Hari Yang Sibuk Dan Penyibuk


Pagi yang nyaman, seperti biasa aku akan bersarapan bersama kawan sebelum memulakan aktiviti mencari rezeki. Perut mesti diisi supaya badan kekal cergas dan bertenaga.Dalam keriuhan semasa menjamu selera, ada dua tiga orang akak ni. Umur dalam lingkungan 30 – 40 an. Duduk sebelah meja kami. Borak sakan nampaknya mereka. Selalu je ada sini. Barangkali sudah jadi port mereka kot.Banyak betul cerita mereka, jelas plak dengar tu.. Sebijik-sebijik apa yang diorang borak kan.
“Kak Yah, semalam tak sempat nak cerita pasal bla bla.. Nak tau takkkk..?
Yang pasti aku nak cakap satu benda, dalam kehidupan kita ni, kita kena sibuk cari duit  dan bukan sibuk jaga hal orang..Itu yang terbaik.. hu
Shino said : sibuk-sibuk juga..

Artikel Berkaitan

Tags: #ari #kita #seharian #sibuk

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    Atikah Honey Bee6 years ago

    yes…sibuk cari rezeki lebih baik…biasalah…perempuan2 kadang2 mcm tu..i pun tak terkecuali..tp kena cepat2 sedar lah…heheheh

    Reply
  2. author

    makdara TERdiva6 years ago

    gosip sikit2 takpe..asal jgn sampai nak korek kisah dlm kelambu org laen sudah đŸ˜›

    Reply

Leave a reply "Hari Yang Sibuk Dan Penyibuk"