Kereta Sukan

111220081164

“Ko nak kereta ape? BM ke..? Jap…saya ambik kat belakang..” 

“Nah kereta BM..” Mamat tu hulurkan kunci kereta BMW…ehh bukan kunci! tapi keretalah..

Waghhh macam real je mamat tu. Dia bagi aku dengan air muka penuh bangga. Senang-senang je kan, aku dapat kereta BMW tu. Toys pun toys lah. Maklumlah dah isi mintak full tank. Pepun, janji dapat kereta. So, tak payahlah aku nak kejar PETRONAS HOT CARS tu kan. Tapi kan, Kalau dapat yang real kan bagus. Bila cakap pasal kereta BMW ni, semua orang kenal. Even, budak umur 5 tahun pun tau. Betapa gah nya nama kereta buatan “jermen” tuu kan??

Owh lupe aku nak snap pic keta BMW tu. Yang gambar atas tu ialah kereta EVO 10 dan sebuah lagi kereta Polis “jepang” kalau tak silaplah. Toys tu, kawan aku yang kasik masa dia balik dari jepun dulu. Aku simpan sampai sekarang.

Ada satu lagi kereta yang aku ada, lupa nak ambik pic. Kereta Ferrari F40. Aku dapat Ferrari masa isi minyak SHELL kat town Kulai masa aku kerja kat Johor dulu. Now, aku dah ada empat (4) buah kereta sport senang-senang HAHA~ dan satu buah kereta buatan Malaysia. Jadi, semuanya ada lima (5) lah. Tapi yang buatan Malaysia tu je yang paling banyak berjasa dan paling mahal antara kelima-lima kereta tu.

nota kaki:
Jepang = Jepun
Jermen = Jerman


Artikel Berkaitan

Tags: #BMW #cars #kereta #toys

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    vidadarisakura8 years ago

    ceh..ingat bg bm betul…hee

    Reply
  2. author

    Farah8 years ago

    bmw toy pun toy la kan.. hehe

    Reply
  3. author

    teddi8 years ago

    emm toy pun harga dia boleh tahan…
    sy ade tgk kat kedai toy harga cecah ratusan beb

    Reply
  4. author

    diya8 years ago

    kiutnya keta polis tu 😀

    skrg mainan dh mahal2, kalah barang dapur. huhu

    Reply
  5. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ kereta toys pun mahal jugak kan? ~

    Reply
  6. author

    Princess Liyana8 years ago

    Huhu. Bro,kamu memang suka pada kereta ya?haha

    Reply
  7. author

    AzRi AzyAn8 years ago

    lalu jap.. u’ve been tag! ^_^ jgn segan2 yea..

    Reply
  8. author

    goasop8 years ago

    evo 10 warna maroon lawa. erk. ke merah? tah.

    Reply
  9. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o: BMW tu memang sgt gah.. dapat logo pun jd lah.. huhuhu…

    awak kena berterima kasih kat keta malaysia tuh.. kalau dok dier majuk.. hah tak kemana aih… huhuhu

    Reply
  10. author

    Si Perempuan Melayu8 years ago

    dalam 5 kereta, yang paling banyak berjasa yang paling hamba suka.

    ( :

    Reply
  11. author

    [ Eclipse ]8 years ago

    kaki sy pendek. gen2 pon x pasti leh sampai perak ke x. HAHA

    Reply
  12. author

    AyAres1518 years ago

    bilo nk tukar pakai evo10 nih..

    Reply
  13. author

    NieZearm8 years ago

    mmg trend la org letak replika kereta dlm kereta.. lepastu kereta tiru replika ke, replika tiru keta tu pun aku tak tau..

    Reply
  14. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    vidadarisakura,
    kalau betol alangkah bestnya…

    farah,
    yela kan..
    kalau toy pon,
    BMW jugak kan..?
    😛

    teddi,
    a ahh..
    betul tu.
    cantek siot simpan
    benda nii..

    diya,
    hehe bonet blkg die leh bukak..
    model ni xde kat m’sia lg..
    😛

    princess liyana,
    suke. kecuali kereta sorong..
    hahahaa

    azri azyan,
    hehe kebal dari TAG.
    sori xnak layan TAG lg..

    goasop,
    ermm yg maroon tu lancer..
    EVO10 agak sama dengan lancer GT.
    Tapi yg beza ialah pada fender die.
    😛

    Filanastasia,
    hehe yelahh..
    keta buatan m’sia tu
    hasil titik peluh saya..
    🙂

    si perempuan melayu,
    yer..? keta msia..?
    hehehe

    cik Nad,
    kena lapik sumthing kat padel tu
    br sampai. Takpon, nak bawak keta
    roda 3 dah la…wakaakaka

    ayares151,
    kena gi korek lombong mas dulu.
    loni bijih x berapo ado..
    hahahah

    niezearm,
    dua-dua sama…
    sama-sama tiru kot.. 😛

    Reply

Leave a reply "Kereta Sukan"