The Airport

asaa

asaa
Kali ini aku telah fly ke KLIA pula, menghadiri satu mesyuarat di Putrajaya. Setelah selesai cek in untuk ke departure room. Aku menuju ke bahagian pemeriksaan scanner barang-barang sebelum memasuki bilik itu. Pada masa itu, adalah sorang pakcik depan aku. Lepas dia taruk barang atas roll scanner tu, pakcik tu melalui scanner. Tetiba censor scanner mengeluarkan bunyi. Dan pegawai polis menghampiri pakcik tu untuk pemeriksaan;

Polis : Err..pakcik ade bawak pape senjata ker?
(sambil meraba-raba badan pakcik tu)

Pakcik :

Ada cik..”pistol air”..
(Jawab pakcik tu dengan spontan sambil menunjukkan sesuatu pada badannya)

HA HA HA HA HA HA Tetiba mereka ketawa besar. Aku pun yang duk sebelah tak tahan nak gelak. Pergghh! selamba badak je pakcik tu buat lawak.


Artikel Berkaitan

Tags: #airport #cek in #periksa #scanner

Pandangan Lelaki Kepada Perempuan Seksi
Bagi sesetengah lelaki, perempuan sebegini, biasanya jarang dijadikan pilihan sebagai teman hidup. Ini
Cerita Tentang Pelajaran Dalam Kelas
Murid-murid sekalian. Hari ini kita akan belajar pasal haiwan. Sebelum tu, cikgu nak
Cerita Bayi Berkaki Ayam
Semalam, aku lepak bersama seorang kawan, sudah lama tidak keluar mengeteh (minum teh)
Kuih Akok, Sangat Sinonim Dengan Negeri Kelantan
Al-kisah hikayat kuih Akok Hari ini saya nak citer sket pasal “Kuih Akok”.
  1. author

    ALIYA8 years ago

    hehe,nakal pakcik tuh,ade ke wat lawak gitu,bahaya2,than ape barang yg buatkan sensor tuh bunyi??detect ape???

    Reply
  2. author

    filanastasia8 years ago

    shino : oppss… tak dgr .. tak dgr.. hahahaha

    Reply
  3. author

    [ Eclipse ]8 years ago

    kenapa dgn pistol air?? errm x lawak pon X)

    Reply
  4. author

    azie8 years ago

    kah kah kah kah

    pakcik buat lawak blue tu.

    u bulih charge dia sebagai sexual harassment,kah kah kah

    Reply
  5. author

    Dayu8 years ago

    sungguh berani pakcik tu kan
    takpe..org tua
    mesti guard2 tu rasa terhibur ngan lawak pakcik tu

    Reply
  6. author

    farah aminuddin8 years ago

    hahahaha.. lawak seyy pakcik tu.. tapi sbenarnye kutak faham ape terjadi ni *innocent*

    hahaha

    Reply
  7. author

    utopia8 years ago

    emm lawak ahh gak
    tapi nak tau ape kes censor blh bunyi..
    xkan bawak dadah

    Reply
  8. author

    kikiEy8 years ago

    haha.
    pakcik xbley blah.
    sempat lagi buat lawak.

    Reply
  9. author

    nadia-ady8 years ago

    lawak betul la pakcik tu.neway,takkan pistol air pown sensor tu boleh berbunyi kot.rosak ape…

    Reply
  10. author

    A t i Q a h8 years ago

    Err..kamu nampak ke pak cik tu letak apa kat kot dia? huhu.

    Reply
  11. author

    Princess Liyana8 years ago

    hik2..pakcik tu mmg slumber..bro,jgn jeles..yana g openm house umh kak fila;)

    Reply
  12. author

    annaheim8 years ago

    haha…selamba jer beliau.~!

    Reply
  13. author

    AyAres8 years ago

    mmg kena main ngan pakcik tu jerk pegawai kastam dan polis tu…

    yer la..kalu tanya penjahat pun takkan penjahat nak jawab
    “ada encik..mesin gun ni hah…”

    hahahhaa…

    Reply
  14. author

    Shopaholic Mama8 years ago

    kalau kat Spore, even that kind of joke pun boleh kena soal tau! sini memang strict byk!

    Reply
  15. author

    diya8 years ago

    pakcik tu mmg saje nak buat lawak kot… hehe. at least ada yg terhibur kannn 😀

    Reply
  16. author

    ladysheqa8 years ago

    tak maw bayangkan..
    geli

    Reply
  17. author

    ~ mizzAmy ~8 years ago

    ~ melawak plak pak cik tuh. then, sebab apa yg berbunyi tuh? ~

    Reply
  18. author

    sofeya kadeja8 years ago

    emmm…apa agaknya yg pakcik tu bawa yea???

    Reply
  19. author
    Author

    Encik Shino8 years ago

    aliya,
    ntah la..hahaha
    ade besi kot.. 😛

    filanastasia,
    haha~ 😀

    cik Nad,
    ngehehe..
    bukan ke cik Nad suke ‘
    main pistol air?
    dah lupe ke?

    azie,
    haha..
    selamba badak kan?
    biasa ahh org2 tua..

    dayu,
    gelak beso je
    polis pempuan sebelah.
    hehe

    farah aminuddin,
    poyo nyer..hahaha

    utopia,
    ermm kekadang sensor leh
    bunyi kalau ade barang cm
    cincin ke,tali pinggang ke or
    sumthing dlm poket..

    kikiey,
    😛 haha

    nadia-ady,
    hehe ntahla..
    bunyi sebb benda lain.

    klu pistol air je xbunyi lah
    heheeee

    atiqah,
    emm xnampak pape sbb die pakai kemeja
    lusuh. pakai selipar jepun je..
    huhu

    princess liyana,
    hehe

    hurmmm…dah tgok pic.
    meriah sgt!

    annaheim,
    selamber je..hahaha

    ayares,
    hahahaha..
    betol2.. 😀

    shopaholic mama,
    owhh ..nice info.. 🙂

    diya,
    hehe biase lah tu.. 😛

    ladysheqa,
    😛 hehe

    mizzamy,
    mgkin sbb cincin ke or pape kat
    badan die. sbb tu bunyi.. 🙂

    sofeya kadeja,
    “pistol air” la haha 😛
    kalau yg lain2 lupe lak nak tanya…

    Reply

Leave a reply "The Airport"