Bagaimana Memeriksa Seseorang Gadis Itu Masih Dara Atau Sudah Hilang Dara?

Awek Pisang

Berikut adalah 12 cara mengetahui jika seseorang wanita sudah tidak dara lagi. Anda dapat melihat terus dari tanda -tanda fizikal pada tubuh badannya atau juga dapat melakukan beberapa langkah untuk mengetahui adakah dia masih dara atau tidak.

1.Punggung

Punggung gadis yang masih dara, walaupun gemuk ia masih kelihatan membulat, sebab masih padat serta tidak kendur. Cuba perhatikan pinggangnya, pasti masih ramping dan punggungnya tidak melebar. Kalau berjalan punggungnya tidak banyak pergerakan sebab sangat kenyal dan tidak lembik kalau dipegang. Jika ciri-ciri ini kelihatan, ertinya dia masih dara.

Namun, punggung gadis yang tidak dara memang berisi dan besar tetapi tidak kenyal, punggungnya nampak kendur. Mengapa punggung gadis yang tidak dara kendur ? Ini kerana saat melakukan hubungan intim, hampir 90% hormon yang ada di bahagian punggung akan tertumpu pada bahagian kemaluan.

Ketika orgasme, otot punggung wanita mengalami kontraksi yang menyebabkan otot punggung menjadi tegang. Apabila telah selesai berhubungan intim, punggung yang tegang akan kembali seperti sediakala. Namun, semakin sering seseorang gadis berhubungan intim, semakin kendur jugalah punggungnya.

2. Mata

Gadis yang tidak dara, bahagian bawah kelopak mata terdapat sedikit lipatan kulit dan berwarna agak lebam. Lebam pada gadis tidak dara, adalah seperti garis-garis hitam halus di bawah kelopak mata atau seperti berkeriput. Gadis yang masih dara pula, matanya berseri-seri, tidak ada warna hitam lebam mahupun garis-garis halus pada bahagian bawah kelopak mata.

3. Bibir

Bibir juga menjadi salah satu bahagian yang dapat menunjukkan gadis itu masih dara atau tidak. Percaya atau tidak bahawa bibir gadis dara yang tidak pernah dicium lebih menarik dan cantik. Apabila bibir bertemu bibir, maka akan berlaku pergerakan darah.

Darah akan mengalir ke bibir dan membentuk bibir yang baru. Gadis yang belum pernah dicium bibirnya kelihatan berwarna merah jambu dan tidak ada garis lembam (bengkak) atau hitam di sekitar bibirnya.

Bibir gadis yang tidak pernah dicium tidak kelihatan pucat dan bibirnya licin dan basah. Bibir yang pernah dicium akan nampak lembam walaupun hanya satu kali saja, dan juga terdapat garis-garis kasar yang memperindah bentuk bibir seperti hirisan jeruk.

4. Perut

Bila gadis pernah melakukan hubungan badan, maka perutnya akan menjadi mengembang dan menjadi buncit sedikit. Gadis yang belum pernah melakukan hubungan badan, pinggangnya masih ramping dan perutnya masih kempis.

Mengapa perut menjadi buncit sedikit? Sewaktu gadis itu melakukan hubungan intim, ketika mencapai orgasme, gadis itu akan berasa tidak tahan dan menahan gelora klimaks di bahagian perut.

Otot-otot bahagian perut menahan klimaks dengan daya tahan yang sangat tinggi dan kuat. Ketika itulah perut itu mengembang dan membuncit kemudiannya.

5. Dahi

Gadis yang masih dara, dahinya licin berkilat. Bila sudah tidak dara, licin tetapi  timbul kedutan pada dahi. Kedutan kerana sudah tidak dara tidak sama dengan kedutan yang timbul kerana faktor usia. Kedutan tersebut tidak begitu kelihatan, kecuali ketika mereka menunjukkan reaksi tertentu seperti sedang tertawa atau bercakap. Meskipun dilakukan rawatan muka dan kulit, kedutan tersebut tetap terlihat bila kita perhatikan.

6. Payudara

Buah dada juga menjadi salah satu bahagian yang dapat menunjukkan gadis itu dara atau tidak dara. Peranan buah dada memang banyak, bukan sekadar menggoda nafsu lelaki sahaja, malah buah dada sebagai bukti jika gadis itu pernah disentuh atau tidak.

Buah dada gadis yang belum pernah disentuh, sentiasa tegang dan mantap. Tetapi kalau sudah kena sentuhan, buah dada itu tegangnya berkurang dan membesar sedikit dari pada ukuran asalnya, lebih kerap disentuh, lebih kendur.

