Kisah Cinta Yang Sungguh Complicated

123

Amer dan Duan adalah kawan rapat. Ceritanya bermula bila Amer memperkenalkan kakak kekasihnya, Mira yang masih single untuk dijodohkan dengan Duan jika Duan berkenan. Means berkenal-kenalan. Dengan harapan Duan dapat memiliki Mira. Duan mula menunjukkan reaksi positif untuk menerima Mira dan mereka mula berkenalan melalui SMS. Perkenalan itu disambut baik oleh Mira. Dengan itu, Duan dan Amer telah berkunjung ke rumah kekasih Amer iaitu Yonna dengan harapan Duan dapat mengenali Mira. Namun, pada masa itu Duan belum dapat bersua secara depan-depan dengan Mira dan hanya mampu menatap gambar Mira di dalam telefon bimbit Yonna.

Maka, mula lah Duan mendekati Mira melalui HP dan SMS sahaja. Dalam gurau dan tanpa niat, Duan telah terlanjur menceritakan peribadi Mira yang diberitahu oleh Amer kepada Mira. Yang mana, Mira ni adalah seorang yang choosy seperti mahukan lelaki yang tinggi, kaya dan mempunyai pekerjaan yang baik. Oleh kerana maklumat itu, Duan berasa sangat takut dan hilang confident untuk memiliki Mira kerana diakui Mira amat cantik dan mempunyai banyak pilihan lain serta mempunyai ciri-ciri yang baik. Alasan Duan menceritakan balik apa yang diceritakan oleh Amer adalah sekadar satu gurauan untuk menarik perhatian Mira dan tidak menjangkakan apa-apa.
Namun ia telah menjadi satu kesilapan yang besar kerana Mira menjadi amat marah dan mula membenci Amer. Ini menjadikan Yonna lemas dan menceritakan balik hal tersebut kepada kekasihnya iaitu Amer. Amer yang amat terkejut dengan hal tersebut dan hubungan kawan antara Amer dan Duan menjadi rengang disebabkan hal tersebut dengan tuduhan Duan telah tikam belakang Amer. Duan buntu dan dia sudah tidak tahu nak berbuat apa. Apa yang dia dapat sekarang ialah Mira sudah make a move dan sudah pasti Duan tidak akan dapat mendekati mahu pun memiliki hati Mira. Duan telah cuba menelefon dan SMS Mira namun ia tiada respon. Means semuanya hancur. Adakah Duan perlu angkat kaki?

p/s : Aku rasakan seperti Duan tu under estimate pada apa yang akan berlaku kot. So sad la dengan Duan tu. Lain yang dijangkakan lain plak yang jadi. Kasihan sungguh.

*Bukan nama sebenar.


Artikel Berkaitan

Tags: #cinta complicated #isu cinta semasa #kisah percintaan yang kompleks #masalah hal cinta

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    filanastasia8 years ago

    shino : errr.. sebab itu perlu fikir sebelum buat.. untuk elak benda-benda gini dr terjadi.. tapi kalau dah terlanjur begitu.. kena la pasrah.. n berdoa.. mana tau berubah hati boleh berbaik semula.. we never knew..

    pst.. sebab in ikah kamu bersedih??? ceria ok…

    Reply
  2. author

    pandagumuk.8 years ago

    angkat kaki.sebelum kakak kekasih si A mula meluat kot.

    Reply
  3. author

    [ Eclipse ]8 years ago

    ceritakan hal sebenar dan mntak maaf ;3

    Reply
  4. author

    Princess Liyana8 years ago

    hmm…memang complicated..alaahai..love thingy..

    Reply
  5. author

    Shopaholic Mama8 years ago

    whoa… coufusing sikit. nak kena baca 3 kali baru paham.

    you ada kena mengena dgn A or B ke? If so, B kena jumpa face to face & apologise for the mis-com. If apology not accepted, then move on coz B has done his part.

    Reply
  6. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    filanastia,
    err.. si B tu pasrah je.

    pandagumuk,
    ermm mungkin betul.
    Sebab cam dah xleh nak
    nego. hurmm ntah..

    cik Nad,
    hurmm si B kena mintak maaf
    then if die x accept maknenya,
    biar je lah kan..

