Keluar Bersiar


Kalau korang nak keluar dengan perempuan, baik bagitau paling kurang 45 minit hingga 1 jam awal kerana perempuan ni kalau bab bersiap memang lama. Kalau korang pergi ambik diorang konon-konon nak surprise or keluar dengan cara tak sengaja jangan haraplah mereka boleh keluar begitu sahaja sebab ia pasti menghampakan anda. Kerana korang pasti akan menunggu lama sambil menghabiskan sekurang-kurangnya 5 buah lagu yang dimainkan oleh cd player kereta korang.

Jadi bagi aku, perkara macam ni memang dah biasa sangat. Dan aku jamin semua pernah alami perkara seperti ini. Mereka amat pantang kalau dah janji, tiba-tiba tak jadi. Sebabnya, mereka dah habiskan banyak masa nak tacap muka, make-up lagi, padankan pakaian dan mandi secukupnya. Maklumlah, nak nampak menarik dan wangi selalu. Kalau tak wangi dan cantik ia bukanlah perempuan, tetapi kambing Jamnapari asli. HEHE~

Kalau perempuan dah berang, buat semua benda pun jadi tak selesa. Ada je benda yang tak kena. Jadi untuk menjaga perasaan itu, haruslah lelaki banyak bersabar dan jika di tanya oleh mereka, jawablah dengan baik-baik seperti ;

“sorryla, I lambat sikit”
– Perempuan dengan rasa tak bersalah dan dia senyum tersipu-sipu.

“Takpelah, lagipun I baru je sampai”
– Korang harus melakonkan watak senyum umpama kerang busuk yang siap direbus.


Artikel Berkaitan

Tags: #keluarga #perempuan #senyum #tunggu

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    mieza adam8 years ago

    wah! ni antara kamu n gf ke??
    jeng3!

    Reply
  2. author

    .fatin nabila.8 years ago

    haha`..

    gtau la awal sejam ke 2 jam ke..

    if gtau awal² pon, mmg xkn bersiap kecuali dh dpt msg..

    “dah sampai dpn umah ni”..

    time tu, ok, br nk pkai baju, :p

    Reply
  3. author

    diya8 years ago

    cewahhh. shino mcm ada pengalaman je neh…

    huhu. kerang busuk yang siap direbus? camne rupanya ye? cuba demo sket 😛

    Reply
  4. author

    yOnnA8 years ago

    kerang yang bakar la best hahaha
    pasti macho muka laki tu thn mrh :p

    ngee tp ade pompuan cpt je bersiap 😀
    tp lagi ramai lah yg lama haha

    Reply
  5. author

    13may8 years ago

    sokong sokong 😀

    Reply
  6. author

    Princess Liyana8 years ago

    huhu..kerang rebus sedap..tp kalau lelaki jadi kerang tu..ahaha..masak je dlm hati..panehh..;P

    Reply
  7. author

    hey...ini aku8 years ago

    aku puuuunnn.. aku perlukan lbih kurang sejam start mula mandi, pilih baju, gosok baju, mekap, pkai tudung dan pkai perfume. okey la tu!!!!utk kepertama kalinya aku stuju.

    Reply
  8. author

    shiqa8 years ago

    stgh jam cukup laa..
    awatnye nk lama2..
    pelik2..

    Reply
  9. author

    goasop8 years ago

    xsume gitu. ha3. cite bdasarkan pengalaman ea? wa3. =P

    Reply
  10. author

    teddi8 years ago

    emm abg sihino mmg bayak pengalaman lah… emm tapi rasanya abg shino xkan marah sbb bila pompuan dtg ngn senyum emm abg shino dah cair

    Reply
  11. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ for me, confirmation harus dibuat 4-5 jam sebelum. sebabnya, tak suka org wat decision last minutes.

    en shino nih sangat berpengalaman… ~

    Reply
  12. author

    vidadarisakura8 years ago

    haha…setuju2..
    housmet aku suma macam tu..
    sampai bopren diorang bengang..hee

    ak x…aku rilek jak…hee

    Reply
  13. author

    Shopaholic Mama8 years ago

    haha, you are very understanding! You know women so well!

    actually, you should also do a topic on whether guys should carry his gal’s handbag too! what’s your take on this??

    Reply

Leave a reply "Keluar Bersiar"