Kontraktor Masjid

Untitled-5

Tidak akan sempurna hidup seseorang itu jika tiada teman. Teman dimaksudkan disini ialah isteri bagi seorang lelaki dan suami bagi seorang perempuan. Jadi, dalam usaha mencari pasangan hidup, sudah pasti banyak perkara yang perlu diselidik dan dikaji, samada dari segi keserasian dan sebagainya.

Oleh yang demikian, ada juga yang menggunakan khidmat “Kontraktor Masjid” dan mereka ini mungkin juga terdiri daripada sanak saudara, ibubapa mahupun kawan-kawan. Tiada lesen untuk mereka, cuma kepercayaan dan bakat semulajadi sahaja menjadi asas. Posisi pekerjaan ini sememangnya merimaskan banyak pihak terutama kepada mereka yang belum bersedia. Malah khidmat kontraktor ini amat dialu-alukan oleh mereka yang ingin mencari pasangan hidup.

Jadi istilah “Kontraktor Masjid” ini sudah tidak asing lagi digunakan pada masa sekarang. Malah khidmat mereka amat diperlukan kepada mereka yang ingin membina “Masjid Impian” mereka.

pic by flickr

Artikel Berkaitan

Tags: #buat #kontrak #masjid #niat

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    harzharun6 years ago

    eh…nape entry kita asik lebih kurang…i pun ada sebut sal ni di hujung my latest entry…tp mls nak mengulas lanjut lagi selagi belum sah…apa2 pun, kontraktor masjid ni satu pekerjaan yg baik kan…

    Reply
  2. author
    Author

    Encik Shino6 years ago

    harzharun,
    Yeke..?? Haih.

    Nway perkhidmatan ini telah lama
    ditawarkan dengan cara tak sengaja.
    vote 4 KONTRAKTOR MASJID!!

    🙂

    Reply
  3. author

    Mr Noble6 years ago

    bukannye senang nak jadi kontrekter mesjid ni, sebab mesjid yg kene buat adalah 'custom made' :p
    btw, nmpk cam condong je menara mesjid tu. haha!

    Reply
  4. author
    Author

    Encik Shino6 years ago

    Mr Noble,
    Yang "custom made" mmg susah nak bina. Yang pakar dan arif sahaja bole. Plus kalau nak yang gtu,ownernya bukan calang-calang orang hehe 😛

    tak gitu?

    Low angle/wide lense mmg nampak gtu..
    Kalau masjid besar tp xde jemaah buat pe.. hehe

    Reply
  5. author

    Anne M.6 years ago

    tepuk dada tanya iman meh..

    p/s: lari dari tajuk entri tak?

    Reply
  6. author
    Author

    Encik Shino6 years ago

    Anne M.
    😛 he no komen

    Reply

Leave a reply "Kontraktor Masjid"