Mahu Kahwin Dengan Student?

Gambar hiasan hubungan cinta

Gambar hiasan hubungan cinta

Gambar hiasan hubungan cinta

Kahwin dengan student? Topik hangat lagi meletup ni. Okeh, pada pandangan ikhlas aku, ia tidak menjadi masalah kalau seseorang itu berkahwin dengan student. Reason, student itu pasti juga akan grad dan memperolehi pekerjaan. No need to worried.

Tapi pada aku, itu terpulang pula pada kebenaran orang tua mereka (itu sudah pasti). Kalau kedua-dua tengah study, then kahwin pun tak salah sebenarnya. Benda yang baik ni elok dicepatkan. Biasa mereka ini (student tahun akhir) macam dua, tiga kawan-kawan aku (sape ye?) tengah hangat nak berkahwin, oleh itu, nasihat aku, silalah menempah calon-calon terlebih dahulu. Bonus pada yang dah ada calon. Pastikan ada income yang boleh support untuk korang bekeluarga nanti kerana cinta sahaja sudah pasti amat tidak memadai.

Berbalik pada student yang akan grad dan memperolehi pekerjaan. Yang confirm akan bekerja ialah student KPLI, student UPSI, student MEDIC biasiswa kerajaan, student pendidikan awam dan seangkatan dengannya. Ada lagi yang tertinggal sebenarnya. Lepas ni saham student ini akan melonjak naik umpama saham di Bursa Saham Antarabangsa.

Sebenarnya, ramai yang menaruh impian, lepas sahaja belajar, bekerja dan kahwin. Semua nak cepat. Yelah nak buat ape tunggu lama-lama. Sebab lagi lama, lagi susut nilai. Macam aset kerajaan. Sila jangan jadikan diri anda sebagai barang antik kerana ia adalah berbeza sama sekali.

Pendapat jujur. Lelaki lebih berumur amat diminati oleh gadis-gadis remaja. Konon, amat penyabar, tak panas baran dan cool selalu. Perempuan pula suka kan lelaki yang matang. Kalau perempuan berumur, susah sikit lah. Maafkan aku kalau pernyataan ini amat memeritkan. Hakikatnya, perempuan yang agak berumur biasa menjadi isteri kedua, part time lover atau sewaktu dengannya. Maafkan aku sekali lagi jikalau ada yang terasa. Sebab itu, biasa parents akan risau jikalau anak perempuan nya gagal untuk berkahwin sebelum mencecah umur 28 tahun.


Artikel Berkaitan

Tags: #antik #kahwin #mahu kahwin dengan pelajar #mahu kahwin dengan student #student #umur

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    azie8 years ago

    eleh, dia yang sebok nak kawen~

    Reply
  2. author

    Farah Aminuddin8 years ago

    knp? kamu nk kawin student ke?? hehe

    Reply
  3. author

    A t i Q a h8 years ago

    I think its not about ‘benda baik elok dicepatkan’, tapi its about, kalau dah bersedia nak jadi suami/isteri/ayah/ibu untuk satu keluarga bahagia.

    Kalau dah bersedia dari segi mental dan fizikal, age does not matter. Umur masih muda, tapi kalau dah bersedia, kahwinlah. Begitu juga sebaliknya pada yg umur dah banyak.

    Just my two cent. 😉

    http://langitillahi.blogspot.com/ – cuba baca ini.

    Reply
  4. author

    AzRi AzyAn8 years ago

    mmg perempuan skrg suka lelaki berumur bukan gadis remaja je suka. ni mmg kenyataan.
    lelaki matang pun selalu jadi pilihan perempuan sekarang.
    pilih lelaki berumur sebab kematangan mereka.

    Reply
  5. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o : hohoho.. sensetap kejap baca post neh.. hahhaa.. no la.. itu semua terpulang pada jodoh kan.. kalau dicari bagai hapa pun.. tp jodoh tak sampai agik.. (mcm fila neh).. tak kan nak nangis n murung bagai.. yer tak?? semuanya pada jodoh.. i believe that much.. huhuhu

    Reply
  6. author

    FaDZzDaF MoHdDhOm8 years ago

    mesti calon kamu adalah seorang student kan?
    ngehngeh….

    Reply
  7. author

    Ladybug Yna8 years ago

    sy juga suka lelaki yg lebih berumur dr sy. 3-11thn pd sy sudah oke. sme ats sbb dan faktor2 kematangan, penyabar, cool dan romantik. hehe.

    [tp pastinya bkn hubby org oke]

    sy juga mau kawin muda. xmo jd brg antik [mcm kata kamu tu]. tp bkn msa tgh stadi ni. serabut lor. huhuuuu~

    Reply
  8. author

    -yAmEnToS_8 years ago

    mmgla fact rmi pompuan suke laki lagi tua dr dia, tp bkn cool ke pe, tp duit byk. sng nk pape. tunjuk je. tp aku tak ske.
    wahahahahaha

    Reply
  9. author

    [ a l i y a ]8 years ago

    yup,lelaki yg dah berumur mmg matang,pandai pujuk,caring and so on…kawin dgn title student susah jgk sbnrnya,tp bnde nih kena persediaan individu mcm mana…kalau student lg,ada baby mcm mana nak support?

