Kedai Makan ep.1

Untitled-3

Sewaktu ingin pulang ke kampung, maka singgahlah di sebuah kedai makan. Area sini juga, dengan niat nak isi perut yang kelaparan. Dah la tengah rushing nak balik sebelum tengah malam, tapi alih-alih pukul 11 malam jugak sampai.

Nak dijadikan cerita, maka singgahlah di sebuah kedai untuk makan malam. Maklumlah ia terletak dilaluan yang sama. Apa yang buat aku sangat berang ialah berkenaan dengan order makanan  yang lambat serta tak masuk akal. Sampai 1 jam menunggu, order makanan still tak sampai-sampai! Orang lain yang datang sudah saling berganti masuk makan dalam kedai tu. Masa itu, order aku takde lah pelik sangat, hanya nasi goreng ikan masin je!.Orang lain siap order Tom Yam dan masakan pelik-pelik cepat pulak sampai.
Bila aku panggil budak yang ambik order, dia cakap, baru nak cek susunan bil. Jadi aku tunggu lagi dan lepas setengah jam, masih tiada apa-apa. Malah budak pekerja yang lalu lalang tak pernah pandang pun meja aku yang kosong duk menunggu ni. Bila masuk satu jam, aku terus bangun dan pergi ke kaunter untuk buat bayaran. Bila ditanya pada penjaga kaunter bayaran, memang ada makanan yang aku order. Dia cakap lupa nak pergi hantar!!
Oh! sangat tak masuk akal!! Kalau cakap mintak maaf takpe gak. Mulai saat ni, aku dah blacklist kan kedai tersebut. Sampai bila-bila pun aku taknak makan kat situ lagi. Perut pun dah merajuk, masuk angin dan mood nak makan dah hilang terus!
Oklah dah puas bebel. Go..!
Shino said : Pantang betol kalau dapat order lambat!

pictures : Gambar hiasan.


Artikel Berkaitan

Tags: #kedai #makan #order #sini

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    harzharun6 years ago

    hurmmm..org lelaki mmbebel…apa lah sgt….meh sini nak tulun bebel..haha

    Reply
  2. author
    Author

    Encik Shino6 years ago

    harzharun,
    kedai tu mmg tak patut..! Memang xleh nak dimaafkan!

    Reply
  3. author

    fizz6 years ago

    setuju, tak suka tggu orang…begitu juga kalau tunggu makanan tgh perut lapar..lagilah tak taaaaaaaakkkk suuukaaa

    Reply
  4. author
    Author

    Encik Shino6 years ago

    fizz,
    mmmm..kalau makan pun dalam keadaan tak selesa memang x best lah..

    Reply

Leave a reply "Kedai Makan ep.1"