

    Tapi,apa-apa pun, lelaki kene la bertindak mengikut naluri.Kalau naluri kata buat macam ni, buat lah. Kalau naluri kata jangan, maksudnya janganlah. Jangan terlalu mengikut pandgn orang. NALURI paling penting..

    Reply
  17. author

    damme damiah8 years ago

    1. sangat tensen sb smlm dh taip panjang2 pastu xleh post.

    2. sy rs everything need to be in moderation kot

    kalo suka, cuba. kalau orang tu dingin, ubah strategi, take it slow. jangan la asik mendesak; itu terhegeh-hegeh xbermaruah

    people are getting more complicated kan? macam dulu perempuan malu-malu, lelaki sangat berani.

    now lelaki macam malu tak pepasal lak. harapkan ppuan kejar dorang

    Reply
  18. author

    fezaL Mohd8 years ago

    lar ak ingt cerita pasal
    pondan ker ape ker

    hahaha

    tuh la ak sokong ape yg diperkatakan.

    Reply
  19. author

    TsUjUn8 years ago

    adeh..
    kosa kata baru..
    lelaki murahan..

    rilex2 sudey,biar pe orang nak ckp.
    lagipon apa yang kita tak faham tuh takkan terjawab bila2,sebabnya,manusia kan bermacam ragamnya.
    so tepuk dada tanya selera
    mau makan nasi paprik ke pattaya ke?

    Reply
  20. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    wawa nadwa,
    tp kalau susah sgt
    pun, mereka akan
    fed up gak.. πŸ™‚

    aliya,
    hahaha sy taknak
    jadi lelaki murahan..

    nadia ady,
    girl pula jgn
    ambil kesempatan
    ke atas lelaki
    murahan ini kan?

    damme damiah,
    bukan begitu,pmpuan
    kena juga mudahkan
    urusan lelaki
    memikat perempuan..
    bukankah mereka
    saling memerlukan?

    fezal mohd,
    hehehe sokong je??
    πŸ˜€

    tsujun,
    ermm nampaknya
    lelaki kena layan
    perempuan yang
    memberi respon saje
    kan?? πŸ™‚

    Reply
  21. author

    TsUjUn8 years ago

    tahu xpa.
    tapi kan kekadang gurl yang berperangai cmtuh ada jugak reasonnya…
    tp tula..
    manusia kan complicated sikit..

    orang bagi respon go on je.=)

    Reply
  22. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    tsujun,
    complicated..
    aghhhhhhhhhhhhh susahnya..
    πŸ™‚

    Reply
  23. author

    the life of cikgu sue8 years ago

    Mana ada lelaki murahan. Lelaki begitu dikatakan sedia menghadapi cabaran.Kan hidup ini berwarna-warni.

    Reply
  24. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    the life of cikgu sue,
    lelaki murahan adalah lelaki yang
    berani menghadapai cabaran? πŸ˜›
    hehehe

    Reply
  25. author

    hakiMET8 years ago

    sikap yg baik ialah dgn mmbuat org sekeliling senang dgn kita..mcm ak..hahaah..xde ah..gurau je..

    ak ase pon gtu gak..kalo kita cam bersggh sgt msti d angap “gersang”..haha
    tp tu mase 1st 1st dia x baik ngn kita lg..kallo dah baik lain plak cite nye..aku rase la..

    Reply
  26. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    hakimet,
    Wuih jauh beza kalo org yg
    banyak pengalaman ni
    Hahaha

    Reply

Leave a reply "Lelaki Murahan?"