    Reply
  10. author

    ijechan8 years ago

    iskkk.. sket2 entry kawen. kompius amat! ehe

    Reply
  11. author

    Princess Liyana8 years ago

    Bro, kawinla cepat. dah smpai seru tu.. ;P

    Reply
  12. author

    Mira8 years ago

    nasib baek aku da kawen… kehkehkeh

    Reply
  13. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    azie,
    hahaha..
    adakah anda terasa..
    ai takde maksudkan
    ape2 eh.. 😛

    farah aminuddin,
    ni sorg lg..
    ntri xde bermaksud ape2..
    sila faham..tq
    hehe

    atiqah,
    Jadi bersedialah ke arah tu..
    hehe

    azri azyan,
    waahh yeke..?
    lelaki tua lg bernilai..
    untung lah mereka itu.

    filanastasia,
    Insyallah ade la nnt tuu..
    sy rse mcm tak lama dah..
    🙂

    FaDZzDaF MoHdDhOm,
    hehehe sape cakap..??
    takde kaitan okai?
    perempuan kn suke lelaki yg
    tua.. 😀

    Ladybug Yna,
    brg antik hanya mampu dibeli
    oleh collector. Maksud disini
    ialah “part time lover”
    apekah?? huhu

    yamentos,
    ramailah student mcm
    awk ade BF yg peringkat
    ayah sendiri.. hehe
    salah satu sbb tu kot.

    aliya,
    perlu persediaan yg
    rapi kan? 🙂

    ijechan,
    yeke..?
    xde sangat lah…
    kebetulan lah.
    ha ha ha

    princess liyana,
    blom lg ni sebb
    calon pn xde haha
    😛

    mira,
    huhuhu…
    bahagianya hidupp..
    😛

    Reply
  14. author

    AzRi AzyAn8 years ago

    kalau lelaki muda tapi matang dah kira bonus tu.
    ^_^

    Reply
  15. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    azri azyan,
    hoho~
    kalau diberi pilihan;
    mau yg tua atau yang muda?
    😛

    Reply
  16. author

    FaDZzDaF MoHdDhOm8 years ago

    eleh,xnak ngaku pulak..
    xpa,gtau je kat saya,saya janji takkan g tau orang lain.
    standard la tu,jarang gurl nak suka guy yang lebih muda dari dia, n for sure guy pon suka gurl lebih muda dari dia,itu lumrah alam..tapi saya tak nafikan ada pasangan yang sebaliknya..
    bab kata orang,lebih lama tu lebih berharga.antik.mahal tu harganya.

    Reply
  17. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    FaDZzDaF MoHdDhOm,
    eh.. taklah. Klu xbetul npe
    nak mengaku. Bukankah itu
    satu pembohongan besar?
    Kalau tak caya sila tanya azie.
    Pastu ijechan jadi alibi sy.. hehe
    (abis sume org sy kaitkan)

    😛 hehe

    Reply
  18. author

    Shopaholic Mama8 years ago

    kawin student? ni not only topic hangat, its gossip panazzz!

    women prefer older men coz they are more stable, kerja dah lebih lama so savings pun dah ade. So bila dah kawin, mostly dah boleh di provide oleh the guy!

    Reply
  19. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    shopaholic mama,
    Setuju dengan mama,
    Biasa guy yg agak berumur ni
    dah takde yg nak main2 lg..
    mostly mereka dah ready tuk
    berkeluarga.

    🙂

    Reply
  20. author

    FaDZzDaF MoHdDhOm8 years ago

    salah tu,tu pembohongan kecil je..
    xpe2..
    nk anta spy g sana..

    Reply
  21. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    FaDZzDaF MoHdDhOm,
    yeke..?? hehe
    tak takut pun sbb
    benda betul..

    🙂 tak baik fitnah org tau!

    Reply
  22. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ saya yg berumur 25 tahun nih pun dah dirisau oleh ibu ku. padahal anaknya tak kisah pun. mak pulak yg lebih2…

    sebetulnya, lebih baik bekerja dan bila kewangan dah kukuh, boleh la nak kawin. ~

    Reply
  23. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    mizzamy,
    betul tu..
    pmpuan xpe sgt kot
    sbb guy akan tggung.
    Cam saya lelaki
    kena takes responsible.
    🙂

    Reply
  24. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o : boleh rasa-rasa?? aish.. ker ada nujum yg bgtau kamu neh?? wakakakka

    Reply
  25. author

    FaDZzDaF MoHdDhOm8 years ago

    yeke fitnah?
    tarik balik lah cmtu..
    mak kata berdosa fitnah orang nnt tak dapat masuk syurga kan?

    p/s: jom uat qiamulail malam neh..=)

    Reply
  26. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    filanastasia,
    hahaha seru2..
    tak lama dah tu
    fila.. ngehehehe..

    FaDZzDaF MoHdDhOm,
    haha..sy maafkan awk..
    skrg sila masuk syurga balik yer
    hehe

    p/s: hehe qiamulail? jum2 ..
    tak sabo nk berqiamulail tu

    😛

    Reply
  27. author

    FaDZzDaF MoHdDhOm8 years ago

    qiamulail dalam tidur pon okay kan?

    Reply
  28. author

    Benrauf8 years ago

    aku igt nak kawen umor 30 nanti la..banyak masa lagi :D..

    Reply
  29. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    FaDZzDaF MoHdDhOm,
    ambik air sembahyang dlu sebelum tdo
    hehe 🙂

    Benrauf,
    lelaki takpe..
    lgi tua lagi mahal
    plus xde expired date.
    😛 haahahahaaa

    Reply
  30. author

    AzRi AzyAn8 years ago

    klau dh jodoh, pilihan tu letak tepi.
    klau tua pon bkn 10 thn tua dr umo sndri..matang itu penting. ^_^

    Reply
  31. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    AzRi AzyAn,
    matang.. cukup masak
    untuk dituai..

    mcm buah lak 😛

    Reply

Leave a reply "Mahu Kahwin Dengan Student?"