Jawab TAG Blogger

kk

Oleh kerana permintaan cik azie si tapak sulaiman yang budiman, jowo pon jawablahh TAG ni. Nanti die merajuk tersedu-sedu. Jadi mari aku selesaikan TAG ni dengan cara aman dan berhemah sekali.

Seperti biasa : Pernyataan press conference ni tiada kena mengena dengan siapa-siapa mahupun yang masih hidup atau telah mati. Ia adalah angan-angan aku (kalaulah aku). Namun, segala pernyataan tersebut adakala berubah-rubah mengikut keperluan semasa. Take noted okai?

1. How old are you?

Kalau ikut pada perkiraan yang accurate, aku baru nak masuk 28 tahun sebenarnya. Tak caya tengok profile. Sebabnya ialah aku lahir pada akhir tahun. Tapi biasa orang tanya, aku cakap 28 tahun lah sebab malas nak explain panjang. Tahun depan dah diambang 30-an. Dah nak masuk 30 ke? Tua nya akuu!!!! Tapi mari kita dengar kata sahabat kita diseberang laut “life begin on 40th” hehe so sekarang aku boleh diibaratkan sedang pada peringkat suku pendakian. Jauh lagi nak naik ni. Banyak belum buat lagi.

2. Are you single?

Single. Jangan tanya sebab pe single. Sebab jawapannya ialah I have a bad luck. Maybe.

3. At what age do you think you’ll get married?

Kalau azie nak kahwin besok pagi. Aku kahwin sebelah malam. Sebab nanti takde orang nak datang tengok aku naik pelamin haha Ikut pada perkiraan statistik aku pada entry lepas dan impian aku pada usia 24 tahun, aku memang planning nak kahwin pada usia 28 tahun. Tapi bila dah ade steady job dan berpencen, aku rasa sangat rugi kalau lambat kahwin. So, pada target yang lepas, aku masih belum tersasar pun. Paling teruk tahun depan mesti Get Married gak. Itu kata parents aku. Wahai gadis-gadis diluar sana, dimana anda menyorok? Hamba datang dengan hajat yang besar ni hahaha 😛

4. Do you think you’ll marrying the person you are with now?

Ermm soklan ni susah nak jawab sebab aku pun kabur dengan situasi sekarang. Sebenarnya, blum ada girl yang betul-betul attach dengan aku. I means yang single.

5. If not, who do you want to marry?

Kalau azie ada listing semua tu, maka dia patut buat pilihan yang terbaik hahaha kalau aku, listing tu memang tak wujud sebab aku bergerak mengikut gelombang arus. Maka, kalaulah aku ini diibaratkan sebagai seekor kumbang dan dibawa angin, aku akan hinggap pada kuntum yang berada disekitar aku. Faham-faham jelah.

6. Who will be your bridesmaid & bestman?

ermmm.. tengoklah nanti. Maybe adik beradik aku kot. Takpun sape-sape nak volunteer.

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?

Aku jarang gi majlis kahwin. Mana-mana je pun aku ok. Sebenarnya, aku takde kompromi sangat pasal majlis tu. Janji akad nikah tu kena buatlah haha tapi masa sesi photography, cantik kalau buat tepi laut sebab pic tu kan nampak sangat nyaman dan romantic.

8.Where do you plan to go on honeymoon?

Ermm tengok budget ni. Kalau si perempuan taruk hantaran sampai buat aku muflis, honeymoon kat Seri Malaysia pun jadi hahahaha Kalau boleh setiap hari minggu honeymoon 😛

9. How many guests do you think you’ll invite?

Aku jemput semua yang kenal aku, semua bos-bos, kawan-kawan, kontraktor-kontraktor, tokey-tokey cina, tokey syarikat pembekal, jiran-jiran, waris waras, pengusaha bot, pengusaha ternakan, pengusaha IKS, peraih-peraih pasar borong, tokey bengkel, foreman turbo, budak-budak 4G GSR@EVO turbo, CEO Bigdaddy dengan staff, semua-semua staff di Johor mahupun Kelantan, serta geng-geng seluruh Malaysia senang citer semua yang mengenali diri ini. Ada lagi yang tinggal tak? hehe

10. Will that include your exes?

Exes aku pun penah ajak aku gi majlis die. So, aku pun takde masalah nak jemput mereka itu hehe

11. How many layers of cake do you want?

Kek? Ermm kalau aku, aku suh je future wife aku decided. Aku ikut je. Malas nak pikir pasal kek sebab masa tengah pilih kek mungkin kepala aku sibuk duk hafal camna ucap lafaz akad nikah tu hahaha

12. When do you want to get married, morning or evening?

Akad nikah malam sebelum. Besoknya bersanding. Malam tu aku balik umah aku sebab nak prepare majlis kat rumah aku pulak hehehe tapi kena cari masa tuk sesi photography. Aku ingat lepas semua tu. Takpun separuh-separuh.

13. Name the song/tune you’d like to plat at your wedding

Lagu wajib : Selamat Pengantin baru versi akustik hahaha
Malam tu, lagu Aizat ; Lagu Kita ..
Lagu joget pon ok gak hahaha

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?

