Cerita Bayi Berkaki Ayam

Bayi Berkaki Ayam

Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh) bersama. Maklumlah, dua tiga hari ni hujan lebat memanjang. Bila cuaca sudah kembali baik. Elok juga keluar lepak sambil menghilangkan tekanan seharian. Maka, kami pun melepaklah dekat suatu port biasa.

“Semalam seorang bayi perempuan telah dilahirkan berkaki ayam” Ujar beliau memulakan bicara dengan nada sangat serius. Sebenarnya beliau ini adalah kakitangan sebuah hospital. Mesti banyak kes terbaru yang dia tahu. Seronok juga aku mendengar cerita beliau.

“Oh! Betul ke? Pelik ni..macam mana boleh terjadi begitu?” Tanya aku yang memang excited sangat nak sangat tahu.

”Awak tau tak kenapa?” Nampaknya beliau cuba menguji tahap kepandaian aku ni. Takpe-takpe.. meh biar aku jawab ikut cara saintifik.

”Errr…hurmmm mungkin disebabkan oleh hormon pada ayam daging yang dimakan oleh mak budak itu memberi kesan kepada DNA bayi yang dilahirkan itu” At least, ada juga jawapan yang agak bernas kan?

”Sebenarnya, bayi tu dilahirkan berkaki ayam kerana… sebenarnya tiada bayi yang berkasut dilahirkan setakat ini” Jawab beliau sambil sinis.

Aku tergamam! Rasa seram sejuk panas semua ada. Terkono plak!


Artikel Berkaitan

Tags: #bayi lahir berkaki ayam #bayi lahir tidak normal #budak lahir berkaki ayam #cerita pasal bayi lahir kaki ayam

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
Askar Terpaksa Makan Ular Dalam Keadaan Mendesak
Islam tidak mengabaikan keadaan darurat dalam kehidupan. Islam menyedari bahawa pentingnya penyelesaian dalam
  1. author

    -yAmEnToS_8 years ago

    hahahaha,masa aku form 4 dlu lg da kne da. kwn aku siap leh tny cene rupa kaki dak tu.hikhikhik.

    Reply
  2. author

    Framestone8 years ago

    oh ye ke… kan dah masuk blog huhuuh

    Reply
  3. author

    hey...ini aku8 years ago

    kahkahkah!kau kim salam kat kawan kau tu shino..kalau boleh akak nak salam dia pasal berjaya kenakan kau..hehehe..

    Reply
  4. author

    filanastasia8 years ago

    s h i n o: hahahaha.. oppsss.. sowie terketawa besar plak.. tu la.. len kali jgn kenakan org okies.. huhuhuhu

    Reply
  5. author

    striker8 years ago

    salam.

    ari tu kenakan org hari ni diri sendiri terkena pulak ke encek? kekeke..

    ps: datuk sy ada byk koleksi camni.. biasa bila dia da start tu.. malas jawab.. tunggu dia bg jawapan.. takut memalukan diri sendri.. huhuhu~

    Reply
  6. author

    FaDZzDaF MoHdDhOm8 years ago

    wah..saya pon pernah kena, kena bahan ngan femly angkat..
    bongek tol g caya..

    Reply
  7. author

    Benrauf8 years ago

    siot nye budak. hahaha

    Reply
  8. author

    azie8 years ago

    KAH KAH KAH KAH KAH KAH

    Reply
  9. author

    nadia-ady8 years ago

    teka-teki ni mana boleh percaya sangat. Tak boleh jawab ‘straight’ or skema. Kene pandai pusing2 n kadang2 bagi jawapan bodo2 pun takpa..ahahhaha

    Reply
  10. author

    hakiMET8 years ago

    bernas btl jwpn die…

    suh die potostet borang masuk rja lawak r..haha

    tnye die..apesal bayi x kluar ikot kaki dlu..asal kluar ikot kpale??hahah

    Reply
  11. author

    damme damiah8 years ago

    ROTFL
    dulu pnah kena,
    tp kwn cakap pakcik dm[dewan makan] masak pakai kasut
    ciskek betul

    Reply
  12. author

    FaDz mOhD8 years ago

    btw,saya sudah tukar url.
    ‘notafunnygurl’

    Reply
  13. author

    _tuLanG.iKaN.kEwL_8 years ago

    haha shino tkena~
    lalalala~

    Reply
  14. author

    .fatin nabila.8 years ago

    hehe..`
    kne pk out of the box nxt time, 😉

    Reply
  15. author

    Max J. Potter8 years ago

    ouch. that’s a hard knock. hehe. hope you’re OK. =)

    Reply
  16. author

    Ladybug Yna8 years ago

    siap bg hormon DNA sgala tuh. hahaha. siot je…

    Reply
  17. author

    ijechan8 years ago

    haha.. kes unpredictable.. huks..

    mengeteh? emm.. word yang baru dipelajari sejak kenal seseorang. dulu xtau pun mengeteh tu apa~ ehe

    Reply
  18. author

    Farah Aminuddin8 years ago

    belajar new vocab. mengeteh. nnt nk mengkopi/mengopi lak. haha

    haih. sejak bile la baby berkasut kn.hahahahaha

    Reply
  19. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    yamentos,
    jujur nye awkk
    hehehe 😛

    framestone,
    😛 haha

    dinie,
    huhuhu
    xbestnye..

    filanastasia,
    🙂 huhuhuu

    striker,
    sy pon skrg mula
    beringat bila nak
    ckp smthing..
    terutama pada
    mereka ini 😛
    hehe

    FaDZzDaF MoHdDhOm,
    hehehe… 😛

    benrauf,
    haha 😛

    azie,
    😛

    nadia ady,
    masalahnya mimik
    muka yg serius tu buat
    sy pk mcm betul je..
    iskkk !! 😛

    hakimet,
    hehehe
    soklan ko tu,
    aku xnak tlg
    jawabkan..
    nnt kena plak.

    damme damiah,
    masak pakai kasut ke,
    pakai kuali??
    hahahaha 😛

    fadz mohd,
    okaii..
    kerapnya die ni tuka
    URL.. ni ape kes ni??
    😛

    _tuLanG.iKaN.kEwL_,
    😛

    fatin nabila,
    yelaaahh
    beware2 hehe

    Max.J.Potter,
    😛
    hehe ok kot

    ladybug yna,
    abis tuuu ??
    hahaha bongekk tak??

    ijechan,
    mengeteh..
    staff sy kt JB dlu
    slalo pakai ayat ni..
    😛

    farah aminuddin,
    hehe mengeteh tu
    mcm lepak minum
    cmtu la 😛

    Reply
  20. author

    yOnnA8 years ago

    hahah!!
    waaa bro terkena!
    ishh
    saje je kawan bro nk kene kan bro ni :p

    Reply
  21. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    yonna,
    hehe
    biase lah tuu..

    Reply
  22. author

    Shopaholic Mama8 years ago

    kan kan kan dah terkena… that’s a good one!

    Reply
  23. author

    pHu YinG8 years ago

    Hahaha. Arigatou ne. Dapat modal baru. Esok nak try kenakan orang jugak.. ;-p

    Reply
  24. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    shopaholic mama,
    😛 hehehe
    fair la kan

    phuying,
    😛 hehe
    sila bayar modal tu
    kat kaunter ok.

    Reply

Leave a reply "Cerita Bayi Berkaki Ayam"