Jejaka Tersohor Serata Malaysia


Pada topik lepas, saya telah mengupas isu berkenaan Gadis-gadis tersohor serata malaysia, tapi kali ini saya akan berkongsi berkenaan Jejaka tersohor serata Malaysia pula..namun saya tidak dapat maklumat dari segi lokasi spesifik sebenar.. cuma boleh dikategorikan mengikut negeri tempat tumpah darah mereka..Mereka ini juga dikaitkan dengan perwatakan yang menarik bab kata orang boleh dikatakan hensem lah..Maklumat ini diperolehi dengan survey yang dilakukan secara rawak..Namun sejauh mana kebenarannya? Saya tinggalkan persoalan ini untuk pandangan masing-masing:

1. Pahang – 2 bintang **
2. Terengganu – 4 bintang ****
3. Kelantan – 5 bintang *****
4. Johor – 3 bintang ***
5. Kedah – 2 bintang ** (kulit sawa matang, gelap)
6. Melaka – 2 bintang **
7. Negeri sembilan – lemah lembut, berkulit cerah ( 3 bintang ) ***
8. Perak – 3 bintang ***
9. Perlis – 3 bintang ***
10. Selangor – 2 bintang **
11. Pulau Pinang – 1 bintang ( kebanyakkan berkulit gelap ) *

p/s : Petunjuk aras ialah bintang (*)


Artikel Berkaitan

Tags: #Jejaka Tersohor Serata Malaysia

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    Anonymous8 years ago

    erm,kelantan n terengganu ek yang full star…wah3,erm,ni survey btol ke shino??adakah kerana anda berasal dari tganu??isk3,rasanya tidak betuL!!!wkakakkakakakakaa…erm,laki ni susahla nak kata yang betul2 hensem..sebab laki malaysia tak hensem!!!wkakkakakakkakaaa….

  2. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    haha~ (shinO <---berkecuali)

  3. author

    Anonymous8 years ago

    Susah nak cakaplah.Aku rasa yang boleh nilai benda ni,perempuan je…compius2..

  4. author

    Anonymous8 years ago

    Susah nak cakaplah.Aku rasa yang boleh nilai benda ni,perempuan je…compius2.. <-- ya betul, aku setuju, shinO サイフル ni lelaki, mana bleh nilai :p

  5. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    anonymous 2 dan 3,
    Takkan la sy suka2 buat ranking sendiri,saya tolong publish je untuk dikongsi bersama..

  6. author

    Anonymous8 years ago

    haha..meh cnih nak gtau wahai kaum lelaki semua….laki ni senang je nak nampak hensem..wkakakkaakkaa….meh nak bagi tips2 nih supaya korang yang tak hensem ni jadik SMART..takleh jadik hensem…tapi bagi aku la…laki ni tak perlu hensem…tapi perlu:
    1) berpakaian kemas
    2) rambut kena jaga
    3) kuku tangan n kaki
    4) kena ade style
    5) muke kene jaga (nmpk ade cahaya iman)
    6) takleh ade misai n janggut (kemas skit)
    8) jangan selekeh maa
    9) jgn pki aksesori yang tahpape kat badan
    10) bagi yang bekerja->baju time h keje tuh kena smart n kemas..biar nampak confident..pilihla naju dan warna yang sesuai tuk kamu semua..
    11) pemakaian kasut dan selipar
    12) jangan smoking,nanti gigi kuning n bibir hitam…

    hehe…tak tau dah..kalau ade lagi..aku share ekk…erm,aLL the best to aLL man in the worLd..hikHikhIk..

  7. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    Topik kali ini sering dikaitkan dengan kepentingan sendiri. sedangkan saya hanya menyiarkan topik ini adalah untuk paparan semua..

    Saya adalah berkecuali dan tuduhan ini sememangnya amat tidak berasas..Harap semua faham..

    anonymous 4,
    Satu nasihat yang baik.. 🙂

  8. author

    Anonymous8 years ago

    Bg aku hensem tu soal no.2 yang penting ayat tu kena power haha pempuan ni,men ayat je.setengah tu aku tgok,GF bukan main cunnya..yang BF lak muka mcm banduan..aku rase cara mengayat tu penting la. Kalau ada dua2 lagi cantek..macam makwe aku ni dlu susah jugak nak masuk lain tapi kena je penangan ayat power,lekat sampai sekarang..alhamdullilah..
    waakakakaaa

  9. author

    lavender8 years ago

    Heheh..nie amek survey gadis mana nie eh?berapa orang disebey eh?erm….hehe

  10. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    anonymous 5,
    hehe~ ayat power sgt pun susah jugak tu..hahaha

    lavender,
    20 orang lebih..dan pelbagai peringkat umur..

  11. author

    Anonymous8 years ago

    hahahahha..hensem tuh bukan ukuran dah sekarang…ayat power pun dah tak penting maaa…isk,sekarang zaman millennium laaa…wkakakak…tapi kalau pmpuan nak pilih pun mesti tgk yang ade rupa gak…isk..bkn nak tatap sehari due..tapi seumur hidup…hikhikhik…

    SHINO : ko survey tuh drp kalangan mana n org mane???

  12. author

    olen8 years ago

    ye ker semua ni 😀

  13. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    olen,
    Terpulang pada pandangan masing-masing.Saya cuma utarakan result survey je..

  14. author

    Anonymous8 years ago

    SHINO : kontroversi pak…

  15. author

    AyAres8 years ago

    5 starrrrr….yareeebbbaaaa..

  16. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    ayares,
    ikutkan hati aku nak bagi 5 star semua tapi xleh sbb survey..hahaha

  17. author

    filanastasia8 years ago

    shino : rajin sungguh men’survey²’ yerk.. pepe pun dalaman tu penting.. sehebat mana pun luaran.. kalau dalaman kureng.. maka kureng la mereka.. tak begitu shino san.. huhuhu

  18. author

    Anonymous8 years ago

    dalaman kita nak tgk ape ekk???bLh tgk ke??aisey…

  19. author

    filanastasia8 years ago

    anonymous latest : maksud dalaman tu.. bukan la organ atau sebagainya.. lebih kepada budi bahasa, perangai n sifat.. tapi kan kekadang aper yg dipamerkan belum tentu betul.. alahai.. pening plak nak pk.. biarkan aje laa… huhuh

  20. author

    A L I Y A8 years ago

    filanastasia :erm,kalau lebih kpd budi bahasa,perangai n sifat tuh,semua tuh belum tentu ori lg kan,hikhik,semua tuh leh berlakon…lgpun,pngai manusia ni leh berubah2 kan…btol tak???

  21. author

    Anonymous8 years ago

    erm,entahle,susah nak describe manusia ni…banyak ragam

  22. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    aliya,
    Kalau perlakuan tak boleh diubah,tak gunalah ada pusat pemulihan atau sebagainya..dan orang yang dipulihkan tidak akan pulih kepada yang lebih baik.. 🙂

    anonymous 9,
    🙂 hurmm..

  23. author

    suz_anne8 years ago

    erm agak tidak setuju..
    mgkin perlukan pemantauan dan kajian lebih lama utk tahu rating sebenar k…

    rasanya negeri i pn xder kurang nyer jg..dan patut diberi lebih star..hehehehe

  24. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    suz_anne,
    hehe :P.. sy xbagi starlah.. diorang2 yang bagi star..