Perhatikan gadis ketika berjalan atau berlari, jika buah dadanya bergerak-gerak dan  melambai ke bawah dan terbuai, bererti ketegangan buah dadanya sudah hilang. Jika belum kena sentuhan, walaupun buah dada terbuai ketika berlari tetapi buaiannya tidak terlalu melambai-lambai bererti ketegangannya masih ada.

7. Hidung 

Gadis yang masih dara, hujung hidungnya berwarna kemerahan, terutama jika disentuh. Gadis yang tidak dara, hujung hidungnya merah pucat, terkadang warna kemerahan tersebut tidak nampak sama sekali. Gadis yang tidak suci lagi wajahnya tidak berseri-seri. Pipi gadis yang masih suci sentiasa mengghairahkan dan merah segar.

8. Pipi

Pipi gadis yang pernah dicium, warna kemerah-merahannya akan hilang. Cuba perhatikan betul-betul pipi gadis yang tidak dara lagi, terdapat garis melintang yang tidak begitu jelas.

Walau bagaimanapun pipi gadis yang pernah dicium masih tetap cantik, akan tetapi kalau sudah biasa dicium dan disentuh lelaki, lesung pipinya kurang dalam dan terdapat satu garis di sebelah lekuk lesung pipinya. Gadis yang masih suci, bila bercakap, di sekitar pipi kanannya mahupun kiri cepat berpeluh, dan peluh ini akan keluar walaupun di tempat yang sejuk.

9. Rambut

Rambut merupakan mahkota wanita tetapi juga berperanan dalam menentukan gadis itu masih dara atau tidak. Gadis yang masih suci, rambutnya kelihatan rapi, segar dan tidak kasar. manakala gadis yang sudah hilang kesuciannya, rambutnya kelihatan tidak rapi dan kuyu.

10. Kemaluan

Bahagian ini sudah tentu hanya akan dapat diketahui setelah berkahwin. Gadis yang pernah melakukan hubungan seks, pintu kemaluannya tidak tertutup rapat, agak renggang sedikit dan lebih kembang. Jika gadis yang masih dara, kemaluannya sentiasa tertutup rapat. Sebenarnya selaput dara boleh dilihat terus ke dalam kemaluan gadis.

Bila kemaluan masih tertutup bererti gadis itu masih suci. Kalau lubang itu terbuka sedikit bererti gadis itu sudah tidak dara lagi.

11. Leher

Leher juga menjadi salah satu bahagian yang dapat menunjukkan gadis itu masih suci atau tidak. Bila leher gadis itu nampak berkedut-kedut, ertinya gadis itu pernah disentuh lelaki. Garis kedutnya bukan seperti garis kedutan akibat sudah tua. Garisnya kecil-kecil, pendek-pendek dan putus-putus, bukan garis yang panjang.

Kalau ingin melihat dengan jelas tunggulah gadis itu menundukkan kepalanya. Lihatlah dengan cepat dan cermat! Apabila gadis itu kerap keluar dengan lelaki, maka lehernya terdapat tanda-tanda hitam

kecil di liang romanya dan warna pucat kecil seperti bintik-bintik. Adakalanya lubang di bulu roma nampak jelas di leher.

Kalau gadis itu berleher panjang, cuba perhatikan di bahagian lehernya, jika terdapat garis-garis urat yang bersilang. Jika ada, ertinya gadis itu masih suci. Jika terdapat garis-garis yang melintang, bukannya urat yang melintang, ini bererti perempuan itu sudah pernah beranak.

12.Wanita yang tidak dara, biasanya terlalu berani dalam kata-kata atau tindakan

Dia terlalu agresif terhadap pasangan. Tidak sensitif untuk melakukan perkara yang dapat memberi rangsangan kepada pasangannya. Dengan melihat itu, kita dapat tahu apakah wanita itu masih dara atau tidak.

Loading...

Tags: #bagaimana nak tahu gadis masih dara #cara mengetahui gadis dara atau tidak #cara mengetahui gadis masih dara #dara atau tidak dara #gadis dara #gadis tidak dara #keperawanan #tanda perempuan sudah tiada dara

Contoh Format Membuat Surat Aduan Kepada Agensi Kerajaan
Surat-menyurat adalah salah satu daripada kaedah komunikasi yang diguna pakai secara meluas sehingga
Bekam. Fahami Dengan Jelas Apakah Manfaat Rawatan Ini!
Apa Itu Rawatan Bekam? Bekam atau ‘al-Hijamah’ adalah salah satu rawatan perubatan Islam
Tanda-tanda Kebaikan Bakal Anda Perolehi Jika Didatangi Kucing Jalanan
Kucing adalah seekor haiwan peliharaan yang manja dan lucu. Disamping ia juga seekor
Contoh Format Resume Memohon Kerja Terbaik Dan Lengkap
Apa itu resume? Resume adalah satu dokumen ringkas namun padat yang menggambarkan profil diri,

Comments are closed.