Kaki Nombor

ghg

ghg
Kawan aku ni dia memang kaki Nombor. Kerja dah stabil tapi ade gak habit beli nombor. Nak nasihat pun tak guna sebab dia tu tua dari aku. Jadi aku layan je kepala dia. Dia pun tak sakit ati dengan aku. Aritu aku dapat sms. Dia ucap tahniah kat aku. Aku tanya nape? Dia cakap plat no kereta aku naik no 2 di MAGNUM. Pastu besoknya naik lagi kat TOTO. Mamat tu bukan ape. Tu je lah kerjanya dimasa lapang. Aku senyum je la bila dia cite. Kononnya bangga. Padahal, kalau betul aku main, sure dah mewah dah ni. Tapi tak guna duit tu kan, duit kotor. Sampai bila pun tak berkat

Penah jugak aku dengar cite orang menang loteri dapat 3 juta. Cikgu pulak tu, jadi dia upah cina pegi ambik duit tu dan dia bagi upah RM500 riban. Sampai skrg cina tu kaya raya. Dengar cite dah bukak kedai spare part. Mamat tu pulak, aku dah tak dengar cite.

Dibulan yang mulia ni, marilah kita sama-sama memohon keampunan diatas segala dosa yang telah kita lakukan dan tinggalkanlah perkara-perkara mungkar. Insaf lah..

Carian Berkaitan

cara nasihat suami kaki toto, kaki nombor

Artikel Berkaitan

Tags: #kaki #magnum #nombor #toto

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    nadia-ady8 years ago

    beli nombor?hmm…kalau menang pun duit takkan berkat..cepat habis dan tak terasa pun duit tu habis..huhuhu

    Reply
  2. author

    NieZearm8 years ago

    cari la peraduan lain..

    Reply
  3. author

    farah aminuddin8 years ago

    kalau setakat dpt duit byk dr nombor ekor (tak tau kt mane ekornye..haha) mesti x meaningful lgsung.. baik cr duit halal kan.. huhu

    Reply
  4. author

    ladysheqa8 years ago

    kita penah main tikam-tikam jerr..
    hikhikhikkk..
    number kete kakak kita pun naik number 1 TOTO. org kata kalo nk menang terbalikkan number unur suami isteri..
    entahlah kan..

    Reply
  5. author

    .fatin nabila.8 years ago

    fobia,menci sgt no ekor, TOTO nehs..
    bkn pe,baru je bli no maxis baru..
    sminggu skali smpai msg dr TOTO xpon pe nth 1 lg,gtau no² yg mnang..
    haih,sy xlanggan pon!nk stop kn dier,xtau nk uat cmne..
    geram ngat..

    Reply
  6. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    nadia-ady,
    kalau dah jadi ketagih,
    susah nak ubah. Takkan tak tau
    benda tu HARAM kan? hurmmmmm

    niezearm,
    tula pasal..
    🙂

    farah aminuddin,
    A’ah yelaa kalau ade “kepala”
    je “ekor” ntah kemana susah tu..

    Isk..cakap pasal kepala ni,
    teringat lak kari kepala ikan
    sedap..bulan-bulan puasa ni..
    huhu

    fatin nabila,
    sukan jugak TOTO ni kan?
    sbb ia di panggil SPORT TOTO.
    Bukan TOTO or NARITA. 😛

    Nak hilangkan senang je,
    Open inbox,
    delete msg tu 😛

    Reply
  7. author

    filanastasia8 years ago

    shino : duit toto dan sewaktu dgnnya sudah tentu tak berkat.. terkadang, duit claim itu ini pun tak baper nak elok.. sebab sepupu selalu kater.. lagik bnyk claim, lagik bnyk dapat.. lagik bnyk abis.. conclusion nya.. duit titik peluh adalah yg tersangat berkat…

    Reply
  8. author

    yonna bebot =)8 years ago

    ngaa…
    tak suka la orang main num ekor ni.

    dirog ni tak reti pk ke halal haram?
    dah menang tu pulak..
    belanje makan la,
    bagi anak2 la duit haram tu..

    eieieieie

    Reply
  9. author

    myadlan8 years ago

    ish3.. ape la wat duit haram tu.. xberkat beb..

    byk lagi cara nk dpt rezeki halal. mmg xberkat la keturunan kalo bagi makan.. kalo xbg makan pn, mesti brg2 hasil belian tu x berkat nye..

    Reply
  10. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    filanastasia,
    Yela..kalau duit senang memang gtu.
    Sedang dapat senang abis.

    Rasionalnya: bila kita dapat duit
    pemberian orang, kita tak akan teragak-agak
    nak berbelanja. Maklumla duit free.
    But, if duit tu dpt sebab kita yang
    usahakan, nak bazirkan rm10 pn cam
    berkira. So, duit ssh nak abes.. 😀

    yonna,
    hehe yela..kan.
    tp tu juga salah satu income
    terbesar sesebuah negara 🙂
    selain daripada hasil dan cukai
    secara langsung.

    myadlan,
    emm tul tu..
    sebb judi kan haram.
    sume tau tapi still buat
    benda yang sama..

    Reply

Leave a reply "Kaki Nombor"