Cara Mengenal Pasangan Suami Isteri Dan Pasangan Kekasih Anda

DSC_0009-copy

“Salam perkenalan”; Titik mula pertemuan antara dua insan yang akan memulakan perhubungan samada secara lisan, bertulis atau reaksi. Perkenalan antara dua (2) individu sebenarnya akan memakan masa untuk memahami antara satu sama lain.

Namun begitu, memperolehi cara yang singkat untuk merapatkan hubungan merupakan salah satu skill dan merupakan satu cabang ilmu yang hanya diperolehi melalui pengalaman hidup. Tiada cara lain untuk memperolehinya selain daripada itu.

Apa yang penting dalam sesuatu perhubungan ialah “hati”. Kalau taruhkan apa pun if orang tu dah awal-awal taknak berubah untuk membina hubungan dengan kita, semua itu tidak bermakna.

“I memang macam ni.. kalau u tak suka.. suka hati u lah” (Ini menunjukkan sikap yang taknak berubah dan keras hati)

Sebenarnya, kunci yang paling penting dalam perhubungan ialah perkenalan. Bak kata orang “Tak kenal maka tak cinta”. Itu yang mustahak. Kalau tak kenal atau tak cuba untuk kenal, takkan ada perasaan suka itu.

Dalam perhubungan, apa yang paling penting ialah perasaan sayang. Perlu ada perasaan sayang dan suka dalam setiap perhubungan. Apa yang pasti, setiap benda dalam dunia ini perlu ada maintainan. Makan pun kena maintain. Kalau tak jaga makan nanti akan kena penyakit dan masalah kesihatan lain. Begitu juga dengan kenderaan dan lain-lain. Semuanya, memerlukan penyelenggaraan.

Dalam perhubungan pun perlu ada maintainan. Contohnya, kalau sudah lama tak contact seorang kawan ni, cubalah hubungi balik. Maka, hubungan itu akan kembali segar. Begitu juga dengan hubungan pasangan suami isteri dan juga pasangan kekasih. Perlu cari masa untuk bersama dan ini akan menghangatkan kembali kasih sayang dan hubungan itu.


Artikel Berkaitan

Tags: #cara kenal pasangan anda #Cara Mengenal Pasangan Suami Isteri Dan Pasangan Kekasih Anda #Fahami pasangan anda #ketahui hati budi pasangan anda

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    wawa7 years ago

    ada berita baik ke shino hehe

    Reply
  2. author

    the life of cikgu sue7 years ago

    Betul tu.kena ada penyelenggaran perhubungan.manalah tahukan.

    Tapi sekeras-keras hati ada kalanya akan jadi lembut.Ada caranya kot.

    Reply
  3. author

    Org Ganu7 years ago

    tapi..kalo satu perhubungan tu hanya menyakitkan hati n wat kte makan hati jek..baik tak yah mulakan..bagi saya..kte kna survey dulu orang tu macam mana..n jgn mudah percaya pada kebaikan yg dia tunjukkan coz tak semua orang yang nampak baik tu baik..mungkin dia hanya berpura2 baik..so hati2lah dalam memilih pasangan atau kawan..coz mostly orang lepas kahwin atau berkawan baik baru tahu perangai sebenar pasangan or kawan baik masing2..it's reality u know..

    Reply
  4. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    wawa,
    hehehe nampak mcm berita baik ke?
    😀

    the life of cikgu sue,
    istilah baru "penyelenggaraan hubungan"
    😛

    org ganu,
    Em pengalaman mematangkan setiap
    tindak tanduk yang kita lakukan.
    🙂

    Reply
  5. author

    wawa7 years ago

    kalo tgk tajuk dh nmpk ciri2 tu hehe

    Reply
  6. author

    YNA izyana7 years ago

    cool lah jari yang kopek durian tuh.comeyl.jari kamukah shino? hoh! =P

    Reply
  7. author

    Princess Liyana7 years ago

    kiki bro, what a word… ;P

    Maintainan..hihi cute…

    Reply
  8. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    wawa,
    hehe no komen..

    yna izyana,
    😛 komen pic ke?

    princess liyana,
    cute macam mane? hehe

    Reply
  9. author

    Insyirah7 years ago

    "Penyelenggaran Perhubungan"…

    I agree with u 🙂

    Reply
  10. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    insyirah,
    🙂

    Reply
  11. author

    Shopaholic Mama7 years ago

    hahaha, kena consisten jugak. Jgn kejap panas, lepas tu suam, then sejuk. Harus 'maintainan'!

    Reply
  12. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    shopaholic mama,
    hehehe yang penting "maintainan" tu taklah tinggi sangat hehe 🙂

    Reply
  13. author

    harzharun7 years ago

    en shino..
    camne nak wat blog ada ramai folower..u iklan kat mn2 ke?hahaha..my blog ade 2 ketul folower je..sedangkan my sentences power..bahkan dah 2x my artikel masuk magazine (kihkihkih…nak menunjuk hebak)..btw…saya sokong dan setuju sal apa yg en shino tulis sal perkenalan ni…. 😉

    Reply
  14. author
    Author

    Encik Shino7 years ago

    harzharun,
    hehe klu nak ramai kenalan kena gi berkenalan lah hehe

    Reply

Leave a reply "Cara Mengenal Pasangan Suami Isteri Dan Pasangan Kekasih Anda"