Pakai tangan lah. Kalau makan beradab, aku nak suapkan nasi kat mulut wife aku hahah romantic tak? Kunun..

15. Champagne or red wine?

Iskk haram dol… Biasa sirap limau ke, oren ke bolehla..

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

Hari-hari boleh tak? Semasa belum dapat first baby tu memang hari-hari honeymoon hahaha tapi officially, aku akan cari satu tarikh. Pergi ke tempat yang bercuaca sejuk dan nyaman. Bolehla aku bermadu asmara disana tanpa gangguan. Handphone off okai hehe 😛

17. Money or household items?

Dua-dua perlu tu.. kalau or.. money la kot. 🙂 Tapi kalau orang bagi hadiah, aku terima je ape saja.

18. How many kids would you like to have?

Minimun 4 orang. Maksimun 6 orang kot. Tapi tengoklah keadaan kewangan dan umur semasa. Umur wife tu mempengaruhi segalanya disamping rezeki Tuhan bagi.

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?

No video tp photo mesti okai?

20. Whose wedding plan would you like to know next?

ni orang yang aku TAG. WAJIB jawab :

1) ijechan 2) fatin nabila 3) ayares151 4) farah aminuddin 5) filanastasia
6) honeybee 7) ladybug yna 8) saffiyahnajlah 9) mizzamy
10) dimme damiah 11) ummphs..

Tolong jawab TAG ni okai..aku pun terasa hati gak kalau korang tak jawab TAG ni. Kawan-kawan tolongla sporting ye? Aku tunggu TAG korang.


Artikel Berkaitan

Tags: #hal berkaitan pelamin #mas kahwin #perkahwinan #soal jawab pasal pengantin

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    azie8 years ago

    hoi hoi. apsal banyak jawapan sama? ni kopipes ke?ahahaha.pastu edit sikit2 ek?

    btw, thanks melayan kerenah si tapak sulaiman,aahahah

    Reply
  2. author

    ijechan8 years ago

    ayoookk! pjg nya tag~

    btw, jawapan yang bernas dan jujur. uhu.

    Reply
  3. author

    hey...ini aku8 years ago

    shino..shino..shino.. kau ni masih tak paham ke buat2 tak paham kenapa ramai aweks masuk sini..bengap ke ape ni?yg single2 ramai tuuuuu..kau tak reti2 lagi nak wat ape?takkan aku nak ajar kot..
    hahaha..jgn marah bai..nasihat jer ni..

    Reply
  4. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ saya dah pernah buat la tag nih. maka terselamat la kot. 😛 ~

    Reply
  5. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    azie,
    ehh spe copy sape..??
    jembalang ke ape ni?
    heheheeh

    itu jawapan jujur tauu
    dari pengakuan yg jujur sy..
    🙂

    ijechan,
    hehe jawab jgn xjawab!
    🙂 sy nk tgok nnt…

    dinnie,
    ehh yeke..?
    kenapa aku taktauu??
    sebb takde spe cakap punn.
    lgpun aku xde perasaan “perasan”
    tu huhu

    bila nak wt sesi kelas
    tambahan ni ..??
    😛

    mizzamy,
    yeke..?? sila paste link
    hahaha (skill kemut xnak caya!)
    😛

    Reply
  6. author

    Farah Aminuddin8 years ago

    sweet je ade “lagu kita” time wedding.hehe

    btw saya dh buat laptop ni 🙂

    Reply
  7. author

    Princess Liyana8 years ago

    hi hi hi..bro, jgn lupa ok..hantar kad kawin pd kancil clan;)huhuhu

    Reply
  8. author

    azie8 years ago

    sy buat dulu, mesti qak yang kopipes sy,ehehe

    kawen jemput. kalau tak, kami merajuk sampai 7 petala langit,ahaha

    Reply
  9. author

    Ladybug Yna8 years ago

    cesss, gua kna tag.

    Reply
  10. author

    nadia-ady8 years ago

    nanti kad kawen boleh la ‘tampal’ dalam blog ye..hehehe

    Reply
  11. author

    sAfFiYaHnAjLah8 years ago

    demam-demam layan tag syiok jugek kan?
    jujur setulus hati jawapan awk eh..
    my comment for every answer:
    soklan 1: still ada gigi kan?ha..belom tua la tuh..

    soklan 2: mana da bad luck,ada hikmah setiap kejadian..xpon g makan tofiluck k..

    soklan 3: t aku tolong ikat tin kosong n slogan “just married” kat keta awk eh..

    soklan 4: nah kipas,kipas kabus tu baru nampak dgn jelas jalan yang nak di lalui..

    soklan 5: kalo tunggu angin yang terbangkan lambat la kalo cmtu,kena guna sayap sendiri terbang…rusuk kanan awk akan menjelma jugek one day..yakin ngn Dia..

    soklan 6: kalo xleh jadi bridemaid jadi flower gurl pon xpew..paling kureng dapat makan pon jadi la..

    soklan 7:pantai?laut?heaven tuh..

    soklan 8:ish,ko kena cari yang xbekerja neh..

    soklan 9:kira sy pon termasuk lam list jemputan r neh..yes..boleh g kelantan..

    soklan 10: bagus..xbek dendam kan?

    soklan 11:choclate cake..choclate cake..

    soklan 12: nikah time subuh je la..

    soklan 13: joget lambak..kompem meriah..

    soklan 14: org yang suap pon mesti mulut ternganga..kenapa eh?

    soklan 15: air suam pon okay..jimat.

    soklan 16:nmpk sgt kena kawen bulan depan..

    soklan 20: tetiba cm kenal jew nama yang no 8 tuh..
    sy bawah 18 tahun..cannot answer.

