Fishing

Fishing,5 / 5 ( 1votes )

Pada masa sekarang aku sedang membuat survey harga bot fibreglass. Aktiviti Sport fishing. Itu sahaja benda baru yang ada dalam kepala ni. Seronok juga kalau dapat memiliki sebuat bot peribadi untuk aktiviti tu kan?
Ramuan untuk sport fishing:
Boat 21 feet x 5 feet – RM3.6k-RM8k
Yamaha Outboard 30HP 4 stroke – RM8k-10k
Towing trailer – RM2k
GPS

Haih .. baiklah. Berusaha!


Artikel Berkaitan

Tags: #fishing #ikan #lautan #mancing #sport

Cara Urus Pindah Milik, Jual Beli Kereta Sendiri
Proses pindah milik boleh dilakukan setelah kedua belah pihak (pemilik atau pembeli) masing-masing
Panduan Pengubahsuaian Motosikal
Pengubahsuaian atau pemasangan aksesori pada motosikal yang dibenarkan tanpa mendapatkan kelulusan daripada Jabatan
Panduan Lengkap Ubahsuai, Tukar Enjin Kenderaan
Terdapat pengubahsuaian atau pemasangan aksesori yang boleh dilakukan tanpa mendapatkan kelulusan daripada Jabatan
Teknik Menukar Minyak Gear Pada Enjin Sangkut
Pengenalan Am Kotak gear yang ada pada enjin sangkut dua lejang adalah mengikut
  1. author

    Insyirah7 years ago

    Saya suka apabila sedang berada di tengah lautan, memasang pancing ikan…menunggu sambil menikmati keindahan alam ciptaan ALLAH SWT. Subhanallah.

    p/s: Chaiyokk! 😉

  2. author

    LadybugYNA7 years ago

    perghhh.nak bli bot sndri la pulak.hahaha

  3. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    insyirah,
    best kan.. hurmm 🙂
    (dreaming)

    ladybug yna,
    Under consideration 🙂

  4. author

    yOnnA7 years ago

    ya ampun, memancing! antara benda yang paling yonna benci nak buat! hahahah but ramai yang enjoy kan?

    nnt dpt ikan besar2,belanja yonna mkn eh 😀

  5. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    yonna,
    antara benda yang paling yonna suka ialah MAKAN.. ya ampun! hehe 🙂

  6. author

    Shopaholic Mama7 years ago

    wah mahal jugak!

    takyahlah, beli direct ikan kat pasar lah nampaknya..

  7. author

    Org Ganu7 years ago

    tak de la mahal sgt bot tu eh,
    sy ingatkan menceceah puluh2 ribu..
    kalo camtu saya pun nak beli la gak satu..=p
    bot ni bleh gi sejauh mana ek?

  8. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    shopaholic mama,
    haah.. tapi kalu gi pasar xleh nak ambik fun masa tarik ikan naik ke bot.. :)Itu yang paling seronok tu.

    org ganu,
    Yang ni paling jauh pun boleh pergi 5 bt nautika dari pantai. Takleh jauh ketengah sangat sebab bot kecil je. Bot nelayan yang besar mencecah setengah juta. Bot memang sangat mahal sebenarnya disamping sangat high maintainan 🙂

  9. author

    sutera putih7 years ago

    uummm….
    bestnyer,,,
    (berangan kt tgh laut)
    hikhik 😉

  10. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    sutera putih,
    best tauu… 🙂

  11. author

    nadia-ady7 years ago

    Ya Allah mahalnya! hahah. Camni baik beli ikan kat pasar lagi murah .haha :Joking: But, ramai yg enjoy kan?

  12. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    nadia ady,
    hehe beli yang value for money ok?
    😛