    Abis org xnak maafkan.

    princess liyana,
    mmg le.. susah kan..

    shopaholic mama,
    hurmm sy setuju sgt idea mama ni.

    Reply
  7. author

    yonna bebot =)8 years ago

    waaaa.
    tak faham!!!!

    jap2 nak bace balik

    Reply
  8. author

    yonna bebot =)8 years ago

    oh god.
    nnt malam yonna baca balik
    serius sangat berbelit! waaa

    Reply
  9. author

    ladysheqa8 years ago

    tak phm story nieh..
    tak jelas.. ape kata bg nama je…

    Reply
  10. author

    yonna bebot =)8 years ago

    ya la bro.
    kasi nama je la

    Reply
  11. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    yonna dan ladysheqa
    yelah.. dah tuko pon..huhu

    Reply
  12. author

    azie8 years ago

    empat empat kena duduk semeja n bincang.

    Reply
  13. author

    [ Eclipse ]8 years ago

    betul betul, sekurang kurangnya. dah mintak maaf ;3

    Reply
  14. author

    nadia-ady8 years ago

    kene slow talk betul2…kalau tak bleh terima jugak, ‘mungkin diam lebih baik’ (bak kata diya)

    Reply
  15. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    azie,
    ermm rsenya tak guna dah bincang.
    Sbb benda ni takkan settle.

    cik Nad,
    Macam shopaholic mama said,
    ermm kne minta maaf. If die
    xdpt maafkan nak buat mcm mana
    kan.. ? 🙂

    nadia-ady,
    slow talk then mintak maaf.
    Pastu, klu xde respon gak.
    buat diam je lah..
    buat bodoh jek. 😛

    Reply
  16. author

    yonna bebot =)8 years ago

    yonna tersebut bukan saya ya! hahaha..

    ok.baru skang ni faham

    first.
    try duduk bincang 4 mata dengan 4 orang tersebut.jelaskan apa yang kabur.

    second.
    amir tu takleh suka2 tuduh duan tikam belakang dia.semua ni hny salah faham.syg friendship diorg tu

    third.
    duan tak perlu cari mira tu balik. actually,benda ni tak setel sebab semua taknak faham apa yang telah disalah-fahamkan. and mira tu pun,dia mmg ada hak nak melenting tp xyh la sampai nak avoidkan diri.kalau betoi diri dia bukan mcm tu,buktikan kat duan tu (if dia suka duan la)

    fourth.
    yang duan tu pun,apa motif dia cerita balik kt mira kan? huhu dah tau ayat2 tu laser,just keep it as a secret la between dia ngan amer.

    kesimpulan.
    yonna tak salah! yeay! hahaa

    ending dia,harus la duan tu angkat kaki.tp kalau boleh,pulihkan la friendship dia ngan amer tu. sayang la..
    biar hilang kekasih,jgn hilang kawan 🙂

    Reply
  17. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    yonna,
    waghhh..I like u…
    huhu yey… bestla yonna…
    satu penjelasan yang amat detail.

    Reply
  18. author

    .fatin nabila.8 years ago

    insya allah, ada jodoh, ada la kn.. if ada, sblh angkat kaki ke, sblh dh buat xlyn ke, someday, jumpa jgk, yg penting, usaha, 😉

    chaiyok ya!

    : eh, kamukah watak itu,? :p

    Reply
  19. author

    farah aminuddin8 years ago

    kisah benar ke ni shino??

    Reply
  20. author

    Riezal8 years ago

    Salam dude.. bila mau update..nak baca n3 raya pulok 🙂

    Reply
  21. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    fatin nabila,
    em jodoh kan kena cari.

    p/s: erkk..tiada kaitan dengan sy hehehe~

    farah aminuddin,
    erkk.. kisah benar lah sorg hamba Allah..

    riezal,
    hehe ntri raya dah banyak sgt..
    nt la tgok cmne.. 😛

    Reply
  22. author

    .fatin nabila.8 years ago

    eh, kena cari ek? bkn dtg sendiri? siyes, sy xtau menahu. alala`

    Reply
  23. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    fatin nabila,
    Carilah yg berkenan dihati dan pastikan anda tidak disia-sia kan.
    Make a simple move pon dah ok..for the 1st try la.. 🙂

    Reply

Leave a reply "Kisah Cinta Yang Sungguh Complicated"