    Reply
  12. author

    noble8 years ago

    oi! apsal sumer yg komen kat sini pompuan? hahah! :p

    bro, cepat2 aa kawin. kawin ni bes tau! 😀

    Reply
  13. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    farah aminuddin,
    sweet kan?
    hehe

    princess liyana,
    spe dlu nak kahwen ni..
    😛 hehe

    azie,
    kalau kawen br citer..
    x kawen xde la..
    huhu

    ladybug yna,
    Jawab TAG tu okai?
    😛

    nadia ady,
    idea baik tuu!!
    🙂

    sAfFiYaHnAjLah,
    soklan 1: budak pn xde gigi ok?

    soklan 2: hehehe

    soklan 3: sweet gakk..dh ade volunteer.
    Ikat betol2 jgn sampai berterabur. Keta
    laju nii hehe

    soklan 4: mate rabun sebenarnya
    haha

    soklan 5: nape die xnak tunjukkan diri?
    jangan main sorok2 lagi.. huhu

    soklan 6: awk besar ke kecik?
    kalau kecik, bolehla..sy riba nnt
    hehe

    soklan 7: suke tempat2 nyaman tu..

    soklan 8: eii maksud disini bukan
    “itu” ok? tp biasa sepanjang masa
    bahagia.. xputus2 hehehe

    soklan 9: hehe mestilah..

    soklan 10: nk kenakan kan balik..
    hahaha org pn leh bahagia gakk

    soklan 11: coklat banana 😛

    soklan 12: sejukk best!! lagipun
    pak imam ngantuk2 sure cepat abis..
    hahaah

    soklan 13: mesti..tuu hehe

    soklan 14: kalau die xnak nganga,
    sy acah2 je..pastu masuk mulut sy
    hahaah 😛

    soklan 15: sebab yg datang pun
    ade pyakit kencing manis, xelok
    kerat umur org.. hehe

    soklan 16: adehhhh..

    soklan 20: apesal TAG kt cni..??
    cover line kah??? haha

    noble,
    tau le lu baru kawen..
    merah2 lgi tu.. aku xpe muda sthn dengan
    boss. Lepas boss, br aku boleh jalannn..
    ikut turn.. 🙂

    P/S: semlm jani mintak alamat,
    die pon buat bulan 3 thn ni. Sama dengan
    bos tuu.. aku sure ada kat rumah tuu..

    Reply
  14. author

    damme damiah8 years ago

    kamu salah eja nick saya
    potong markah
    LOL

    p/s: lelaki mmg nk ppuan decide mende kecik2 eh [i.e:wedding cake]

    Reply
  15. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    damme damiah,
    a ahhh memang..
    benda2 cerewet tu biar perempuan selesaikan lebih afdal..

    🙂

    nnt sy tuko eh nick tu 😛

    Reply
  16. author

    sAfFiYaHnAjLah8 years ago

    pendek kata,soklan2 tag neh memang bongek lah..

    Reply
  17. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    sAfFiYaHnAjLah,
    Bongekk ke? HAHAHA~ 😀

    Reply
  18. author

    NieZearm8 years ago

    bahaya la tag mengetag ni.. bole mengupas benda2 yang belum dikupas.. :p

    Reply
  19. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o: fila di’tag’ kah?? hahah.. *ayat buat-buat tak tau.. huhuhu*

    Reply
  20. author

    AyAres1518 years ago

    hehehe..pasal pelamin? sorry gu…kawe tak penah jawab tag-tag kat blog…dah banyak org tag kawe reject…hehehehee…

    tag-tag utk remaja2 saja…
    kawe dah masuk ambang blog senja..

    Reply
  21. author

    Shopaholic Mama8 years ago

    1st time baca tag kawin kawin ni!

    Reply
  22. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    niezearm,
    huhuuhu
    tu la pasal..
    xpasal2 aku jawab semua tu..

    filanastasia,
    hehe thanks sbb jawab TAG tuu

    ayares151,
    hehe xrok ehhh..
    buke ko demo mudo remajo tang2..

    shopaholic mama,
    hehe mama lame xnampak..
    🙂

    Reply
  23. author

    harzharun7 years ago

    waaa..panjang nyer…siap ade huraian…tp kan jawapan B no 5 plg best kan..xnak kawen dgn org lain tu..walaa!! haha

    Reply

Leave a reply "Jawab TAG Blogger"