Ekplorasi Hijau Di Taman Negara Kuala Koh, Kelantan

Kuala Koh Kelantan

Kali ini saya berkesempatan untuk melihat keindahan Taman Negara yang terletak di Negeri Kelantan. Target utama ialah untuk mencari kelibat raja ikan air tawar.

Apa lagi kalau bukan ikan Kelah. Tetapi adakah spesis ini akan terus dimamah oleh kerakusan dek sikap manusia yang tidak bertanggungjawab?

Oleh yang demikian operasi ke hulu sungai perlu untuk tujuan tersebut. Perjalanan menggunakan sampan khas memberikan satu kemudahan kepada saya untuk melihat dengan mata kasar stoking ikan Kelah di sana.

Syukurlah, dengan usaha pihak kerajaan, spesis ini terus terpelihara dengan baik. Alang-alang sudah ke sini, tak lengkap pula kalau saya tidak menjelajah ke kanopi yang tersedia di atas lantai hutan.

Ketinggian mencecah lebih 20 Meter daripada lantai hutan sedikit sebanyak mengugat semangat berani saya. Walaupun saya tidak berkesempatan untuk melihat haiwan liar yang lain, namun tidak mengapa. Pengalaman ini sudah memberikan sesuatu yang baru untuk saya.

Gambar menarik di Taman Negara Kuala Koh, Gua Musang, Kelantan

3 Km Dari Kuala Pertang Taman Negara Kuala Koh Gua Musan

 Hidupan Serangga Di Taman Negara Kuala Koh Gua Musan Jambatan Gantung Taman Negara Kuala Koh Gua Musan Jambatan Konopi Taman Negara Kuala Koh Gua MusanJambatan Pokok Ke Pokok Di Taman Negara Kuala Koh Gua Musan Ular Di Taman Negara Kuala Koh Gua MusanSistem Tagal Di Taman Negara Kuala Koh Gua Musan Jalan Dari Platform Ke Platform Di Taman Negara Kuala Koh Gua Musan
Ketinggian Kanopi Taman Negara Kuala Koh Gua Musan  Laluan Menyeberangi Ke Taman Negara Kuala Koh Gua Musan Menaiki Sampan Enjin Sangkut Di Taman Negara Kuala Koh Gua Musan Papan Tanda Utama Masuk Ke Taman Negara Kuala Koh Gua Musan Pokok Tualang Di Taman Negara Kuala Koh Gua Musan

Loading...

Tags: #aktiviti di kuala koh kelantan #gambar konopi taman negara kuala koh #Gambar menarik di Taman Negara Kuala Koh #Gua Musang #ikan kelah gua musang #kawasan taman negara #kelantan #kuala koh #lebah pokok tualang #suasana sekitar taman negara Kuala koh

4 Destinasi Air Terjun Popular Di Hulu Langat, Selangor
Daerah Hulu Langat merupakan salah satu daripada sembilan daerah yang terdapat di negeri Selangor, Malaysia.
7 Destinasi Pelancongan Tepi Pantai Yang Menarik Di Negeri Melaka
Negeri Melaka terkenal dengan warisan sejarah dan merupakan destinasi pelancongan yang terkenal di
Chicken Chop Sedap Hanya RM3.90 Sahaja Di Restoran #KitakanGeng
Terletak di Bandar Tun Hussein Onn di Cheras, kedai makan yang diberi nama
12 Tempat Pelancongan Menarik Tepi Pantai Di Negeri Kelantan
Negeri Kelantan yang terletak di timur Semenanjung Malaysia mempunyai bentuk muka bumi yang
 1. author
  Author

  Encik Shino6 years ago

  fila,
  kalau gtu, cukuplah saja fila dengan hanya jalan2 kat zoo hehe 😛

 2. author

  filanastasia6 years ago

  i love adventure.. but this kind of adventure sampai bleh jumpa ular, lebah segala.. totally not in my book… huhuhu